Mε πρωτοβουλία του A. Aποστολάτου δημοτικές παρατάξεις και φορείς της πόλης, ταξίδεψαν κατά μήκος της ακτής της Bούλας αποτυπώνοντας και προτείνοντας...

Mε πρωτοβουλία του A. Aποστολάτου δημοτικές παρατάξεις και φορείς της πόλης, ταξίδεψαν κατά μήκος της ακτής της Bούλας αποτυπώνοντας και προτείνοντας.

Εντυπωσιακή «εποπτική» κίνηση Αποστολάτου την περασμένη Κυριακή, όταν διέθεσε κρουαζιερόπλοιο το οποίο διέπλευσε όλη την παραλία της Βούλας, από το Καβούρι μέχρι το ΠΙΚΠΑ και το νησάκι Υδρούσα.

Στην περίπλευση αυτή είχαν προσκληθεί, εκτός των υποψηφίων του συνδυασμού ΔΑΔΑ Αποστολάτος, εκπρόσωποι εξωραϊστικών συλλόγων και οι επικεφαλείς των υπόλοιπων συνδυασμών, οι οποίοι παρέστησαν δι’ αντιπροσώπων, πλην της Δημοτικής Μεταρρύθμισης, του Γ. Μάντεση, που δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Σκοπός αυτής της κοινής περίπλευσης ήταν να έχουν μια από κοινού εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης της παραλίας, ν’ ανταλλάξουν απόψεις, να τεθούνε προγραμματικές θέσεις και τρόποι πιθανότατα κοινής δράσης.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο γνωστός δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος, ο οποίος – χωρίς ν’ αποτελεί συναδελφική αβροφροσίνη, διεξήγαγε μ’ επιτυχία το έργο που ανέλαβε.

Οι θέσεις του Άγγελου Αποστολάτου οι οποίες εκτέθηκαν με σαφήνεια, χωρίς να τύχουν όλες της γενικής αποδοχής, εκ μέρους κυρίως των δύο άλλων συνδυασμών, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και του εκπροσώπου του εξωραϊστικού συλλόγου της Πολιτείας, είναι συνοπτικά οι εξής:

- Περιβάλλον χώρος του ΠΙΚΠ: Ανάπλαση εξωτερικών χώρων και υποστήριξη συντήρησης υφισταμένων κτιρίων.

― Α΄Αλίπεδο: Ο χώρος που βρίσκεται μεταξύ οργανωμένης πλαζ και ΠΙΚΠΑ, το παλιό camping δηλαδή, θα γίνει χώρος Αθλητικού Κέντρου (γήπεδα τέννις, μπάσκετ, κλειστό κολυμβητήριο) ενώ η αντίστοιχη ακτή θα διασκευαστεί σε ελεύθερη ακτή κολύμβησης για τους Δημότες της Βούλας.

― Για όλα τα παραλιακά κέντρα θα ισχύσουν τα εξής μέτρα: θα περιοριστούν στα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και στον αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο. Θα περιορισθεί επίσης η ηχορύπανση και για μουσική θα δίνεται άδεια μόνο για τον εσωτερικό χώρο.

― Ο χώρος που είναι δίπλα από το Palmier θα διασκευαστεί σε ελεύθερο χώρο διημέρευσης. (Σ.Σ. όπως προέβλεπε παλιό σχέδιο του Υπουργείου)

― Θ’ ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του κέντρου ΣΜΑΡΑΓΔΙ και βέβαια της άδειας μουσικής.

― Θα διανοιχτεί και θα κατασκευασθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που θα ενώνει τα δύο αλίπεδα.

― Το δημοτικό αναψυκτήριο ΝΟΤΟΣ θα περιορισθεί η έκτασή του στον ελεύθερο χώρο, αφού θ’ απομακρυνθούν τα «καθιστικά» τραπεζοκαθίσματα απ’ όλο το μήκος του πεζόδρομου.

― Το ΒΟ, στον κόκκινο βράχο, θα περιοριστεί στο νομίμως υφιστάμενο ιδιόκτητο κτίριο και θα διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο. Ο πεζόδρομος θα διέλθει από τον παράλιο χώρο.

― Στη θέση των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΒ το πεζοδρόμιο θα διαπλατυνθεί κατά δύο μέτρα.

― Θα κατασκευασθεί μόλος για Αλιευτικό καταφύγιο Νοτιο-Δυτικά του υφιστάμενου μόλου του ΝΑΟΒ. Δηλαδή ένας δεύτερος μόλος επάλληλος του υφιστάμενου. Δεν θα καταληφθεί δηλαδή άλλος παράλιος χώρος. Στο σημείο αυτό υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ του Ναυταθλητικού Ομίλου «Αιγέα» και εξωρ. Πολιτείας.

― Θα υπάρξει περιορισμός του υπαίθριου χώρου εκμετάλλευσης από το Vive Mare στη δυτική πλευρά.

― Στη ΄Β πλαζ θα χωροθετηθεί θερινός κινηματογράφος και ανοικτό κολυμβητήριο.

― Η διαχείριση όλων των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων της παραλιακής ζώνης θα γίνεται από το Δήμο.

― Γενικά, θα υπάρξει πλήρης έλεγχος των χρήσεων των πλαζ. Θα ήταν πράγματι, θεμιτό για την πόλη ν’ αρχίσει εποικοδομητικός διάλογος παρατάξεων και φορέων γι’ αυτή την καθοριστικής σημασίας παράμετρο της πόλης. Για τη Βούλα, ζωτικές παράμετροι είναι η παραλία, ο ορεινός όγκος, οι οδικοί άξονες και οι χρήσεις γης. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του υποψηφίου Νομαρχιακού Συμβούλου Κώστα Βενετσάνου, «Πλακώθηκε η ψυχή μου μ’ αυτό που είδα, αν και το ήξερα. Ήρθα μικρός σ’ ένα «πευκοβρυθές προάστιο» κατά την έκφραση παλιάς εγκυκλοπαίδειας και ζω σε μια τσιμεντοβρυθή πόλη. Πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι. Αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να μη καταστραφεί άλλο, αλλά να την βελτιώσουμε αναπλάθοντάς την όπου μπορούμε να παρέμβουμε».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 243 guests και κανένα μέλος