O Aντώνης Παλαμήδης εχει διατελέσει δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δήμο Bούλας, και εξελέγη πρώτος σύμβουλος στο συνδυασμό του Aγγελου Aποστολάτου, στις πρόσφατες εκλογές...

O Aντώνης Παλαμήδης εχει διατελέσει δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δήμο Bούλας, και εξελέγη πρώτος σύμβουλος στο συνδυασμό του Aγγελου Aποστολάτου, στις πρόσφατες εκλογές.

Δεν συμμετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο αφού αποποιήθηκε την εκλογή του. Tι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, “εξομολογείται”. Παρακολουθείστε την.

― Κύριε Παλαμήδη παρά το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας σας εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, εσείς αποποιηθήκατε την εκλογή σας. Θα μας πείτε τους λόγους;

Aντώνης Παλαμήδης: Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία κ. Μπουζιάνη να ερμηνεύσω δημόσια αυτή μου την απόφαση. Όπως γνωρίζετε σε δύο εκλογικές περιόδους, που οι συμπολίτες μας με έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τίμησα στο ακέραιο την εντολή τους και έκανα ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για ν’ ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και τούτο, μάλιστα, σε βάρος των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων.

― Τότε γιατί αποποιηθήκατε την εκλογή σας; Δεν γνωρίζετε ότι αυτή σας η απόφαση προκάλεσε δυσφορία αλλά και πολλά ερωτήματα σε πολλούς συμπολίτες μας;

Α.Π. Έχετε δίκιο σ’ αυτή την επισήμανσή σας. Άλλωστε πριν πάρω την απόφαση μου, ομολογώ με πολύ λύπη και μετά από πολύ σκέψη, εστάθμησα και αυτόν τον παράγοντα. Όπως δε, είπα και παραπάνω, τίμησα την εντολή των ψηφοφόρων μου και επομένως δεν ήταν δυνατόν να προσβάλω τους ίδιους ανθρώπους που μου έδωσαν πάλι την ίδια εντολή να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, σας διαβεβαιώνω, ότι δεν είχα άλλη επιλογή μετά την διαμορφωθείσα κατάσταση μετεκλογικά. Εάν αποδεχόμουν την εκλογή μου θα βρισκόμουν και πάλι ενώπιον της ίδιας νοσηράς καταστάσεως που επικρατούσε και στις προηγούμενες περιόδους της σημερινής Δημαρχίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που διαφεντεύουν τις τύχες της πόλης μας επί μακρά σειρά ετών, οι ίδιες αντιλήψεις, μικροψυχίες και ξεπερασμένες, οι ίδιες γκεμπελικές μέθοδοι και εν τέλει προειλημμένες αποφάσεις σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν Θα βρισκόμουν, λοιπόν, και πάλι μπροστά σε κεκράκτες και ιντρικαδόρους που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να χλευάζουν τους ομιλούντες στα Δημοτικά Συμβούλια εφ’ όσον δεν ανήκουν στην παράταξή τους, για να τους απαξιώσουν και να αποδυναμώσουν την έντιμη και καθαρή φωνή τους. Ένας λοιπόν, άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια, δεν μπορεί ν’ ανεχθεί εξακολουθητικά αυτή την τακτική που έχει επιβάλει δυστυχώς ο ίδιος ο Δήμαρχος ή που στην καλύτερη περίπτωση την ανέχεται. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

― Και θεωρείτε αυτόν τον λόγο επαρκή για να δικαιολογήσει την απόφασή σας;

Α.Π. Ένιωθα ότι με αυτή την κατάσταση που σας περιέγραψα δεν θα ήμουν σε θέση να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου. Προτίμησα λοιπόν την «έντιμη αποχώρηση» παρά να παραμείνω σιωπηλός μάρτυρας των τεκταινομένων μέσα στο Δημ. Συμβούλιο. Γιατί για τους έχοντες και κατέχοντες, για τους εξουσιαστές των δημοτικών μας πραγμάτων μόνον οι σιωπούντες ή οι ψηφίζοντες λευκό σε κάθε περίπτωση είναι αρεστοί. Άλλωστε, όπως σας είπα, οι αποφάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας θεωρώ ότι είναι προειλημμένες.

― Τι εννοείτε; Mπορείτε να το κάνετε πιο συγκεκριμένο.

Α.Π. Θα σας πω μόνο δύο παραδείγματα γιατί διαφορετικά, αν σας έκανα εκτενή ανάλυση, θα εθεωρείτο κατάχρηση της φιλοξενίας που μου προσφέρετε. Πρώτον, η παραλία μας για το ξεπούλημα της οποίας οι αποφάσεις υπήρξαν ειλημμένες με την σύμπραξη και τις ευλογίες της Δημοτικής αρχής και δεύτερον, το ξεπούλημα του Ασκληπιείου και η απειλή για τη δημιουργία μέσα στον ίδιο χώρο εμπορικού κέντρου.

Είμαι δε βέβαιος ότι και σ’ αυτή την περίπτωση παρά τις υποκριτικές φωνές και τις δήθεν διαμαρτυρίες η δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, έχει κρυφίως ενδώσει.

― Σ’ αυτή την περίπτωση δεν νομίζετε ότι χρειάζεται συστράτηση, επαγρύπνηση και αγώνας; Εσείς θα βρεθείτε έξω από αυτόν τον αγώνα;

Α.Π. Κάνετε λάθος. Θα είμαι παρών και σ’ αυτόν τον αγώνα και πάντα μαζί με τους καθ’ όλα εξαίρετους, έντιμους και άφθαρτους συνυποψηφίους μου του Δημοτικού Συνδυασμού Δ.Α.Δ.Α.- Βούλα – Αποστολάτος στον οποίο, είμαι υπερήφανος που μετείχα στις τελευταίες εκλογές. Άλλωστε και ως απλός πολίτης αυτής της πόλης μπορεί ο καθένας να δώσει τη μάχη του.

Με την ευκαιρία αυτής της συναντήσεως μας κ. Μπουζιάνη, αφού σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στις στήλες της ΕΒΔΟΜΗΣ, θα παρακαλούσα πολύ να μου επιτρέψετε να εκφράσω από το βάθος της καρδιάς μου τις θερμές ευχαριστίες στους συμπολίτες μας που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, από όλους τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Οκτωβρίου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα κοντά τους ως ενεργός πολίτης της πόλης μας.

Φοβούμαι ότι θα χρειασθεί να δώσουμε πολλές μάχες ακόμη για να περισώσουμε ό,τι καλό απέμεινε στη Βούλα μας.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 επισκέπτες και κανένα μέλος