bergos_panosΔεν νοείται σε έναν μικρό και ομολογουμένως νοικοκυρεμένο Δήμο όπως αυτόν της Βούλας, να υπάρχουν σήμερα 4 και 5 δημοτικοί υποψήφιοι συνδυασμοί. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να βλέπεις άτομα που συνεργάζονται (ή όχι) χρόνια να στρουθοκαμηλίζουν και να επιμένουν σε αντιπαράθεση λες κι έχουν να μοιράσουν κληρονομικά. Σαν νέος πολίτης μόνο από μία οπτική μπορώ να ερμηνεύσω την απαράδεκτη αυτή πραγματικότητα. Σε μια εποχή πολιτικής απαξίωσης, υπάρχουν σκοτεινά κίνητρα και συμφέροντα στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Αναρωτιέμαι, πόση αίγλη μπορεί να προσδώσει σε κάποιον ο δημαρχικός θώκος την σημερινή εποχή; Ελάχιστη. Πρέπει κάποιος να είναι τουλάχιστον αναχρονιστικός για να τον γοητεύει μία καρέκλα. Κι επειδή οι υποψήφιοι μας κάθε άλλο παρά από ρομαντικοί και ανυποψίαστοι είναι, μάλλον εμπλέκεται το προσωπικό όφελος κάπου ανάμεσα.


Τίθεται μία σειρά εύλογων αποριών στους δημότες και ειδικά στους νέους. Τόσο δύσκολο είναι να επέλθει συμφωνία στα δημοτικά μας συμβούλια και είναι ανέφικτη η σύγκλιση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών; Τελικά πόσο πολύπλοκο είναι το κοινό συμφέρον στον μικρό μας Δήμο; Πόσες οι πραγματικές ανάγκες του τόπου αυτού που τις βλέπουν οι μεν και δεν τις αναγνωρίζουν οι δε; Όσοι ευαγγελίζονται την αγάπη τους για την Βούλα δεν γνωρίζουν τις ανάγκες της και τις προτεραιότητές της;


Γιατί λοιπόν έχουμε και πάλι μία από τα ίδια με τους μόνιμους προύχοντες τις τελευταίες δεκαετίες να κονταρομαχούν; Γιατί κάποιοι δεν συμβάλλουν σε μία κοινή εκστρατεία για τον εφάπαξ εκσυγχρονισμό του πανέμορφου προαστίου μας; Η Βούλα θα έπρεπε προ πολλού να είναι πρωτοπόρος σε μία από κοινού κίνηση αυτοδιοίκησης. Η εκλογική αναμέτρηση θα έπρεπε να είναι διαδικαστική και οι υποψήφιοι συνδυασμοί μονάχα ένας, όπως και το συμφέρον της Βούλας.


Η πρόταση είναι μία και ξεκάθαρη. Η Βούλα χρειάζεται συναίνεση στα μεγάλα της προβλήματα που είναι γνωστά σε όλους. Χρειάζεται νέες ιδέες και τεχνική κατάρτιση ικανή να τις υλοποιήσει. Χρειάζεται φρεσκάδα, νέο αίμα, τολμηρά, ρηξικέλευθα  πρόσωπα, καταξιωμένα στο αντικείμενο τους. Στην εποχή της πληροφόρησης, δεν χωράει παλαιοπολιτική και προσωπικά συμφέροντα. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Υπάρχουν επιτέλους νέοι υποψήφιοι με όραμα, όρεξη για προσφορά και αποδεδειγμένο δημόσιο έργο; Υποψήφιοι άφθαρτοι με νεωτεριστικές αντιλήψεις περί οργάνωσης και διοίκησης, και γνώσεις σε θέματα τεχνολογίας;


Ας κάνουμε την αρχή εδώ, ας γίνει η Βούλα οδηγός στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένα μοναδικό κι αδιαίρετο συμφέρον για τον Δήμο μας, σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης σύμπνοιας και συνεργασίας. Όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε Δήμο αισθητής υπεροχής.

Πάνος Βέργος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος