Σε κάποιο κέντρο εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας τρίβουν από τώρα τα χέρια τους για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της 29ης Νοεμβρίου. Θεωρούν από τώρα σίγουρο ότι δεν θα πας να γραφτείς μέλος και να ψηφίσεις για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της παράταξης. Για να μπορούν την επομένη των εκλογών σας να πανηγυρίζουν επαιρόμενοι ότι «ο κόσμος της Ν.Δ. μίλησε». Αλλά ο κόσμος της Ν.Δ. είσαι και εσύ. Εσύ που έχεις αποφασίσει να παραμείνεις βουβός και αμέτοχος. Πως  αντέχεις αλήθεια, να μιλούν εξ’ ονόματός σου οι συνένοχοι των μηχανισμών, των αντιλήψεων και των πρακτικών που έφεραν το κόμμα σου αντιμέτωπο με την πιο δεινή ήττα της ιστορίας του και παρέδωσαν στην ουσία την διακυβέρνηση στον Γιώργο Παπανδρέου; Πως αφήνεις ν’ αλωνίζουν στην Ν.Δ. εκείνοι που πεντέμισυ χρόνια υπέσκαπταν μαστορικά την θέση του Κώστα Καραμανλή, δίνοντας κροκοδείλιους όρκους υποστήριξης μπροστά στις κάμερες;

Έχεις αποφασίσει να μην πας να γραφτείς μέλος και να ψηφίσεις. Έχεις δηλαδή, στην ουσία, αποφασίσει να πετάξεις μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που σου δίνονται για να είσαι στην πράξη υπεύθυνος πολίτης κι όχι ανεύθυνο ενεργούμενο συμφερόντων που αντιμάχονται τα δικά σου συμφέροντα. Γιατί βέβαια δεν είναι προς το δικό σου συμφέρον να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία», ούτε να μπει η Τουρκία στην Ε.Ε., ούτε να τραβάς κουπί για τρεις κι εξήντα προς χάριν του πιό άγριου ψευτο-φιλελευθερισμού που φροντίζει μόνο για την ασύδοτη ελευθερία χιλίων επιχειρήσεων να σου πίνουν το αίμα.

Έχεις αποφασίσει ν’ αφήσεις άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά για λογαριασμό σου. Έλα μου όμως που τα κάστανα είναι και δικά σου. Κι αν σήμερα καίνε λίγο, αύριο μπορεί να ζεματάνε και να ζεματίζεσαι κι εσύ μαζί τους. Και ποιόν θα βρίζεις τότε από τον καναπέ σου; Τον εαυτό σου;

Στό ‘χω ξαναπεί πριν από λίγες μέρες. Στο ξαναλέω και τώρα. Αν η επόμενη ηγεσία της Ν.Δ. κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα θα κατρακυλίσει σε ανεπίστρεπτο κατήφορο. Γνωρίζω ότι φοβάσαι μήπως εκτεθείς με το να γραφτείς μέλος και να ψηφίσεις. Φοβάσαι μήπως σταμπαριστείς για δεξιός. Μα καημένε, δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι τα περί δεξιών, αριστερών και κεντρώων έχουν πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα; Δυό παρατάξεις έχουμε απομείνει, ασχέτως τι ψηφίζουμε στις εκλογές: Οι Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και οι μισέλληνες.

Δεν μένεις αμέτοχος με το να μην ψηφίσεις. Και η μή ψήφος σου είναι ψήφος. Κι ίσως αποβεί ψήφος υπέρ κάποιου προσώπου που όταν το βλέπεις στην τηλεόραση σου έρχεται να την σπάσεις. Και οι μηχανισμοί αυτού του προσώπου εκεί ακριβώς βασίζονται. Στο ότι δεν θα πας να ψηφίσεις. Αν βολεύεσαι μ’ αυτήν την σκέψη, κάτσε στον καναπέ σου κι άσε κάποιους άλλους ν’ αγωνιστούν και για σένα. Αν όμως  δεν τα καταφέρουν, δεν θα ευθύνονται εκείνοι.

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 680 επισκέπτες και κανένα μέλος