Απαράδεκτες συμπεριφορές στο ΙΚΑ


Aπό την αναγνώστρια Γεωργία Ισαρη, λάβαμε επιστολή για συμπεριφορές στα Ιατρεία του ΙΚΑ, που αντιμετώπισε, προσπαθώντας να λύσει προσωπικό της πρόβλημα υγείας.  Από τη νοσοκόμα μέχρι το διευθυντή! Παρακολουθείστε την


Το να ξεκινήσει ένας άνθρωπος το πρωί από το σπίτι του για να κάνει ορισμένες εξετάσεις, οπωσδήποτε το θεωρεί ρουτίνα και όχι φυσικά μια μικρή περιπέτεια που θα έχει επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική του υγεία.

Στις 2/10/09 το πρωί, πήγα στο ΙΚΑ της Αγ. Παρασκευής για να κάνω κάποιες εξετάσεις αίματος. Φτάνοντας στο χώρο του αιματολογικού τμήματος και περιμένοντας την σειρά μου για να μπω, δείχνω το ΕΠΕΙΓΟΝ παραπεμπτικό μου σ’ έναν υπάλληλο κι αυτός με οδήγησε στην υπεύθυνη του αιματολογικού, όπως μου είπε.

Η άγνωστη αυτή κυρία, αφού ερεύνησε οπτικά εμένα και το παραπεμπτικό μου, έβγαλε το συμπέρασμα πως «χαίρω άκρας υγείας» και μου είπε πως δεν χρειάζεται να κάνω όλες τις εξετάσεις που μου γράφει ο γιατρός, αλλά μόνο αυτές που θεωρεί η ίδια ότι είναι επείγουσες και τις υπόλοιπες θα έπρεπε να κλείσω ένα ραντεβού για να τις κάνω.

Την ζήτησα να μου εξηγήσει σαφέστερα τι ακριβώς εννοεί, επειδή δεν καταλάβαινα γιατί πρέπει να κάνω μόνο τις μισές εξετάσεις. Η κυρία αυτή, αφού έκανε μια επανάληψη των προηγούμενων που ανάφερα πιο πριν, πρόσθεσε πως κατά την δική της προσωπική άποψη, έκανα έναν έλεγχο τσεκ – απ και η ίδια έκρινε πως δεν έχω ανάγκη να κάνω όλες τις εξετάσεις που μου είχε γράψει ο γιατρός. Επίσης πρόσθεσε ότι οι αναλύσεις των εξετάσεών μου θα καθυστερούσαν τις υπόλοιπες εξετάσεις των προγραμματισμένων ραντεβού, που είχαν κλειστεί εδώ και 2 μήνες.

Επειδή όμως πάλι δεν κατάλαβα την λογική της κυρίας αυτής και με ποιά κριτήρια αποφασίζει και κάνει διάγνωση στους ασθενείς, τελικά αποφάσισα να απευθυνθώ στον διευθυντή του ΙΚΑ της Αγ. Παρασκευής, με την ελπίδα πως θα μεσολαβούσε στην υπόθεσή μου.

Ανεβαίνοντας τις σκάλες από το υπόγειο όπου βρίσκεται το αιματολογικό, για να φτάσω στον 3ο όροφο του γραφείου του διευθυντή και φορτισμένη από την συγκινησιακή σύγκρουση, άρχισε να εκδηλώνεται σ’ εμένα κρίση άσθματος. Είμαι ασθενής με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, που οφείλεται στο βρογχικό και αλλεργικό άσθμα. Παίρνοντας τις εισπνοές που έπρεπε αμέσως, με το κατάλληλο βρογχοδιασταλτικό σπρέι που είχα μαζί μου, μπόρεσα ευτυχών να συντομεύσω την κρίση, η οποία δεν εξελίχθηκε σε κατάσταση ιδιαίτερης σοβαρότητας.

Όταν συνήλθα κάπως, πήγα στον Διευθυντή και του εξήγησα τι είχε συμβεί περιμένοντας να δικαιωθώ.

Δυστυχώς όμως, ήταν πολύ αρνητικός απέναντί μου, ισχυριζόμενος ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ έτσι λειτουργεί και επομένως έπρεπε να το αποδεχτώ, χωρίς διαμαρτυρίες. Έτσι έπρεπε να κάνω αυτό που μου είχε πει η κυρία του αιματολογικού. Δηλαδή, τις μισές εξετάσεις αίματος εκείνη την ημέρα και τις υπόλοιπες κλείνοντας ραντεβού για μετά από 1 ή 2 μήνες, νοιώθοντας πως μου κάνουν και «χάρη» που θα με εξυπηρετούσαν.

Στην ερώτησή μου, για το αν έχει επιβάλλει αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, δηλαδή η πολιτεία, ή αν το έχει καθιερώσει το ΙΚΑ της Αγ. Παρασκευής, η απάντησή του ήταν «Ναι, αυτό το σύστημα το έχει καθιερώσει το ΙΚΑ της συγκεκριμένης περιοχής». Του είπα πως θα καταγγείλω το γεγονός στα Μ.Μ.Ε. και αυτός ειρωνικά μου απάντησε, «φέρτε και τα κανάλια». Έφυγα χωρίς να κάνω αυτές τις ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ εξετάσεις πολύ στεναχωρημένη, αγανακτισμένη και προβληματισμένη, διερωτούμενη σε τι κράτος ζω…

Τολμώ να ρωτήσω:

Δεν υπάρχουν νόμοι και νομοθεσίες από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ που να γνωρίζουμε και εμείς οι ασθενείς του ΙΚΑ;

Κάθε ΙΚΑ, κάθε περιοχής έχει το δικό του ΣΥΣΤΗΜΑ;

Ποιός ελέγχει τους υπεύθυνους που αποφασίζουν και διατάζουν;

Ποιοί είναι οι Υπεύθυνοι;

Πώς μπορεί κάποιος υπάλληλος με την άδεια του Διευθυντή, να αθετεί τα παραπεμπτικά των γιατρών και να κρίνει από το παρουσιαστικό του τον κάθε ασθενή;

– Γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούμαστε;

– Γιατί θα πρέπει να νοιώθουμε σαν ασθενείς «δεύτερης κατηγορίας»;

Μήπως το ΙΚΑ δεν μας κρατάει εισφορές;

Μήπως θα έπρεπε επίσης να διδάξουν τρόπους καλής συμπεριφοράς και ευγένειας στους υπαλλήλους τους;

Παρακαλώ τους αρμόδιους φορείς να φροντίσουν και να ενδιαφερθούν για αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ του ΙΚΑ, που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους του καιγια την προσωπική μου περίπτωση.

Μετά τιμής

Ίσαρη Γεωργία

 

 

Απαράδεκτη η παραλιακή ζώνη


Μας γράφει αναγνωστης, και συμφωνούμε απόλυτα, για το χάλι της παραλιακής ζώνης, που δεν μπορεί ένας πεζός ή ποδηλάτης να τη διαβεί. Σκουπίδια, βρωμιά, αποκλεισμός από διάφορους ...επιχειρηματίες.


Είμαι κάτοικος Γλυφάδας εδώ και ένα χρόνο. Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί τα πεζοδρόμια στην παραλιακή λεωφόρο είναι άθλια και επικίνδυνα.


Δεν μπορείς να περπατήσεις, να τρέξεις ή να κάνεις ποδήλατο. Τα φυτά, τα ξερά χόρτα και τα δέντρα παρατημένα. Ντροπή στις υπηρεσίες ου Δήμου Γλυφάδας, Βούλας, Αλίμου και Ελληνικού.

Δικαολογίες δεν υπάρχουν γιατί πληρώνουμε απίστευτα δημοτικά τέλη ακι θέλουμε τουλάχιστον τα βασικά!! να κάνουμε μια ωραία βόλτα στην παραλία.


Δικαιολογίες δεν υπάρχουν επίσης γιατί όποιος πάει στη Βουλιαγμένη, και στο Καβούρι θα ζηλέψει που δεν πήγε να μείνει εκεί που ο Δήμαρχος πραγματικά δουλεύει, νοιάζεται και δημιουργεί!

Με εκτίμηση

Θεοδ. Ζουμπουλίδης

 

 

"Αγαπητή κυρία Βενετσάνου

μήπως θα μπορούσατε στο επόμενο φύλλο σας να μας δώσετε το Who is who του συντάκτου σας κ. Γρηγόρη Δημ. Ρώντα, ο οποίος στα σημειώματα της “Ε” 31.10. και 3.11. “Από την Επικαιροότητα”,  καθυβρίζει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει την αποδοχή του 83% των Ελλήνων και βρίσκεται στην εξουσία λιγότερο από ένα μήνα;

Επειδή η εφημερίδα σας καλύπτει την Ανατ. Αττική της οποίας βουλευτής, όπως γνωρίζετε, είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλό είναι να γνωρίσετε τόσο στον ίδιο όσο και στους υπόλοιπους βουλευτές ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρειά μας, τις “απόψεις” του άξιου συνεργάτου σας κυρίου Γ.Δ. Ρώντα".

Γιώργος Γερίμογλου


Εμείς δημοσιοποιούμε και ταχυδρομούμε και σε όλους τους βουλευτές, φίλε Αναγνώστη, την εφημερίδα μας. Αρα εφ’ όσον το θέλουν ενημερώνονται απολύτως.

Οσο για τα άλλα θα σας απαντήσει ο ίδιος ο αρθρογραφος Γρ. Ρώντας ευθύς αμέσως.

 

Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν


Αφορμή για το σχόλιο-απάντηση που ακολουθεί στάθηκε επιστολή φίλου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς την «Εβδόμη», με την οποία με κατηγορεί ως υβριστή του σημερινού πρωθυπουργού, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπολογίζω την απαραίτητη πίστωση χρόνου που δικαιούται μιά κυβέρνηση μόλις ενός μηνός. Κατ’ αρχήν από πότε μία κριτική τεκμηριωμένη με στοιχεία,  δηλώσεις και πράξεις του Γ. Παπανδρέου, συνιστά ύβρη αυτό δεν το κατάλαβα. Κατά δεύτερον η εύλογη και επιβεβλημμένη πίστωση χρόνου σε μιά νέα κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει και τα εθνικά μας θέματα διότι ούτε νέα είναι ούτε άπειρος επ’ αυτών ο σημερινός πρωθυπουργός. Και κατά τρίτον δεν είμαι εγώ που είπα ναι στο σχέδιο Ανάν, δεν είμαι εγώ που θέλω να σύρω το κάρο της Τουρκίας στην Ε.Ε., δεν είμαι εγώ που συναινώ σε μιά σκοπιανή «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό, ούτε συμφωνώ στην πολιτική των συνόρων-σουρωτήρι έναντι των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που μας στέλνει η Τουρκία για να υποσκάψει την εθνική μας ομοιογένεια και κυριαρχία.

Επιπλέον δεν είμαι εγώ που ανάρτησα στην προσωπική μου ιστοσελίδα παρότρυνση προς τους επισκέπτες της να προμηθευτούν ένα βιβλίο-ύβρη κατά των Ελλήνων και της ιστορίας τους.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο Τούρκος Ουμούτ Οζκιριμλί και ο «Έλληνας» Σπύρος Σοφός καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης. Σταχυολογώ μερικά από τα πάμπολλα «μαργαριτάρια» που περιλαμβάνει το βιβλίο:

«Η Επανάσταση του 1821 επικράτησε με την εφαρμογή στρατηγικών εξαναγκασμού, προσηλυτισμού, εκδίωξης και εξόντωσης σε βάρος των Τούρκων», «Η απόσχιση των Ελλήνων από την Οθωμανική αυτοκρατορία αντιστοιχούσε σε έναν ακρωτηριασμό» (σελ. 14), «οι δεσμοί μεταξύ των Οθωμανών Ελλήνων (sic) και της αυτοκρατορίας είναι στενοί και μπορούν να περιγραφούν υπό τους όρους μιάς οργανικής σχέσης, όπως ακριβώς εκείνη μεταξύ μίας μητέρας και των παιδιών της» (σελ. 42), «το παιδομάζωμα ήταν ένας από τους βασικούς μηχανισμούς κοινωνικής κινητικότητας» (σελ. 75). Σύμφωνα με την πρωθυπουργική πρόταση προς τους Έλληνες οι αγωνιστές του 1821 «είχαν εμπλακεί στον πόλεμο, όχι για να διεκδικήσουν συμμετοχή στο αναδυόμενο έθνος, αλλά για να αποκομίσουν τα περισσότερα δυνατά προσωπικά οφέλη» (σελ.83). Επιπλέον οι συγγραφείς μιλούν κατά κόρον για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα και υιοθετούν πλήρως τις σκοπιανές θέσεις για την «Μακεδονία», γεγονός που ήδη η Σκοπιανή ηγεσία εκμεταλλεύεται στο έπακρο με σωρεία σχολίων στον Τύπο όπως «ο Γιώργος Παπανδρέου διαφημίζει βιβλίο για τους εκδιωχθέντες Μακεδόνες» («Νόβα Μασεντόνια» 26-10-2009), «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πλέον δεν αποφεύγει την αλήθεια», («Ούτρινσκι Βέστνικ» 27-10-2009). Ο δε πρόεδρος της «Ένωσης των παιδιών φυγάδων», Γκεόργκι Ντονέφσκι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «και μόνο που αυτό το βιβλίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Παπανδρέου, αυτό τα λέει όλα».

Προς θεού, δεν θα ‘θελα να στενοχωρηθείτε που ψηφίσατε ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις τελευταίες εκλογές κύριε Γερίμογλου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Και επειδή προέρχομαι από το γνήσιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα Παπανδρέου, ελπίζω να σας χαροποιήσει το γεγονός ότι ο γιός του έχει αναρτήσει στη προσωπική του ιστοσελίδα ένα βιβλίο που εκτός των άλλων βρίζει πατόκορφα και τον πατέρα του με σχόλια όπως: «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ένα λαϊκίστικο κόμμα» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Γρηγ. Δ. Ρώντας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 guests και κανένα μέλος