Με το «καλημέρα» ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε το στίγμα της πολιτικής του στα εθνικά μας θέματα, καταργώντας τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου.
Το επιχείρημα που προβάλλεται από στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα παρεπιδημούντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ότι σε καμμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν υφίστανται υπουργεία με ονομασία περιφέρειας, είναι έωλο και ψέμα παιδιάστικο. Στο υπουργικό συμβούλιο της Μεγάλης Βρεταννίας περιλαμβάνονται τα υπουργεία Σκωτίας και Ουαλίας. Και επιπλέον, καμμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζει τόσους και τέτοιους επίβουλους γείτονες.
Ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που πρώτος ίδρυσε το υπουργείο Βορείου Ελλάδος, ήταν βλαξ, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου που το μετονόμασε σε Μακεδονίας-Θράκης.
Εάν επί μειοδοτικών στα εθνικά μας θέματα κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είχε λεηλατηθεί και απογυμνωθεί από αρμοδιότητες, αυτός δεν ήταν λόγος για την κατάργησή του, όταν το γειτονικό μας κρατίδιο καπηλεύεται την ονομασία της Μακεδονίας μας και προβάλλει αλυτρωτικές διεκδικήσεις επί της «Μακεδονίας του Αιγαίου». Και βεβαίως, όταν η Τουρκία προωθεί συστηματικά την τουρκοποίηση της Δυτ. Θράκης. Γνωστού όντος, επιπλέον, ότι οι Τούρκοι διεκδικούν τον έλεγχο του μισού Αιγαίου, κανείς ελληνόψυχος πρωθυπουργός δεν θα διενοείτο την κατάργηση του υπουργείου Αιγαίου.
Πέραν των προαναφερθέντων, η κατάργηση των δύο αυτών κορυφαίας εθνικής σπουδαιότητας υπουργείων συνιστά μιά πελώρια απάτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και προσωπικά του αρχηγού του σε βάρος των ψηφοφόρων που τους εμπιστεύθηκαν. Διότι ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός, ούτε κάποιο από τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχαν αναφερθεί σε αυτήν την πρόθεσή τους προεκλογικά. Άρα, δολίως υφάρπασαν τις ψήφους, τουλάχιστον των Μακεδόνων και Θρακών ψηφοφόρων, αφού πολύ καλά εγνώριζαν ότι εάν είχαν κοινολογήσει προεκλογικά αυτό το σχέδιό τους, δεν επρόκειτο να σημειώσουν τα ποσοστά που σημείωσαν στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει τώρα κάθε λόγο να θριαμβολογεί και να διατυμπανίζει ανά την υφήλιο την απόφαση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου ως κίνηση παραδοχής από μέρους της Ελλάδας της σκοπιανής «αλήθειας» για το Μακεδονικό ζήτημα. Και η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας «Χουριέτ» δικαιολογημένα εξέφρασε την επομένη των ελληνικών εκλογών την ευαρέσκεια των Τούρκων για την νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με πηχιαίο πρωτοσέλιδο τίτλο: «Bravo Yorgo». Άλλωστε το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών ήταν στην Τουρκία. Δεν γνωρίζω εάν κατέθεσε και πάλι στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ, όπως είχε πράξει προ ετών.
Η ανοχή, ή περίοδος χάριτος στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση είναι επιβεβλημμένη σε εύλογο χρονικό ορίζοντα, αλλά δεν περιλαμβάνει τα εθνικά μας θέματα. Διότι και χρονίζοντα είναι και πασίγνωστες οι παράμετροί τους, αλλά και μακρόχρονη η επ’ αυτών προϋπηρεσία και πείρα του σημερινού πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών. Κάθε στραβοπάτημά του, επομένως, θα καταγγέλλεται εν τω άμα. Έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, ή να δεχθεί τον λίθο του αναθέματος της Ιστορίας και των Ελλήνων.
Η προκάτοχός του στο υπουργείο των Εξωτερικών απολαμβάνει εδώ και χρόνια τον επίζηλο τίτλο που της έχει απονείμει για την ανθελληνική και φιλοτουρκική δράση της ο τουρκικός Τύπος: «Η κόρη της Τουρκίας»! Εάν αποκαλέσουν και τον σημερινό πρωθυπουργό μας «γιό τους», το φάσκελο δεν θα απευθύνεται μόνο στον ίδιο αλλά και στους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Λόγια μεγάλων ανδρών!


«Θα φύγω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν γίνει αρχηγός ο Γεώργιος Παπανδρέου», «Ελευθεροτυπία», 7-8-2001, σελ. 3

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16-9-2001, σελ. 10

«Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του», «Βήμα της Κυριακής», 3-10-2007, σελ. 4

(Ποιός τα έχει πει όλα αυτά; Μα φυσικά ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτό το παιδί έχει μιά αξιοθαύμαστη συνέπεια λόγων και έργων).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 220 guests και κανένα μέλος