Πετυχημένη διαπραγμάτευση; Η Βουλιαγμένη διατηρεί το κάλλος της;

γράφει η Κλαίρη Σαραντάκου*

Σε τοπική εφημερίδα διαβάσαμε έκπληκτοι άρθρο με τίτλο: «ΠΩΣ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΛΙΔΙ».

Μας παραθέτει την άγνωστη, αγωνιώδη ιστορία της διαπραγμάτευσης Κωνσταντέλλου απέναντι στους πλεονέκτες επενδυτές και στον κακό ΤΑΙΠΕΔ (Ελληνική Κυβέρνηση) που είχε αποδεχθεί τα αρχικά σχέδια της Μαρίνας.

Με λίγα λόγια η διαπραγμάτευση Κωνσταντέλλου άλλαξε τα δεδομένα και το σχέδιο από καταστροφικό για την περιοχή, αναπροσαρμόστηκε κατόπιν της πίεσης και της διαπραγματευτικής ισχύος του Κωνσταντέλλου. Και πολύ σωστά έπραξε αφού το αρχικό σχέδιο ήταν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα τερατούργημα διπλάσιας επιφάνειας. Αλίμονο αν δεν το έκανε. Ευτυχώς με την παρέμβασή του, κόπηκαν μόνο 1417 πολυετή δένδρα και η δόμηση περιορίστηκε μόνο σε 4.800τμ.!

Ο μόλος επεκτάθηκε μόνο κατά 178 μέτρα για να ελλιμενίζονται μέχρι 59 σκάφη. Αντί για θαλαμηγούς η μαρίνα θα υποδέχεται μόνο 1 σκάφος 60-80 μέτρων και τα υπόλοιπα κάτω των 60 μέτρων. Θα είναι λαμπερή, όμορφη και τεχνολογικά μια από τις καλύτερες μαρίνες της μεσογείου. Υπέροχα!!!!!

Μέχρι την Αγγλία έφτασε προκειμένου να συνομιλήσει με την εταιρεία. Τι αντισταθμιστικά πέτυχε για την πόλη αφού απέτρεψε την πλήρη καταστροφή; Μια πλατεία που την μελέτη χρηματοδότησε γνωστός εφοπλιστής και τον χλοοτάπητα στο γήπεδο της ομάδας «Δόξα».

Πετυχημένη διαπραγμάτευση; Η Βουλιαγμένη διατηρεί το κάλλος και την φυσικά της ομορφιά της; Εμποδίστηκε η υποβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της πανέμορφης πόλης; Είναι αυτό ήπια ανάπτυξη;

Αυτό θα το κρίνουν οι δημότες που μαζί με τους επισκέπτες θα απολαμβάνουν όλες τις δραστηριότητες που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους των εγκαταστάσεων. Εμπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και γενικά ό,τι αναπτυχθεί εκεί.

Δεν διαφωνούμε ότι η μαρίνα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί. Διαφωνούμε στο γιγάντιο μέγεθος για το οποίο ακόμα και οι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ ανέφεραν ότι οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες από αυτό που ταιριάζει σε έναν όρμο φυσικού κάλους.

Τώρα όμως το έργο ολοκληρώθηκε και δεν αντιστρέφεται. Εξετάζουμε λοιπόν τις καταστροφές που έγιναν στον φυσικό πλούτο μία προς μία και θα απαιτήσουμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τουλάχιστον για να διατηρηθεί ό,τι έχει απομείνει και να αποφύγουμε περαιτέρω ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΚΛΑΙΡΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δήμου ΒΒΒ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος