Η οικογενειοκρατία στην πολιτική θα συνεχιστεί

γράφει ο Ανδρέας Αρ. Αλεξανδρόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, γιος του πρώην Πρωθυπουργό, μάθαμε από έγκυρη πηγή, ότι στις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον συνδυασμό του πιθανά νέου υποψηφίου Περιφερειάρχη Κώστα Βλάση, ιατρού και νυν βουλευτή της Ν.Δ. στο Νομό Αρκαδίας, προσωπικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά. Ο Κωνσταντίνος, που είναι διοικητικό στέλεχος στη βιομηχανία «Μακεδονικός χαλβάς», θα πάρει το βάπτισμα στην πολιτική από τα λημέρια του πατέρα του.

Ο Αλέκος Καραμανλής, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, μάθαμε ότι και αυτός θα πάρει το βάπτισμα στον πολιτικό στίβο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στο συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, νυν Περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Ο Αλέκος έχει καλλιτεχνικές επαγγελματικές βλέψεις.

Η κόρη του Κώστα Καραμανλή, δίδυμη αδελφή του Αλέκου, θα είναι υποψήφιο βουλευτής στις μεταπροσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Εκλογική Περιφέρεια της Ανατ. Αττικής, καθότι κάτοικος τη Ραφήνας. Η Αλίκη είναι φοιτήτρια στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και συνεργάτης στην Εταιρεία Ερευνών MR που διευθύνει ο κ., Δημήτρης Μαύρος.

Και οι τρεις γόνοι πολιτικών οικογενειών, θα συνεχίσουν, όπως φαίνεται την παράδοση των γονιών τους.

Τους ευχόμαστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους, να πετύχουν τους στόχους τους και να ξεπεράσουν τους γονείς τους σε δραστηριότητα και ενδιαφέρον για τα προβλήματα της κοινωνίας.

Μπορεί οι δυο πρώην πρωθυπουργοί να έχουν πάρει φόρα και να πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν για άλλα 50 χρόνια τους «Οίκους Σαμαρά και Καραμανλή» και επειδή όμως και τίποτα δεν αποκλείεται και επειδή δεν έχει σημασία τι σκέπτεται ο κάθε πολιτικός για τη διαδοχή του, υπάρχει και ο κυρίαρχος λαός που πριν από δεκαετίες γοητεύτηκε από τους φρέσκους και όμορφους νεαρούς, τότε και το πλήρωσε. Αν το ξαναπάθει, όπως και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμείς δεν θα φταίμε σε τίποτα. Ειδοποιήσαμε εγκαίρως. Η οικογενειοκρατία είναι απέθαντη! Οποιος αμφιβάλλει ας ρίξει μια ματιά στη λίστα με τους πρωθυπουργός και υπουργούς των τελευταίων 85 ετών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος