Οι υποσχέσεις και τα ανταλλάγματα άγνωστα για το ΛΑΟ

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», εκτός από την έκταση και τον πληθυσμό των Δήμων που αυξήθηκαν, μεγάλωσαν και οι οικονομικές ανάγκες για τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα.

Η πολιτεία δεν χρηματοδοτεί τις παρατάξεις, ούτε για στοιχειώδη έξοδα. Οι Τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, όπως τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και μοιραία οι υποψήφιοι Δήμαρχοι αναζητούν χορηγούς.

Οι υποσχέσεις και τα ανταλλάγματα άγνωστα για το ΛΑΟ. Το έλλειμμα ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα κοινά και κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοικηση έφερε στο προσκήνιο τον κίνδυνο να υπάρχουν μονοπαραταξιακές εκλογές, κάτι που θα υποβάθμιζε ακόμα περισσότερο τον θεσμό της Τ.Α.

Επινοήθηκε και εφαρμόστηκε η σύσταση των Θυγατρικών παρατάξεων στα πρότυπα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Δανεικοί υποψήφιοι «με το αζημίωτο» και ΑΝ εκλεγούν ή γίνονται ανεξάρτητοι ή παραμένουν στην παράταξη και ψηφίζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις «της παράγκας».

Ο ΛΑΟΣ – οι ψηφοφόροι – επιλέγουν την αποχή, εύκολη λύση αλλά η χειρότερη, ισοδύναμη της λιποταξίας. Σταδιακά και πολύ φοβάμαι προσχεδιασμένα υποβαθμίζεται και απαξιώνεται ο θεσμός της Τ.Α. και μαζί της η ίδια η Δημοκρατία.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους Συλλόγους, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, ακόμα και Γονέων και Κηδεμόνων.

Μόνο που εδώ στους χορηγούς συγκαταταλλέγεται και ο εκάστοστε Δήμαρχος με σκοπό και στόχο τη δημιουργία «στρατού» υποψηφίων και ψηφοφόρων.

Ανύπαρκτη δραστηριότητα, κανένα ενδιαφέρον εκτός από τη σφραγίδα και τον τίτλο του προέδρου, του Γραμματέα και ό,τι άλλο προκύψει.

Αναρωτιέμαι αγαπητέ Αναγνώστη, ποια είναι η βασικότερη αιτία που οδηγηθήκαμε σ’ αυτό τον κατήφορο; Εύκολα κατέληξα στην ιδιοτέλεια, το οικονομικό όφελος, για να είμαι όμως δίκαιος, υπήρχε πάντα, αλλά υπήρχαν και όρια.

Υπήρχε παράλληλα και ενδιαφέρον για τον τόπο.

Η οικονομική κρίση έπαιξε σίγουρα μεγάλο ρόλο, αλλά μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η δική μας κρίση, οι δικές μας επιλογές.

Την τελευταία δεκαετία που εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ήταν η πιο επιζήμια για τον τόπο· εξελέγησαν και άτομα ικανά με γνώση και όνειρα για τον τόπο, δυστυχώς όμως δεν άντεξαν τη δυσοσμία της διαπλοκής και αποχώρησαν.

Η απροθυμία να συμμετάσχουν διανοούμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και αυτός ένας λόγος, μήπως όμως δεν υποτιμούν το θεσμό; Μήπως αντιλαμβάνονται ευκολότερα το έλλειμμα δημοκρατίας και τις δικές μας λαθεμένες επιλογές;

ΥΓ: Οι επόμενες εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες για τον τόπο, εάν δεν ενωθείτε και παραμείνετε ομαδούλες και «θυγατρικές», τότε ο ρόλος σας δημιουργεί ερωτηματικά και θεωρείστε συνυπεύθυνοι με όσους έφεραν την καταστροφή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

ΥΓ2: Καμία Δημοτική Τοπική Οργάνωση και κανένας Σύλλογος στο Δήμο 3Β δεν αντιλήφθηκε την πώληση του Ορφανοτροφείου; Ή περιμένει την προσφυγή του Δημάρχου στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Λίγη τσίπα μωρέ δεν υπάρχει;

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος