25.000 λομπίστες, τρέχουν από εδώ κι από κει για να επηρεάσουν το έργο του Ευρωκοινοβουλίου

Τι ακούμε καθημερινά, με αυτή τη διαφθορά και τη σήψη που έχει περάσει μέχρι το κόκκαλο σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής ζωής του τόπου! Όχι μόνο του ελληνικού - άλλωστε θα ήταν και παράδοξο - αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, μας κουνάνε συχνά το δάχτυλο για διαφθορά και σήψη!

Το ακούσαμε και δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας, ότι 25.000 λομπίστες, “ευρωδίαιτοι”, τρέχουν από εδώ κι από κει για να επηρεάσουν το έργο του Ευρωκοινοβουλίου. Ετσι, κάθε φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια νέα ρύθμιση ή το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει νέο νόμο, οι λομπίστες είναι παρόντες και συχνά υπερτερούν αριθμητικά άλλων ομάδων πίεσης (ΜΚΟ, συνδικαλιστών) σε αναλογία τριάντα προς ένα.

Μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που προσπαθούν να επηρεάσουν τις Βρυξέλλες είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χημικής Βιομηχανίας (9 εκατ. ευρώ), η Fleishman-Hillard (7,6 εκατ.), η Bayer (6,5 εκατ.), οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple (6,5 εκατ.), Google (6 εκατ.), Meta (6 εκατ.). Από ΜΚΟ, η μόνη που έχει εξασφαλίσει σοβαρή πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι το WWF. (στοιχεία της “Καθημερινής”). Οι λομπίστες, πολλοί εκ των οποίων αφού διεισδύσουν γύρω από το τετράγωνο των Βρυξελών στη συνέχεια μπαίνουν μέσα ως ευρωβουλευτές!!  

Τελικά Ευρωπαϊκή Ενωση ή τραστ συμφερόντων!!!

Απ’ την άλλη κάποιοι ευρωβουλευτές φροντίζουν για συνεργασίες υψηλού τύπου... με το αζημίωτο.

Πολύ πρόσφατο η υπόθεση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, για διαπλοκή της στο Κατάρ και στη Ντόχα, απ’ την οποία κατά πως φαίνεται έχει πολύ μπόχα, αφού ακούγονται πολλά ονόματα ως εμπλεκόμενα.

Να ελπίζουμε ότι θα φτάσει ως το τέλος ο έλεγχος ή θα κουκουλωθεί, όπως συμβαίνει συχνά στη χώρα μας; Είδατε για πότε ξεχάστηκε ο Πάτσης, που αγόραζε τα κόκκινα δάνεια των πολιτών και τους άφηνε στο δρόμο με τους πλειστηριασμούς; Ποιός; ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πώς να μη σου γυρίζει το στομάχι ανάποδα...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος