xristodoulakis mΣτην Ελλάδα, το ΕΣΥ, όραμα και πολιτική του ΠΑΣΟΚ, συνέβαλε αποφασιστικά, παρά τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες του, στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου υγείας του πληθυσμού. Η σημασία του φάνηκε πολύ έντονα την περίοδο της πανδημίας, όταν το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι του στάθηκαν επάξια στο ύψος των περιστάσεων και πάλευαν μόνοι τους, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία.

Η οικονομική κρίση πρωτίστως και η υγειονομική σε δεύτερο χρόνο, δημιούργησαν νέες απειλές στον πολύπαθο τομέα της υγείας. Τα προβλήματα αυτά, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, εφόσον στόχος της πολιτείας είναι ένα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας με πρόσβαση σε όλους και αξιοπρεπείς παρεχόμενες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Ανατολική Αττική, τα πράγματα είναι αρκετά δυσοίωνα. Το Ασκληπιείο Βούλας, ένα σύγχρονο νοσοκομείο, σε μια καίρια για την περιφέρεια περιοχή, έχει αφεθεί από την πολιτεία να υπολειτουργεί. Σε συνάντηση που είχαμε ως κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με το Διοικητή του Ασκληπιείου κ. Κωνσταντίνο Πλεμμένο, ενημερωθήκαμε για τα πλείστα προβλήματα του νοσοκομείου. Tην ανάγκη Προσλήψεων Γιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως η Αγγειοχειρουργική, η Θωρακοχειρουργική, η Αναισθησιολογία και η Παθολογία. Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών, για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων: «Συνεχίζουν να μας λείπουν βασικές ειδικότητες, στην κατεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι μας παραμένουν σε αναστολή εργασίας, παρότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι όλοι, εμβολιασμένοι και μη, μεταδίδουμε και νοσούμε. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, επικουρικοί – ΟΑΕΔ – εργολαβικοί, παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παραμένουμε εκτός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, παρότι μετράμε νεκρούς από την πανδημία, πολλοί υποφέρουμε από burn out, αλλά και πλείστες παθήσεις του μυοσκελετικού, καρδιαγγειακού κ.ά., ενώ είναι τεκμηριωμένη η ψυχική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εργασία μας».

Ταυτόχρονα πρέπει να εξασφαλιστεί η προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου και η στελέχωση του τμήματος, τώρα που το Νοσοκομείο έχει επαρκείς και σύγχρονους χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Αντίστοιχη ανάγκη υπάρχει και για την επαρκή στελέχωση Παιδιατρικού Τμήματος, ώστε να αποφεύγονται οι υπερμεγέθεις αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν οι κάτοικοι της περιοχής σε περίπτωση ανάκυψης παιδιατρικών περιστατικών.

Σε συνέχεια των δράσεων μας, επισκεφτήκαμε και το Κέντρο Υγείας της Βάρης. Δυστυχώς, τα μηνύματα και από εκεί δεν ήταν ευχάριστα. Το Κέντρο Υγείας Βάρης έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Γεννηματά και είναι ένα από τα πρώτα Κέντρα Υγείας της χώρας που είχε την τύχη να έχει διαχρονικά υψηλής ποιότητας ιατρικό δυναμικό και να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Αν αναλογιστούμε, ότι καλύπτει μια περιοχή που εκτείνεται από τα όρια της Γλυφάδας μέχρι το Σούνιο, γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι το έργο που πρέπει να επιτελέσει. Η ανάγκη για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι εξίσου μεγάλη, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι το πρώτο κόμμα που αναγνώρισε και αναγνωρίζει την έλλειψη ενός νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και αναφέρεται επίσημα στο πρόγραμμα του η ανάγκη δημιουργίας του.

Κατά την ανακοίνωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ένα χρόνο από την απώλεια της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, έγινε ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Αποτελεί άλλωστε καθολικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι χρειάζονται πρόσβαση σε ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές μονάδες υγείας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ με την αδιαφορία της και τις πολιτικές που ακολουθεί, όχι μόνο δε στηρίζει το ΕΣΥ αλλά οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση του. Αντί να προωθεί την στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την αύξηση - βάσει και της επίσημης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας - των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί σε κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών. Επίσης πλήττει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών οι οποίοι μετατρέπονται σε αναλώσιμο ιατρικό δυναμικό με τη μετακίνηση τους σε νοσοκομεία - ακόμη και εκτός της Υγειονομικής τους Περιφέρειας - με βάση τις ανάγκες του συστήματος.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν. 6 Πανεπιστημιακά νοσοκομεία, 33 Νομαρχιακά Νοσοκομεία και 201 Κέντρα Υγείας φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε με συνεχείς δράσεις και ουσιαστικές προτάσεις για την Υγεία, μέχρι που οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής, να αποκτήσουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και αξίζουν.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 339 guests και κανένα μέλος