πανηγυρίζει ο δήμαρχος των ΒΒΒ, για τα στρέμματα που θα πάρει στην Εξοχή; Ποια την Α' ζώνη Υμηττού ή το Σχολείο

Η απαλλοτρίωση των 71 στρεμμάτων, στην Εξοχή της Βούλας, ανακοινώθηκε πανηγυρικά από τα παπαγαλάκια της Δημοτικής Αρχής του ΒΒΒ.

Η υπόθεση είναι γνωστή.

Μόλις ανακοινώθηκε η πώληση της έκτασης σε επενδυτική εταιρεία για να δημιουργήσει μία περίκλειστη πόλη μέσα στην πόλη, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, οι περίοικοι αναζητούσαν αλήθειες και εκεί ξεκίνησε το “παραμύθι” του δημάρχου.

Αρχισε λοιπόν ο δήμαρχος να ταΐζει σανό τους δημότες και ειδικά τους περίοικους της Εξοχής, ότι θα κάνει απαλλοτρίωση και τα 71 στρ. θα γίνουν πράσινα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια ξέχασε την απαλλοτρίωση και με απόφαση Δ.Σ. (δικό του είναι ότι θέλει περνάει) προχώρησε σε μείωση συντελεστή δόμησης 0,3 (βέβαια μια τέτοια απόφαση έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα), το οποίο δεν επρόκειτο να περάσει, αλλά ο κόσμος τσιμπάει...

Ακολούθησε “ομοβροντία Κωνσταντέλλου” κατά πως λένε τα παπαγαλάκια, με αναστολή οικοδομικών εργασιών, πάγωμα έκδοσης οικοδομικών αδειών, προσφυγές, και έφτασε σε πανηγυρική συμφωνία με την εταιρεία που αγόρασε τα 71 στρ. τα κατ’ όνομα Κόνιαρη στην Εξοχή Βούλας, μετά από δύο χρόνια συζητήσεων και με μία μεγάλη “δωρεά” της εταιρείας προς το Δήμο 11,5 στρ. (ΕΒΔΟΜΗ, φ. 1247/10/9/22)

Μια δωρεά, στάχτη στα μάτια, “βαφτίστηκε το κρέας ψάρι” και πανηγυρίζουν για τη σπουδαία συμφωνία, Τρία κομμάτια γης εκ των οποίων το ένα έτσι κι αλλιώς είναι χαρακτηρισμένο για Σχολείο και ουσιαστικά δεν μπορεί να το κάνει κάτι άλλο, αν ο Δήμος θελήσει να το διεκδικήσει. Αλλη μία λουρίδα σε άλλο Ο.Τ. και ένα τρίγωνο στη Α’ Ζώνη Υμηττού, 5,5 στρ. που θα κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις, που ούτε παιδική χαρά δεν γίνεται!

Όσο για την “εμπορική αξία” που μας διατυμπανίζουν, μπάζει από παντού, γιατί και τα 71 στρ. πουλήθηκαν 38 εκατ. € και τα 11,5 στρ. που θα λάβει ο Δήμος μας λένε ότι έχουν αξία 12 εκατομ ευρώ!!! (ο σανός πάει σύννεφο...).

Οσο για τη δήλωση του Δημάρχου ότι δεν θα γίνει περίκλειστη πόλη, αυτοδιαψεύθεται γιατί στο Δ.Σ. (5.9.22) δήλωνε ότι δεν έχασε τίποτα (ο Δήμος), γιατί πήρε δύο πράσινα που θα είναι ανοιχτά και κοινόχρηστα, αντί να είναι ιδιωτικά και κλειστά. Πώς είπατε;

Και τέλος, υπάρχει μεριδιούχος που διεκδικεί αρκετά στρέμματα και τα έχει καταγράψει στο Κτηματολόγιο. Περιμένει εκδίκαση αγωγής και βρίσκεται δε σε διαπραγμάτευση.

Λεπτομέρειες: www.ebdomi.com/images/pdfgallery/2022/1247-10-09-2022.pdf

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και κανένα μέλος