Θύματα νοθείας πολλές φορές είναι και μεμονωμένοι υποψήφιοι ακόμα και των κομμάτων

γράφει ο Βασίλης Σιαμέτης*

Η επερώτηση – καταγγελία στη Βουλή της κυρίας Αμπατζίδου, βουλευτίνας του ΜΕΡΑ25 έφερε αναστάτωση. Κάποιοι έβγαλαν πρόωρα την “ευλογιά των πιθήκων”. Άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και κάποιοι άλλοι ζήτησαν από την κα Αμπατζίδου να καταθέσει την ασυλία για να της υποβάλουν μήνυση!!!
Φίλοι μου πρώτα υποβάλλεται η μήνυση και μετά ζητάτε την άρση ασυλίας, βιάζεστε.
Η νοθεία στις εκλογές είναι πράξη ομολογημένη από τα πολιτικά κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις.
Η βαρύτητα που δίνεται για να στελεχωθούν τα εκλογικά τμήματα με αντιπροσώπους είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι φοβούνται ο ένας τον άλλον για νοθεία εις βάρος του.
Ευγενικά μάς λένε για να διασφαλίσουν το αδιάβλητο των εκλογών, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».
Θύματα νοθείας πολλές φορές είναι και μεμονωμένοι υποψήφιοι ακόμα και των κομμάτων ή παρατάξεων που κερδίζουν τις εκλογές.
Τους χρειάζονται για «νεροκουβαλητές». Θέλουν τους ψήφους τους αλλά όχι και τους ίδιους. Ίσως δεν μπαί-
νουν στη στρούγκα ή είναι απρόβλεπτοι. Η καταγγελία της κυρίας Αμπατζίδου προέρχεται από υποψήφιο της Βουλιαγμένης με παράταξη που δεν
πρώτευσε. Δεν έχω στοιχεία να την επιβεβαιώσω αλλά δεν μπορώ να την αγνοήσω.
Υπάρχουν υποψήφιοι που κοιμούνται πρώτοι και ξυπνάνε τέταρτοι και άλλοι κοιμούνται εκλεγμένοι και την άλλη ημέρα βρίσκονται ΕΚΤΟΣ.
Στις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων γίνονταν εκπαιδευτικές ομιλίες, πώς να προστατευθούμε από τη νοθεία. Θα μπορούσα να σας περιγράψω δεκάδες τρόπους, αλλά δεν είναι στόχος μου και σκοπός «ν’ ανοίξω» τα μάτια κανενός. Θα σας διηγηθώ μόνον μια καραμπινάτη αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος στην άλλοτε Κοινότητα Βουλιαγμένης.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, στην οδό Παναγούλη έγιναν προεκλογικά περίπου 250 μεταδημοτεύσεις στην ίδια διεύθυνση! Τότε κάποιοι αφελείς σαν εμένα πήγαμε να δούμε τον ουρανοξύστη της Βουλιαγμένης, αλλά άνθρακες ο θησαυρός. Ήταν οικόπεδο!
Και τότε ο «δάσκαλος», Κώστας Βενετσάνος είχε γράψει πολύ εύστοχα: «Καταυλισμός ΡΟΜΑ στη Βουλιαγμένη».
Καλώ τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Γεωργουλόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Σ. Ελευθερίου να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν.
Εκείνοι που μένουν τελείως απροστάτευτοι είναι οι Ανεξάρτητοι και τα «μικρά κόμματα και παρατάξεις». Είναι χωρίς αντιπροσώπους στο έλεος των αετονύχηδων.
Ο τότε Διοικητής του Α.Τ. Βουλιαγμένης που έδινε τις βεβαιώσεις για μεταδημότευση προήχθη αμέσως μετά! Και λίγο αργότερα ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών.
Ευτυχώς δεν εκλέχθηκε. Λέτε να έπεσε θύμα νοθείας;


――――――――
* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 270 guests και κανένα μέλος