στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μικρά αξιώματα αλλά μικροί άνθρωποι

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ήμερα που ανέλαβα το ρόλο του τοπικού συμβούλου Βάρης, τρία χρόνια άγονα για τον τόπο με απραξία και πισωγύρισμα. Αυτό είναι το δυστύχημα και απορώ με τους συνάδελφους της πλειοψηφίας, που καμώνονται ότι κάνουν έργο. Εκτός και αν εγώ, όπως και οι δημότες της Βάρης έχουμε χάσει το φως μας. Αλλά και αυτό να συμβαίνει τους παρακαλώ και τους προκαλώ να μας το δείξουν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τοπικά συμβούλια υποβαθμισμένα μετά τον τελευταίο Νόμο και παραγκωνισμένα από τη Δημοτική Αρχή, ήταν αδύνατο να προσφέρουν στον τόπο, να αναδείξουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Ούτε καν μία πρόταση δεν μπόρεσε να καταθέσει το δικό μας συμβούλιο, αλλά όπως παρακολούθησα και τα δύο Βούλας και Βουλιαγμένης, είχαν και έχουν την ίδια πορεία, ακόμα και τώρα που διανύεται ο τελευταίος χρόνος θητείας τους. Δεν αφήνουν πίσω τους ΤΙΠΟΤΑ!

Κάνοντας αναφορά στο δικό μας τοπικό συμβούλιο, η τακτική που ακολουθούσε η πρόεδρος κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ήταν πανομοιότυπη με αυτήν του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτή ήταν και είναι ακόμη και τώρα, η φίμωση της αντιπολίτευσης έστω και αν υπάρχουν μόνο δύο σύμβουλοι σε αυτήν.

Ο Κορονοϊός έδωσε τη χαριστική βολή με αποτέλεσμα να αποφασίζουμε «υποτίθεται» και αυτό τηλεφωνικά με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, για πράξεις ταφών που είχαν γίνει και για εκταφές, που έτσι και αλλιώς ήταν προαποφασισμένες να εκτελούνται στα 3 χρόνια.

Όλη αυτή η κατάσταση με οδήγησε να ξαναπιάσω το στυλό και χωρίς να έχω λογοτεχνικά και δημοσιογραφικά προσόντα, με όπλο μόνο την Αλήθεια και Κίνητρο την αγάπη και την αγώνα για τον τόπο μας, να αποτυπώσω τις σκέψεις μου στο χαρτί.

Η φιλοξενία της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ ήταν το ΜΕΤΕΡΙΖΙ, που στα 3 χρόνια βρέθηκα κοντά σας με περισσότερα από εκατό «100» άρθρα, αναδεικνύοντας προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. Ορισμένες φορές καταπιάστηκα και με κάποια κοινωνικά προβλήματα, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είχαν θετική αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας.

Η όλη προσπάθεια, πέραν των όσων ανέφερα, είχε σκοπό να αποδείξει το αυτονόητο, ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μικρά αξιώματα αλλά μικροί άνθρωποι. Μέσα λοιπόν από αυτήν τη προσπάθειά μου και άθελά μου, δημιουργήθηκε ένα αναγνωστικό κοινό που μεγάλωσε τις υποχρεώσεις μου, γιατί πέραν των ανθρώπων που με τίμησαν με τη ψήφο τους και όφειλα να υπηρετήσω, έχω χρέος να μη διαψεύσω και τους καινούργιους φίλους.

Την αγάπη του κόσμου τη συναντώ στα καφενεία, στο δρόμο, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμη και με τηλέφωνα ανθρώπων που δεν περίμενα ποτέ. Από την άλλη όμως πλευρά, ενοχλήθηκαν βέβαια κάποιοι και αυτοί επέλεξαν νε με φιμώσουν μέσω της δικαστικής οδού. Τους ευχαριστώ και περιμένω όπως και εύχομαι αληθινά να συναντηθούμε πριν από τις εκλογές για να εισπράξουν εκλογικά το κέρδος τους και μαζί με αυτό την εκδίκηση των ΝΕΚΡΩΝ!

Τους ενόχλησε το ρεπορτάζ που έκανα και δημοσίευσα για το Κοιμητήριο Βάρης, γιατί η Αλήθεια φίλοι μου είναι πικρή, αλλά είναι συγχρόνως και ωφέλιμη, για όποιον όμως θέλει να γίνει καλύτερος ή για τους εμπαθείς η αφορμή για να εκδηλώσουν το μίσος τους!

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 72 guests και κανένα μέλος