Τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης 7 Ιουλίου στο Γραμματικό ανέτρεψαν τον προγραμματισμό μου για το άρθρο αυτής της εβδομάδας. Ασήμαντη παράπλευρη απώλεια, αφού ανετράπη υπό των επιβητόρων του άκρατου κράτους μας κάθε έννοια νομιμότητας και κοινώς παραδεκτής ηθικής, δια πολλοστή φορά. Παράπλευρη απώλεια και η δια πολλοστή επίσης φορά γελοιοποίηση και ενοχοποίηση των Μ.Α.Τ. από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους...

Χυδαίων Χ.Υ.Τ.Α.

«Βγήκε η πομπή στις στράτες

να πομπέψει τους διαβάτες»

 

Τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης 7 Ιουλίου στο Γραμματικό ανέτρεψαν τον προγραμματισμό μου για το άρθρο αυτής της εβδομάδας. Ασήμαντη παράπλευρη απώλεια, αφού ανετράπη υπό των επιβητόρων του άκρατου κράτους μας κάθε έννοια νομιμότητας και κοινώς παραδεκτής ηθικής, δια πολλοστή φορά. Παράπλευρη απώλεια και η δια πολλοστή επίσης φορά γελοιοποίηση και ενοχοποίηση των Μ.Α.Τ. από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Από Μονάδες Αποκαταστάσεως Τάξεως μετετράπησαν και πάλι σε Μονάδες Ανασκολοπίσεως Τάξεως. Διότι η τάξη πάει χέρι χέρι με τον νόμο και οι χωματερές-όπως και να τις βαφτίζουν οι σύγχρονοι Γκαίμπελς-είναι παράνομες κυρίως επί τη βάσει του Κοινοτικού Δικαίου. Παράπλευρη απώλεια και ο εμπρησμός του παρακείμενου δάσους από ΜΑΤατζίδικες στρακαστρούκες. Μία κρατική υπηρεσία, η Πυροσβεστική, έτρεχε να σβύσει την φωτιά στο δάσος που έβαλε μιά άλλη κρατική υπηρεσία, η Σπαζοκεφαλική, στην προσπάθειά της να ...«αποκαταστήσει την τάξη».

Η μέγιστη, όμως, ανυπολόγιστη και καθημερινή απώλεια του δημόσιου βίου της χώρας είναι η απώλεια-ή μήπως ο συνειδητός εξοβελισμός;- κάθε παραδεκτής ηθικής από το σκέπτεσθαι και πράττειν των, ελέω μαζοχισμού πολλών εξ ημών, κυβερνητών μας. Η κυβερνητική επιδρομή στο Γραμματικό αντανακλά μία εντελώς χυδαία αντίληψη εξουσιασμού των πολιτών από ενδεδυμένες θεσμικό μανδύα συντεχνιακές ομάδες επαγγελματιών της πολιτικής, με γνώμονα την αναγωγή του συμφέροντος των ολίγων και αφανών οικονομικών μαικήνων και «ευεργετών» σε ...«νόμο». Όμως μιά υπουργική εντολή δεν παράγει δίκαιο. Οφείλει να βασίζεται στο γραπτό δίκαιο, έστω και αν αυτό δεν είναι και τόσο δίκαιο κάποιες φορές.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού, Νίκος Κούκης, δάρθηκε από τα Μ.Α.Τ.- όπως και άλλοι κάτοικοι του Γραμματικού –και αφού συνελήφθη, παραπέμπεται για κακούργημα. Αυτός ο ...«κακούργος» παρέβη τον Νόμο. Ποιόν Νόμο; Αυτόν που από καταβολής νεοελληνικού κράτους όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας ψηφίζουν, εφαρμόζουν και καταστρατηγούν κατά το δοκούν και το ωφέλιμον σκοπών συχνά ανομολόγητων. Χωρίς να νοιώθουν-πολύ συχνά-και την ελάχιστη αναστολή για να γράψουν τον όποιο νόμο, προκλητικά και εξώφθαλμα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους-για να μην πω που αλλού. Αμ ο άλλος ο «κακούργος» ο εισαγγελέας που απεφάνθη επί τόπου ότι η εγκατάσταση του εργολάβου στο Γραμματικό είναι παράνομη, αφού δεν έχει ούτε καν αρχίσει η διαδικασία νόμιμης απαλλοτρίωσης του χώρου, ενώ έχει λήξει από τον Οκτώβριο του 2008 η προθεσμία εγκατάστασης του εργολάβου. Όπως επίσης έχει λήξει και στην Κερατέα, στον έτερο απο-φασισθέντα δια αφανισμό ελληνικό τόπο.

«Παράνομος» και ο κάθετα αντίθετος με την εγκατάσταση χωματερών στην Κερατέα και στο Γραμματικό, Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής. «Παράνομος» και ο προερχόμενος από την Ν.Δ., Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας, που εγκαλεί συνεχώς την ελληνική κυβέρνηση για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σ’ ότι αφορά στις χωματερές. Και ο μόνος νομοταγής και νομιμόφρων ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γιώργος Σουφλιάς, ο «εθνικός» ευεργέτης των «εθνικών» εργολάβων, που αφού εντελώς «δημοκρατικά» αποφάσισε να τσιμεντώσει με τους τερατώδεις οδικούς του άξονες και τα επιχειρηματικά πάρκα την Ανατ. Αττική, γράφοντας κανονικότατα τις αντιδράσεις της Νομαρχίας και των Δημάρχων, στρέφει τώρα προς τους κατοίκους της Κερατέας και του Γραμματικού την πυγμή του με τον αντίχειρα τεντωμένο προς τα κάτω, ως Ρωμαίος αυτοκράτορας στο Κολοσσαίο του κυβερνητικού αυταρχισμού. «Αποφασίζω να σας θάψω στα σκουπίδια». Έτσι απλά, «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ», που λέει κι ο Καβάφης. Αρμόδιοι να ερμηνεύσουν αυτόν τον κυβερνητικό τσαμπουκά είναι οι ψυχίατροι. Οι κυβερνήσεις μας των τελευταίων 13 ετών είναι κλασσικές περιπτώσεις διπρόσωπου Ιανού. Προς κάθε επιβουλευόμενο τα εθνικά μας δίκαια δείχνουν το δουλικά χαμογελαστό πρόσωπο του καρπαζοεισπράκτορα Χατζηαβάτη και προς τους Έλληνες πολίτες την αγριομουτσούνα του Βεληγκέκα. Πως και θυμήθηκα τους ήρωες του Καραγκιόζη; Μα για κυβερνητικά καραγκιοζιλίκια πρόκειται.

Το κοπτόμενο επιλεκτικά-αλά καρτ-για το περιβάλλον ΠΑ.ΣΟ.Κ. εποίησεν, ως ήταν αναμενόμενο, την νήσσα σε επίπεδο ηγεσίας. Αντίθετα, έδωσαν το παρών οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο πολιτευτής Παντ. Ασπραδάκης. Παρών, όπως πάντοτε, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τίς χωματερές, ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης. Ο νόμος-καταδίκη της Κερατέας και του Γραμματικού είναι πνευματικό τέκνο της Βάσως Παπανδρέου. «Φρανκενστάϊν 2003»! Στην εμβρυούλκηση του τέρατος βοήθησε και μιά τόοοοση δα απατεωνιά, με την μετονομασία του σκουπιδο-απειλούμενου, σημαντικότατου αρχαιολογικού χώρου του Οβριόκαστρου Κερατέας σε Βραγόνι-παρακείμενη τοποθεσία-για να ξεμπερδεύουν με τις έντονες αντιρρήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Πολλά τα δεινά και ουδέν Έλληνος πολιτικού δεινότερον πέλει.

Το δε τραγικό ερώτημα που προβάλλεται από τα πρασινο-μπλέ σιαμαία του δικομματισμού και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, προδίδει ή απύθμενο θράσος, ή δείκτη νοημοσύνης χιμπαντζή: «Και που να τα πάμε τα σκουπίδια»; Στην αυλή σας κυρίες και κύριοι. Να τα βράσετε και να πιείτε το ζουμί τους. Από την μεταπολίτευση ως σήμερα αρνείσθε πεισματικά να επενδύσετε σε τεχνολογίες ανακύκλωσης και παραγωγικής διαχείρισης απορριμάτων, που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν εδώ και σαράντα χρόνια. Προτάσεις έχετε άπειρες στα συρτάρια σας και τις τρώει ο σκώρος. Επομένως-κατά το κοινώς λεγόμενο-κόφτε τον λαιμό σας και βρείτε λύσεις φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Γι’ αυτό σας ψηφίζουν οι πολίτες κι όχι για να τους μαυρίζετε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.

Εντελώς συμπτωματικά, η εταιρεία που προσπάθησε την περασμένη Τρίτη να εγκαταστήσει Χ.Υ.Τ.Α. στο Γραμματικό, ανήκει σε γνωστό «εθνικό» μεγαλοεργολάβο, ιδιοκτήτη κατασκευαστικών εταιρειών, καθημερινών και κυριακάτικων εφημερίδων και μεγαλομέτοχο μεγάλου καναλιού, διαχρονικά διαπλεκόμενο και με τα δύο κόμματα εξουσίας. Μιά ακόμα «απλή σύμπτωση» μέσα στην πολυσύνθετη κατάπτωση αξιών που μας έχει επιβληθεί.

Μας ευτελίζουν, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 276 επισκέπτες και κανένα μέλος