Είχαμε γράψει προ εβδομάδων (τέλος Μαρτίου), για την ανακοίνωση του τοπικού συμβούλου της Κοινότητας Βούλας, Στ. Κλήμη, ότι αποχωρεί από την παράταξη που εξελέγη, Κύμα Ενωμένων Πολιτών, σημειώνοντας -τότε- ότι θα ακολουθήσει επιστολή που θα δικαιολογεί τους λόγους.

Σήμερα μόλις Μεγάλη Τρίτη, μας ήρθε διαδικτυακά η επιστολή αποχώρησής του. Κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξής του Δ. Δαβάκη, για «έλλειψη ομαδικής συνεργασίας, παθητικής στάσης, έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης με ρεαλιστικές αντιπροτάσεις, ξεπερασμένη αντιπολίτευση», γιατί κατά τη γνώμη του «η σύγχρονη πολιτισμένη πολιτική αντιπολίτευση, επιβάλλεται να εγκρίνει και να υπερψηφίζει τα υπέρ της πόλης και των πολιτών της θέματα και να καταψηφίζει καταθέτοντας βελτιωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις».

 


 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Με αυτή την επιστολή , επιθυμώ και έχω την ηθική υποχρέωση να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να αποχωρήσω από την παράταξη Κύμα Ενωμένων Πολιτών Δ . Δαβάκης , ύστερα από 2,5 περίπου χρόνια παρουσίας ως Κοινοτικός Σύμβουλος στη Δ. Ε. Βούλας , διατηρώντας ωστόσο την έδρα για την οποία εργάστηκα και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο , με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της .

Από τη φύση μου είμαι ένας άνθρωπος που αρέσκεται στην ομαδική εργασία , καθώς πιστεύω ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει .

Δυστυχώς στην παράταξη δεν υπήρξε τέτοια διάθεση . Σχετικά σύντομα εντόπισα τα προβλήματα κάνοντας προτάσεις λειτουργικής βελτίωσης , όφειλα και έπρεπε να παλέψω γι ΄αυτό , δεν είναι όμως πάντα εύκολο να αλλάξεις μια ριζωμένη νοοτροπία. Το Δεκέμβριο του 2020 σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Κο Δ. Δαβάκη , του εξέφρασα την πρώτη μου δυσαρέσκεια και επιθυμία να αποχωρήσω και να παραδώσω την έδρα . Η επιθυμία μου αυτή δεν έγινε δεκτή και εισέπραξα υποσχέσεις για αλλαγή στη λειτουργία της παράταξης .

Συνέχισα λοιπόν να εργάζομαι και να στηρίζω , παρότι δεν έβλεπα στοιχεία βελτίωσης ή ανάκαμψης .

Δυστυχώς , είχα πλέον αρχίσει να νιώθω ότι είμαι μέρος ενός ανθρώπινου σώματος που ατροφεί πολιτικά .

Το Σεπτέμβριο του 2021 , σε μια από τις σπάνιες παραταξιακές μας συναντήσεις , ανέφερα για δεύτερη φορά ότι επιθυμώ να αποχωρήσω , ήμουν πλέον σχεδόν βέβαιος πως , όσο κι αν έχω τα μανίκια σηκωμένα , θα βούλιαζα στο Κύμα της συνείδησής μου .

Έτσι , στις 25 / 03 / 2022 , με επίσημη επιστολή προς τον αρχηγό της παράταξης Κο Δ. Δαβάκη, του ανακοίνωσα την αποχώρησή μου και στις 30 / 03 / 2022 ενημέρωσα τον πρόεδρο του σώματος.

 

Εν κατακλείδι οι λόγοι αποχώρησης :

• Έλλειψη ομαδικής συνεργασίας.

• Έλλειψη δημόσιας παρουσίας της παράταξης.

• Έλλειψη ενημέρωσης των αποφάσεων της παράταξης.

• Σχεδόν μόνιμη παθητική και αρνητική στάση.

 

Ενέργειες μέλους της παράταξης που κατά τη γνώμη μου μας εξέθεταν , με αποτέλεσμα αρκετές φορές να αναγκαστώ να διαχωρίσω τη θέση μου δημοσίως . ( με τη συναίνεση του αρχηγού )

Έλλειψη σοβαρής αντιπολιτευτικής στάσης με ρεαλιστικές αντιπροτάσεις που θα εξυπηρετούν και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών .

Έλλειψη σταθερής έδρας , όπου θα μπορεί ο πολίτης να επικοινωνεί με την παράταξη και διά ζώσης .

Κακή έως και ανύπαρκτη παρουσία στα Μ. Κ . Δ.

Ξεπερασμένη για τα σημερινά δεδομένα αντιπολίτευση .

Μη δομημένη ομάδα , που λειτουργεί με ενέργειες κατά βούληση.

Κατά τη γνώμη μου , η σύγχρονη πολιτισμένη πολιτική αντιπολίτευση , επιβάλλεται να εγκρίνει και να υπερψηφίζει τα υπέρ της πόλης και των πολιτών της θέματα και να καταψηφίζει καταθέτοντας βελτιωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις .

Μόνο τότε θα μπορέσει μια πόλη να γίνει πιο σύγχρονη και πιο ισχυρή ._

"Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά τω αρχομένω."
Πλάτων, ‪427-347 π.Χ.

Στέλιος Κλήμης


 

Σ.Σ. Εμείς αγαπητέ Στέλιο, ως παλιοί κάτοικοι της πόλης, θέλουμε ανθρώπινη πόλη και όχι «σύγχρονη και ισχυρή» γιατί και το σύγχρονη και το ισχυρή παραπέμπουν σ’ αυτά τα τερατώδη που έχουμε αρχίσει και βλέπουμε να γίνονται στη Βούλα.

Κρατάμε την φράση του Πλάτωνα και περιμένουμε να δούμε τον άρχοντα εκείνον που θα σκοπεύει στο κοινό συμφέρον και όχι στην αρχή του.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος