Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν περισσότερα, χαρακτηριστήκαμε «Κασσάνδρες» αλλά...

 

γράφει ο Βασίλειος Σιαμέτης*

 

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι ήταν η προεκλογική σημαία της παράταξης που άρχει τον τόπο για την πόλη της Βάρης. Θα μπορούσε χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστεί και ως εκλογικό δώρο της κ. Δούρου στο Δήμαρχο κ. Γρ. Κωνσταντέλλο.

Δυστυχώς το έργο βούλιαξε και η σημαία ξεχάστηκε στην παραλία της Βάρκιζας, όπου παραμένει η πινακίδα του έργου, για να μας θυμίζει την αναγκαιότητά του και την προχειρότητα του προγραμματισμού του.

Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν περισσότερα και από εμένα και πολλούς άλλους, χαρακτηριστήκαμε «Κασσάνδρες» και το μόνο που δεν μας ζήτησαν ήταν να τους «φτύσουμε» γιατί τους ματιάσαμε.

 

Για την αναγκαιότητα του έργου θα επαναλάβω περιληπτικά για πολλοστή φορά και για δύο λόγους: Την ασφάλεια των ανθρώπων σε περίπτωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και την ομηρία των ιδιοκτητών οικοπέδων, που εφάπτονται στο Ρέμα και αδυνατούν να τα αξιοποιήσουν πριν την ολοκλήρωση του έργου.

 

Οι λόγοι που το έργο δεν προχώρησε είναι πολλοί. Εδώ ισχύει και η κλασσική φράση που ακούγαμε όλοι οι άρρενες στο κέντρο εκπαίδευσης στον Στρατό. «Η εμπλοκή είναι μία, τα αίτια πολλά»!

 

Πέσαμε σε κακό εργολάβο ή δεν διασφαλίστηκε η πορεία του έργου; Τη μελέτη πραγματοποίησε ο Δήμος για να διευκολύνει και να επιταχύνει το έργο ή το επέβαλλαν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες όπως ακούγεται; Η πορεία του έργου παρακάμφθηκε, αυτό φαίνεται και είναι ορατό από τα πρώτα μέτρα του «τέλους» και καταστροφικό για τη συνέχιση του έργου. Θα μας πει κάποιος το γιατί;

Όταν ζήτησα στο Τοπικό Συμβούλιο να τοποθετηθούν οι πινακίδες επικινδυνότητας, πήρα την απάντηση ότι δεν χρειάζονται γιατί σε 18 μήνες θα έχει τελειώσει το Ρέμα. Δυστυχώς πέρασαν 38 μήνες και πλέον και το έργο «βούλιαξε», το υποθηκεύσατε με τη μελέτη και την αλλαγή της πορείας που έγινε.

 

Υ.Γ : Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αρκεί οι άρχοντες να σέβονται τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και Κανόνες, να κυβερνούν χωρίς αλαζονεία, με σύνεση και συναίνεση, με ειλικρίνεια και διάλογο. Να έχουν δύναμη και να επιδεικνύουν τόλμη στην αναγνώριση των λαθών. Οι λύσεις βρίσκονται στη Σοφία του Λαού, αρκεί να τον σέβεσαι, να τον ρωτάς και να τον ακούς.

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι τοπικός σύμβουλος Βάρης

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος
Κοινότητας Βάρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 313 guests και κανένα μέλος