Με τις καθημερινές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, που πολύ πρόθυμα του προσφέρουν πολύωρες “διαφημίσεις” και γνωρίζοντας ο ίδιος - ως ηθοποιός - την επιρροή τους, γίνεται επικίνδυνος καλώντας εθελοντές από όλες τις χώρες να εμπλακούν στον πόλεμο.
γράφει η: Άννα Μπουζιάνη

 

 

Ενας πόλεμος που η εξέλιξή του είναι άγνωστη και στην κόψη του ξυραφιού για να επεκταθεί σε παγκόσμια σύρραξη.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ζελένσκι (μια που έχει παίξει το ρόλο στην τηλεόραση πριν γίνει και στην πράξη πρωθυπουργός) και γι’ αυτό καθημερινά μιλάει μέσα από τα γυάλινα
παράθυρα, καλώντας ανοιχτά τους ξένους να έρθουν σε βοήθεια της χώρας του ως μέρος μιας «Διεθνούς Λεγεώνας» που θα πολεμήσει πλάι στους Ουκρανούς!

Αυτό το αντελήφθησαν - καθυστερημένα - πολλές χώρες της Ε.Ε. και κάλεσαν (28 Μαρτίου) τους πολίτες τους να μη συμμετάσχουν στην ουκρανική στρατιωτική αντίσταση κατά των ρωσικών στρατευμάτων εισβολής.

Επτά χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο) μέχρι στιγμής έχουν καλέσει τους πολίτες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, κάνοντας έκκληση μέσω των Υπουργών της Δικαιοσύνης να μη συμμετέχουν οι πολίτες τους.

Αλήθεια, η Ελλάδα πού είναι, η οποία ίσως είναι και η μόνη χώρα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς στην Ουκρανία;

Κι ακόμα, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε αντιληφθεί ότι μία παγκόσμια σύρραξη είναι τόσο εύκολο να προκληθεί, από κάτι τόσο δα μικρό, καθότι όπως λέει και ο Αίσωπος: «πολλάκις κ τν μικρν τ μεγάλα κα κ τν προδήλων τ δηλα γνωρίζεται».

 

Μπαλαντέρ στο “μανίκι” Ερντογάν

Η Ελλάδα θα μπορούσε, αν είχε ηγέτη, να παίξει το ρόλο που κέρδισε σήμερα η Τουρκία, παραμένοντας απ’ τη μια ουδέτερη, ενώ είναι στο ΝΑΤΟ, και ρόλο διαμεσολαβητή απ’ την άλλη, παρέχοντάς της έτσι ασυλία για όσα έχει κάνει στην Κύπρο και για όσα καθημερινά επιβουλεύεται. Τουναντίον η Ελλάδα θα υποστεί, απ’ τις πρώτες, τις συνέπειες της κρίσης που θα προκύψουν από τον πόλεμο!

Άννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 guests και κανένα μέλος