«Εξοχότατε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης της Ελλάδος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. έχει την τιμή να σας αποστείλει τον μηνιαίο κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες κατά των Η.Π.Α. Ελλήνων πολιτών και να σας ζητήσει να μεριμνήσετε για την ταχύτερη δυνατή έκδοσή τους στις αμερικανικές Αρχές, προκειμένου να παραπεμφθούν στην αμερικανική Δικαιοσύνη...

Κράτος μειωμένης εθνικής κυριαρχίας

Κυβερνήσεις

delivery boys των Η.Π.Α.

 

 

«Εξοχότατε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης της Ελλάδος.


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. έχει την τιμή να σας αποστείλει τον μηνιαίο κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες κατά των Η.Π.Α. Ελλήνων πολιτών και να σας ζητήσει να μεριμνήσετε για την ταχύτερη δυνατή έκδοσή τους στις αμερικανικές Αρχές, προκειμένου να παραπεμφθούν στην αμερικανική Δικαιοσύνη.

Παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες».


Σας φαίνεται ως υπερβολή; Ως κακόγουστη φάρσα ίσως; Δεν είναι τίποτε από τα δύο. Ετοιμαστείτε να το λουστούμε και αυτό. Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ, που συνήθως διαφωνούν φαινομενικά σε όλα τα ήσσονος σημασίας ζητήματα, απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι είναι ομογάλακτα και πειθήνια τέκνα της υπερατλαντικής μητρός τους. Υπερψήφισαν, της κείνης ρήμασι πειθόμενοι, δύο τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στις διμερείς συμφωνίες περί αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής για την έκδοση εγκληματιών που υπογράφηκαν το 2003 επί ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Με τις τροπολογίες αυτές ικανοποιείται η αποικιοκρατικού δικαίου απαίτηση των Η.Π.Α  να παραμερίζονται διά της πλαγίας οδού τα εμπόδια των ελληνικών συνταγματικών επιταγών ή των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, που εμπόδιζαν ως τώρα από ελληνικής πλευράς την έκδοση στις Η.Π.Α. εκείνων των Ελλήνων πολιτών που οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν υπόπτους για τέλεση εγκληματικών πράξεων στρεφομένων κατά του αμερικανικού κράτους.

Ακυρώνοντας το Σύνταγμα της Ελλάδος και καταρρακώνοντας κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., συμμορφώθηκαν πλήρως προς τις αμερικανικές υποδείξεις και απαιτήσεις, να καθίσταται, δηλαδή, εφικτή η σύντομη έκδοση στις Η.Π.Α. των Ελλήνων «υπόπτων» πολιτών, κατόπιν απευθείας «ευέλικτων» διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

Επιβεβαιώνοντας τη γνωστή, θλιβερή πραγματικότητα των τελευταίων 13 ετών, που εμφανίζει τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» ως διαγκωνιζόμενα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε δημόσια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την στήριξή του, χρυσώνοντάς μας το χάπι με την αόριστη επίκληση της μελλοντικής κατάργησης της βίζας στα διαβατήρια των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. Σοβαρό αντάλλαγμα για την περαιτέρω κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας! Στο παραπλανητικό περιτύλιγμα του δύσπεπτου χάμπουργκερ συνέβαλλε και ο αγορητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελος-αλλά κακά ευαγγελιζόμενος-Βενιζέλος, ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι οι ψηφισθείσες ν-τροπολογίες «σε καμμία περίπτωση δεν είναι δίαυλος κατάλυσης ή παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων».

Παρέλειψε πάντως να διασαφηνίσει ο κ. καθηγητής γιατί ενώ υπάρχει η συμφωνία δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α, οι Αμερικανοί απαίτησαν να υπογραφεί και διμερής συμφωνία. Μάλλον για να σιγουρευτούν ότι θα μας έχουν δεμένους σε περίπτωση που η Ε.Ε. τους κάνει νερά.


Την απόλυτη αντίθεσή τους στην ραγιαδίστικη συμφωνία εξέφρασαν Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΛΑ.Ο.Σ. καταψηφίζοντάς την. Η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι «το Σύνταγμά μας καθίσταται Σύνταγμα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, τιθέμενο ουσιαστικά υπό διαπραγμάτευση, ενώ ενδέχεται να εκδοθεί στις Η.Π.Α. Έλληνας υπήκοος, κατηγορούμενος για αδικήματα για τα οποία έχει αθωωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη». «Πρωτόκολλα, μνημεία υποταγής», χαρακτήρισε τις τροπολογίες ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Σπύρος Χαλβατζής, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος αφού εξέφρασε την λύπη του για την ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, παρατήρησε ότι «δεν μπορούμε, είτε υπόπτους, είτε αποδεδειγμένα ενόχους να τους παραδίδουμε στις Η.Π.Α., σε μία χώρα όπου ισχύει η θανατική ποινή. Και δεν υπάρχει καμμία εγγύηση να μας εξασφαλίσει». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «αν φθάσουμε στο σημείο να ζητάει ο Μεγάλος Αδελφός τον οποιονδήποτε, ενώ έχει αθωωθεί στην Ελλάδα, και να τον εκδίδει η Ελλάδα, τότε μιλάμε ειλικρινά για μία αντιδημοκρατική αντίληψη», προσθέτοντας ότι «κάνουμε ότι μας λένε οι Η.Π.Α.».

Ο αμερικανικός Μινώταυρος απαιτεί ζώντα φόρο υποτελείας. Και ποιός θα κρίνει και θ’ αποφασίσει, κύριοι της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ποιά ακριβώς είναι τα «σοβαρά εγκλήματα» που αναφέρετε, αλλά δεν διασαφηνίζετε, στις ν-τροπολογίες σας; Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Η.Π.Α. μήπως; Σε ποιές δικαστικές αρχές θα πρέπει να προσφύγει ο θεωρούμενος ως ύποπτος από την αμερικανική κυβέρνηση, Έλληνας πολίτης; Στις ελληνικές, ή στις αμερικανικές;


«Έκδοση υπόπτων». Από το ρήμα «εκδίδω», παθητική φωνή «εκδίδομαι», παθητική μετοχή «εκδιδόμενος-εκδιδόμενη», ενεργητική μετοχή ο «εκδίδων», κατά τον ποινικό κώδικα ο προαγωγός, μεταφορικά ο «προστάτης», χυδαϊστί ο «νταβατζής», αμερικανιστί the pimp. “Pimp my ride” είναι ο τίτλος αμερικανικής, δημοφιλούς και εν Ελλάδι, τηλεοπτικής σειράς. Εκεί, όμως, οι pimps είναι θαυματουργοί μηχανικοί αυτοκινήτων, που «προάγουν» μιά τρισάθλια σακαράκα σε εκθαμβωτική κουρσάρα. Εδώ, στο Ελλάντα, οι εκάστοτε pimps, οι υπό αμερικανική ανοχή και εντολή ηγετίσκοι, «προάγουν» ό,τι ελληνικό τους ζητηθεί από τον υπερατλαντικό big boss.

Αμερικανιστί, ride σημαίνει το μεταφορικό μέσο. Pride είναι η υπερηφάνεια, η εδώ εννοούμενη ως εθνική υπερηφάνεια, η εναποτιθέμενη από τους εκλεγμένους «εθνικούς» κυβερνήτες μας στην «προστασία» της πεφιλημένης και χιλιοειπωμένης υπό Γιώργου Παπανδρέου “Παγκόσμιας Διακυβέρνησης”. Όθεν, dear Kostas, dear George, ευπειθώς αιτούμαι…pimp my pride.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος