Αν δεν πράξετε τα αυτονόητα, μη στείλετε λουλούδια στον επόμενο νεκρό

 Εχουμε κράτος ή δεν έχουμε; Πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν στους δρόμους συμμορίες και να χτυπάνε όποιον δεν τους αρέσει η φάτσα του ή τα ρούχα του ή η ομάδα του; Ως πότε αυτό το κράτος θα μένει αμέτοχο; Πόσους νεκρούς ακόμα;

 Όχι κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη. Δεν φτάνει να πιάσεις τον δολοφόνο. Είναι πολλοί οι δολοφόνοι που κυκλοφορούν ανενόχλητοι στις γειτονιές, στα γήπεδα, στα σχολεία. Δεν φτάνει να κάνεις μία ανάρτηση και τελειώσαμε. Εχει υποχρέωση το κράτος, οφείλει το “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη” να τον προστατεύσει. Να μην τρομάζει στην ιδέα ότι μπορεί το επόμενο θύμα να είναι το παιδί του. Δεν μπορεί -το κράτος- να μένει παρατηρητής στην κατάλυση της ειρήνης και της οικογενειακής γαλήνης.

 Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα, κάντε το όπως η Θάτσερ, στη Βρεττανία. Η οποία Θάτσερ, μετά την τραγωδία του Χέιζελ*, χωρίς να υπολογίσει το όποιο πολιτικό κόστος, απαγόρευσε για πέντε χρόνια τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Είπατε τίποτα κύριοι της κάθε κυβέρνησης, του κάθε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κάθε παράγοντα;

Αν δεν τον πράξετε, μη στείλετε λουλούδια στον επόμενο νεκρό. Θα φέρετε βαριά ευθύνη, άπαντες.

Οι καιροί έχουν αγριέψει και όσο αφήνεις το θηρίο να γιγαντώνεται, μετά δεν το πολεμάς. Σε τρώει. Γιατί σημασία έχει η πρόληψη και όχι η καταστολή. Και την πρόληψη την έχετε ξεχάσει.

 ------------------

* Η τραγωδία του Χέιζελ ήταν μια από τα χειρότερα ποδοσφαιρικά δυστυχήματα. Συνέβη στις 29 Μαΐου του 1985 στο στάδιο “Χέιζελ” στις Βρυξέλλες, με αντίπαλες ομάδες Γιουβέντους - Λίβερπουλ.

Λίγο προν ξεκινήσει ο αγώνας οι οπαδοί της Λίβερπουλ έσπασαν ένα κιγκλίδωμα, όρμησαν στους οπαδούς της Γιουβέντους και επικράτησε πανδαιμόνιο· πολεμική μάχη. Οπισθοχωρούν οι Ιταλοί και κολλάνε πάνω στον τοίχο, όπου ποδοπατούνται, πεθαίνουν από ασφυξία και συνακόλουθα καταρρέει ο τοίχος από την πίεση. Αποτέλεσμα, 39 νεκροί, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά που ποδοπατήθηκαν και 600 και πλέον τραυματίες.

 

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 guests και κανένα μέλος