Είχα αναρωτηθεί εκείνον τον καιρό, αν η υπόψη παράταξη είχε μόνο έναν ως επικεφαλής, χωρίς «πρωτοπαλίκαρα»

γράφει ο Βασίλειος Σιαμέτης*

 

Αμέσως μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο «δια βίου μάθησης δάσκαλός μου» στο «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ Κώστας Βενετσάνος, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο εκλέχτηκε ο σημερινός δήμαρχος του Δήμου μας.

 Εγώ απ’ την πλευρά μου είχα αναδείξει επανειλημμένα το ρόλο της παράταξης «Γαλάζια Δημοκρατία» που διαλύθηκε, λίγες ώρες πριν από την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο.

 Είχα αναρωτηθεί εκείνον τον καιρό, αν η υπόψη παράταξη είχε μόνο έναν ως επικεφαλής, χωρίς «πρωτοπαλίκαρα»; Ασφαλώς και όχι. Και τότε πάλι αναρωτιόμουν μήπως ήταν ο ρόλος τους πολλαπλός, για να εγκλωβίσουν όσους ήταν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ως αντίπαλοι του σημερινού δημάρχου και να αφήσουν τον τόπο χωρίς ισχυρή αριθμητικά δύναμη Αντιπολίτευσης;

 

Όλα αυτά ακόμα και σήμερα τα σκέφτομαι γιατί μόνον έτσι βρίσκω κάποιες εξηγήσεις όπως, το πόσο εύκολα ο μεν κ. Δημήτρης Δαβάκης δεν μπόρεσε να έχει πλήρη συνδυασμό, ο δε συνδυασμός της κ. Μαρίας Σίνα, «αφαίρεσε» ψήφους από το συνδυασμό του προηγούμενου και όχι από αυτόν του νυν δημάρχου.

 

Σήμερα βλέποντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια πειράματα, φοβάμαι μήπως έχει μπει σε ενέργεια ένα διαφορετικό σχέδιο, που για ευκολία το ονομάζω ως «Σχέδιο Β», που θα «ξετυλιχθεί» με την εμφάνιση και επιστροφή των εφεδρικών. Και αυτό το λέω σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που λένε ότι η κ. Μαρία Σίνα θα είναι υποψήφια στη Βουλιαγμένη, όχι όμως με δικό της συνδυασμό, αλλά με αυτόν του σημερινού δημάρχου ή του αντικαταστάτη του! Αναμένουμε να δούμε αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν ή είναι μόνο φήμες.

 

Επίσης λέγεται ότι ένας άλλος αστέρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «δεν θα αναφέρω ακόμα το όνομά του», δηλώνει ότι θα κατέβει και αυτός, αλλά αυτή τη φορά με το συνδυασμό του δημάρχου, για να τον ρίξει, από… μέσα! Μα τον Άγιο Διονύσιο, δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα ...κόλπα.

 

Κάπως έτσι μέχρι τις εκλογές θα εμφανίζονται και άλλα «σαλιγκάρια», σιγά-σιγά όμως γιατί θέλουν και αυτά τη «δροσιά τους» ή και λίγα «ευρώπουλα»; Οι εκλόγιμες θέσεις βλέπετε λιγοστεύουν και η «παλιά φρουρά» δυσανασχετεί βλέποντας «νέο αίμα» να μπαίνει στον αγώνα των δημοτικών εκλογών και θα χρειαστεί να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό θέλει Σοφία και Θυσίες, που δεν είναι όμως διατεθειμένοι να δώσουν.

Βλέπετε οι της «παλαιάς φρουράς» επαγγελματίες εκπρόσωποι στις τοπικές εκλογές, δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, επειδή είναι ανυπόμονοι και αχόρταγοι και επειδή δεν αντέχουν ούτε μια χρονιά μακριά από τη «μαρμίτα», πόσο μάλλον για μια ολόκληρη 4ετία; Γι’ αυτό ψάχνουν από τώρα, μυρίζονται προς τα πού πάει η εκπροσώπηση της νέας δημοτικής εξουσίας, για να προετοιμάσουν και τις μεταγραφές τους. Βλέπετε τα ίδια αυτά πρόσωπα το έχουν κάνει αυτό το παιχνίδι δύο και τρεις συνεχόμενες θητείες με αυτές των Κασιδόκωστα, Πανά και Κωνσταντέλλο. Τώρα θα δειλιάσουν; Ίσως όμως δεν έχουν σκεφτεί ότι αυτήν τη φορά είναι «καμένοι» από χέρι.

 

Και αυτό θα συμβεί γιατί είναι σχεδόν βέβαιο, ότι πριν από τις δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν μία, δύο, ίσως και τρεις διαδοχικές εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και οι εκπλήξεις θα είναι μεγάλες, που κανείς δεν μπορεί από τώρα να εκτιμήσει. Από αυτό το γεγονός και μόνο, εύχομαι να είναι μεγάλες και οι εκπλήξεις των Δημοτικών εκλογών που θα επακολουθήσουν στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

ΥΓ1: Ο δήμαρχος ΒΒΒ κατέθεσε ένδικα μέσα, έναντι της προσφυγής δημοτών στο ΣτΕ και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων του «Αστέρα», υπερασπιζόμενος την φαραωνικού τύπου κατασκευή της Μαρίνας της Βουλιαγμένης για το καλό το τόπου. Αυτή βέβαια η ενέργειά του καταγράφεται στο βιβλίο Γκίνες.

 

ΥΓ2: Μόλις αντελήφθησαν οι αρουραίοι ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έχει άνοδο, επέστρεψαν σαν το δολοφόνο στον τόπο του εγκλήματος. Γι’ αυτό πλανάται το ερώτημα: Άδεια πήρατε απο το Καβούρι ή κάνετε του κεφαλιού σας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διακοπεί η όποια .............; Αυτό μήπως σας διέφυγε;

 

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 250 guests και κανένα μέλος