Ως κάτοικοι των οικισμών του Δήμου Κρωπίας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ για την διαφαινόμενη επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΜΠΕΤΟΜΑΡ ΑΕ στη περιοχή «ΚΙΤΣΙ».

Την 16η του μηνός Νοεμβρίου τυχαία διαπιστώσαμε πως επίκειται η επαναλειτουργία του εργοστασίου σύμφωνα με την απόφαση 13699/21/3.11.21.

Πριν την ημερομηνία αυτή δεν είχαμε ουδεμία πληροφορία για το θέμα αυτό από κανέναν αρμόδιο φορέα.

ΕΠΕΙΔΗ:

  • Η απόσταση του εργοστασίου από το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Μαρίνας, που στεγάζει Δημοτικό και Νηπιαγωγείο είναι 600 μέτρα και από το σχολικό συγκρότημα του Κιτσίου που στεγάζει 2 Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο είναι 1800 μέτρα. (Συνολικά στα 2 συγκροτήματα φοιτούν 1500 παιδιά).
  • Η απόσταση της εργοστασίου είναι 100 μέτρα από τον υπό ένταξη οικισμό «ΜΑΚΙΛΛΑΡΙ» και βρίσκεται εντός περιοχής Β2- μέσης προστασίας τοπίου και αρχαιολογικών χώρων. (Σύμφωνα με το Π.Δ. 6-3-2003 εντός της ζώνης μπορούν να λειτουργούν νομίμως υφιστάμενες βιομηχανίες και να εκσυγχρονίζονται, χωρίς δυνατότητα επέκτασης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Η εγκατάσταση της ΜΠΕΤΟΜΑΡ ωστόσο δεν είναι υφιστάμενη και το έργο αφορά σε επαναλειτουργία της εγκατάστασης στον ίδιο χώρο μετά από 10 χρόνια)
  • Η είσοδος στο εργοστάσιο θα γίνεται από την οδό Παπαγιαννοπούλου και η απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων δεν αναφέρει τίποτα για τις δυνατότητες των δεδομένων οδών απορρόφησης ενός τέτοιου κυκλοφοριακού φορτίου, που σήμερα εξυπηρετεί τα δύο σχολικά αυτά συγκροτήματα και με τη λειτουργία του εργοστασίου θα πρέπει να απορροφήσει και το φορτίο των φορτηγών με τα αδρανή υλικά, αλλά και τις μπετονιέρες με το έτοιμο σκυρόδεμα.
  • Μας ανησυχούν ιδιαίτερα τα καυσαέρια, αλλά και ο συνεχής θόρυβος των βαρέων οχημάτων που θα περνούν δίπλα από τα σχολεία μας.
  • Πιστεύουμε ότι η διαφαινόμενη επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΜΠΕΤΟΜΑΡ θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών μας, θα επιβαρύνει το περιβάλλον από τις εκπομπές ρύπων και θορύβου και θα απαξιώσει τις περιουσίες μας.

Λέμε ΟΧΙ στην επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής σκυροδέματος με την επωνυμία «ΜΠΕΤΟΜΑΡ».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ
Aκολουθούν υπογραφές κατοίκων

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος