Η ενότητα είναι πολύ σημαντική σε έναν οργανισμό ή στο εργασιακό χώρο.

Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος και όλοι είναι μέρος μίας ατέρμονης κούρσας. Στις ειδήσεις κυρίως μαθαίνουμε για ανθρώπους που «μαχαιρώνουν» τους φίλους τους από πίσω- μεταφορικά και συχνά κυριολεκτικά- για να προχωρήσουν στον αγώνα και να κερδίσουν τον ανταγωνισμό. Φυσικά δεν ήταν ποτέ εύκολο να είναι κανείς επιτυχημένος, και σήμερα, η επιτυχία λογίζεται με το πόσα περισσότερα έχει ο ένας έναντι των άλλων. Ως αποτέλεσμα, δεν βλέπουμε σχεδόν κανέναν να στέκεται μαζί. Και, κατά συνέπεια, φαίνεται να έχουμε ξεχάσει το απλό ζήτημα του να είμαστε ενωμένοι. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η ενότητα και η ομαδική εργασία είναι η βάση μιας επιτχημένης ζωής και καριέρας. Το ερώτημα είναι αν η ενότητα μπορεί να μας βοηθήσει σε κάθε σφαίρα της ζωής.

Η ενότητα αυξάνει τη δύναμη. Θα συναντήσουμε αντιξοότητες σε κάθε σφαίρα της ζωής μας και δεν υπάρχει λόγος να λέμε πότε θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα άτομο που δεν έχει παρά κακία στην καρδιά του για εμάς. Είναι σωστό να λέμε και να πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τέτοιες διαταραχές μόνοι μας, και μπορεί κάλλιστα να είμαστε, αλλά αν είμαστε ενωμένοι με έναν φίλο, το έργο θα είναι πολύ πιο εύκολο. Μόνο με τη δύναμη της ενότητας μπορούμε να πολεμήσουμε έναν επιτιθέμενο εαυτό μας

Η ενότητα είναι πολύ σημαντική σε έναν οργανισμό ή στο εργασιακό χώρο. Εάν κάθε άτομο στον εργασιακό χώρο δεν ενώνεται με τον κοινό στόχο της βελτίωσης της θέσης και των επιχειρήσεων της εταιρείας, θα ήταν πολύ δύσκολο για την εταιρεία να είναι πράγματι επιτυχημένη. Όταν όλοι προσπαθούν για τον κοινό στόχο, είναι σε θέση να αφήσουν τις αμοιβαίες διχογνωμίες τους στην άκρη και να ενώσουν τα χέρια για να επιτύχουν αυτό το κοινό όνειρο. Είναι κατανοητό και αποδεκτό ότι οι άνθρωποι θα έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά εφόσον ο στόχος είναι κοινός, είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν τέτοιες διαφορές όταν προκύψουν και αντίθετα να καταλήξουν σε συμβιβασμό. Αυτό καθιστά την εταιρεία πιο αποδοτική και πιο παραγωγική.

Η ενότητα είναι απαραίτητη σε κάθε ομάδα. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να συνεργαστεί για να μπορέσει να ολοκληρώσει ένα έργο αποτελεσματικά. Κάθε μέλος της ομάδας πρέπει να συνεργαστεί για έναν κοινό στόχο για να είναι επιτυχής. Εάν οποιοδήποτε μέλος της ομάδας δεν συμμορφώνεται με την οργανωτική δομή, θα αποδυναμώσει την ομάδα στο σύνολό της, και ως εκ τούτου ολόκληρη η ομάδα θα μείνει πίσω στο έργο της. Σε κάθε μέλος της ομάδας ανατίθεται μια συγκεκριμένη εργασία και κάθε εργασία είναι ένα σημαντικό μέρος του συνόλου. Εάν μια εργασία δεν ολοκληρωθεί αποτελεσματικά και εγκαίρως, θα υπάρχει ένα γρανάζι στον μηχανισμό που δεν θα λειτουργεί ομαλά.

Η ενότητα κάνει καλύτερη και την χώρα. Ακόμα και πολιτικά, η ομαδικότητα και η ενότητα είναι απαραίτητες. Μια χώρα πηγαίνει στα βράχια όταν κάθε πολιτικός ηγέτης είναι απασχολημένος να κερδίζει κέρδη από τη θέση του, χωρίς να ασχολείται με το τι έχουν να πουν οι άλλοι ηγέτες και τι θέλει και χρειάζεται η χώρα. Μια χώρα έχει μια επιτυχημένη κυβέρνηση μόνο όταν κάθε πολιτικός ηγέτης είναι ενωμένος στην επιθυμία του να κάνει τη χώρα να ευημερεί και το έθνος υγιές και υπερήφανο.

Και η αλήθεια είναι μία: «Ενωμένοι στεκόμαστε· διχασμένοι πέφτουμε». Στις δύσκολες εποχές όπως αυτές, είναι απαραίτητο για την ανθρωπότητα να σταθεί ενωμένη και να πολεμήσει τα κακά που απειλούν τους πυλώνες της κοινωνίας.

Νικόλαος Κορδάτος

Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 238 guests και κανένα μέλος