Επιστολή του Βασίλη Θηβαίου για δημοσίευμα
Η «ΕΒΔΟΜΗ» δεν συνηθίζει να κρίνει δημοσιεύματα άλλων τοπικών εντύπων, σεβόμενη την ελεύθερη έκφραση γνώμης. Σπανιότατα ασχολούμαστε με δημοσιεύματα τρίτων, το κάνουμε μόνον όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον. Με το συμφέρον της κοινωνίας.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε  παρακάτω επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Κερατέας...

Παρενέργειες των ΧΥΤΑ σε κόμματα και πρόσωπα της Κερατέας

 

Επιστολή του Βασίλη Θηβαίου για δημοσίευμα

Η «ΕΒΔΟΜΗ» δεν συνηθίζει να κρίνει δημοσιεύματα άλλων τοπικών εντύπων, σεβόμενη την ελεύθερη έκφραση γνώμης. Σπανιότατα ασχολούμαστε με δημοσιεύματα τρίτων, το κάνουμε μόνον όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον. Με το συμφέρον της κοινωνίας.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε  παρακάτω επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Κερατέας και πρ. Νομαρχιακού Συμβούλου  Βασίλη Θηβαίου, γνωρίζοντας το ήθος, την αγωνιστικότητα και την ευθύτητα του ανδρός.

Επί του δημοσιεύματος της αναφερόμενης σ’ αυτήν εφημερίδας δεν παίρνουμε θέση, γιατί αγνοούμε τα πραγματικά περιστατικά. Δεν μπορούμε όμως παρά να παραχωρήσουμε τις στήλες της εφημερίδας μας, για να εκφραστεί ελεύθερα ο θιγόμενος, κατά τα λεγόμενά του, Δημοτικός Σύμβουλος.

 

"Μέσα από τις γραμμές της εφημερίδας «ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ» (Τετάρτη 03-06-09 σελ. 17) με τίτλο «Ο επαναστάτης κος Θηβαίος», έγινε μια αηθής και μεθοδευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης της Κερατέας και σπίλωσης του ονόματός μου.

Με περίσσιο πολιτικό «Δηλητήριο» με κριτική πέρα ανακριβή και αναληθή, με τη δημοσιογραφική δεοντολογία απούσα, η εφημερίδα προσπαθεί να εμπλέξει το όνομά μου σε ενέργειες που ουδέποτε πρότεινα να γίνουν και που άλλωστε δεν αρμόζουν στο ήθος και το ύφος μου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε μένα παρουσιάζοντάς με ειρωνικά ως «επαναστάτη» και ότι «πρότεινα να σαμποτάρουμε τη συγκέντρωση του πρωθυπουργού στο Μαρκόπουλο, σηκώνοντας πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας για αθέτηση της προεκλογικής υπόσχεσης να μην γίνει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή».

ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥ.

Η πρόταση έγινε από άλλο μέλος της Γραμματέας και η δική μου αντίδραση σε αυτό όπως και όλων των παρευρισκομένων έδωσε τέλος σε αυτή την περίεργη πρόταση.

Αποτελεί δυστυχώς τραγική πραγματικότητα και δημοσιογραφική κατάντια η τιμή και η υπόληψη του ονόματός μου να κρίνονται μέσα από τις γραμμές της εφημερίδας και μάλιστα χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις και μόνο με εικασίες.

Η πρότασή μου στη Γραμματεία ήταν: Ο Δήμος να αντιδράσει δυναμικά την ημέρα των εκλογών αποκλείοντας την ψηφοφορία στο εκλογικό κέντρο.

Η πρότασή μου ήταν αυθόρμητη, ειλικρινής και απηχούσε τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γραμματείας με ελάχιστες εξαιρέσεις που και αυτές είχαν την ίδια κατεύθυνση αλλά με διαφορετικές πρακτικές.

Ο Δήμαρχος δεν την απέρριψε αλλά ζήτησε να συμβουλευτεί νομικούς για τις συνέπειες της πράξης, ο δε κος Λεβαντής που αναφέρεται στο Δημοσίευμα ουδέποτε ρωτήθηκε και ουδέποτε απέρριψε τίποτε (προτίθεται να προβεί σε διάψευση του δημοσιεύματος).

Δυστυχώς για την εφημερίδα, η παρουσία μου, ο αγώνας μου και οι θέσεις μου στο θέμα ΧΥΤΑ είναι γνωστές, ανιδιοτελείς και τυγχάνουν της γενικής αποδοχής ανεξάρτητα πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης.

Ανήκω πολιτικά στη Ν.Δ. από ιδεολογία και όχι από συμφέρον. Είμαι ένα απλό μέλος και δεν διεκδικώ δοτές θέσεις και αξιώματα και επομένως δεν εκβιάζω, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εάν διεκδικήσω κάποιο αξίωμα αυτό θα γίνει μέσα από εκλογές και αφεντικά θα είναι οι Κερατιώτες και οι Κερατιώτισσες και εκβιασμοί δε χωρούν.

Θεωρώ το Δημοσίευμα κατευθυνόμενο που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες σε προσωπικό και τοπικό επίπεδο.

Η ιδιοτέλεια, η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, ο φόβος ανάληψης ευθυνών και η μετάθεσή τους σε τρίτους δεν καλύπτεται από στρατευμένους κονδυλοφόρους.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι δεν χαρίζω τη στάση μου, τη θέση μου και τον αγώνα μου για τη χωματερή σε κανέναν.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό που πιστεύω, όπως έκανα από την πρώτη στιγμή με τόλμη, αποφασιστικότητα, χωρίς σκοπιμότητες για το καλό της Κερατέας.

Όσο για τους κατευθυνόμενους εκφραστές της δήθεν αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης, τον λόγο έχει ήδη αναλάβει η δικαιοσύνη.

Την ίδια τύχη θα έχουν και όταν αποκαλυφθούν και οι ντόπιοι σχεδιαστές της αισχρής προβοκάτσιας".

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Θηβαίος Βασίλης

 


Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 452 επισκέπτες και κανένα μέλος