σε άλλους Δήμους έχουν αρχίσει από Ιανουάριο, εδώ ακόμη περιμένουμε

γράφει ο Στέλιος Γκίκας

Όπως είναι γνωστό ο πληθυσμός των αδέσποτων γατών και σκύλων έχει αυξηθεί υπερβολικά το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και η κυβέρνηση έχει επιχορηγήσει με διάφορα κονδύλια τους Δήμους της χώρας προκειμένου αυτοί να σιτίσουν και στειρώσουν όσα αδέσποτα βρίσκονται στη περιοχή τους. Είναι ακόμη γνωστό ότι υπάρχουν υπεράριθμες αδέσποτες γάτες στο Δήμο ΒΒΒ και ότι ο Δήμος έχει επιχορηγηθεί για την εφαρμογή προγράμματος στείρωσής τους.

Με την λογική ότι η εποχή που τα συμπαθή τετράποδα έχουν οίστρο αναπαραγωγής κατά το τρίμηνο Δεκέμβριος - Ιανουάριος - Φεβρουάριος, τηλεφώνησα στον Δήμο ΒΒΒ να πληροφορηθώ ποιός είναι αρμόδιος για την στείρωση. Μου δόθηκε το όνομα μιας Κυρίας - γνωστής για τη φιλοζωική της δράση - η οποία όμως μου απάντησε ότι δεν έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση από τον Δήμο.

Στη συνέχεια κάλεσα και πάλι στον Δήμο για να λάβω την απάντηση, ότι το πρόγραμμα δεν έχει αρχίσει ακόμη δεδομένου ότι θα συσταθεί κάποια επιτροπή, θα διεξαχθεί κάποιος μειωδοτικός διαγωνισμός για την επιλογή κτηνιάτρου, και να ξανακαλέσω σε ένα μήνα (!). Όταν ανέφερα ότι τότε θα είναι πολύ αργα γιατί θα έχουν αρχίσει οι γεννήσεις και ότι στειρώσεις σε άλλους Δήμους έχουν αρχίσει από Ιανουάριο, δεν έλαβα απάντηση.

Στέλιος Γκίκας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και κανένα μέλος