Επί δύο και πλέον έτη ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, διεξάγει ύπουλο κι ανηλεή οικονομικό πόλεμο ενάντια στην εφημερίδα μας μετά εμμονικής μανίας, επειδή “δεν την πάει”, μη ανεχόμενος την κριτική που του ασκούμε, στα πλαίσια των συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων μας, κόσμια, όπως πάντα, τεκμηριωμένα και αντικειμενικά.

Εχουμε πει και θα το τονίζουμε πάντα, πως εκείνη που πρωτίστως κρίνεται είναι η εξουσία.                

‘Oποιος δεν θέλει να κρίνεται, να παραιτηθεί από την εξουσία.        

Επιδίωξη δική μας δεν είναι αυτή. Επιδίωξή μας είναι να συνειδητοποιήσει ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα, όπου όλοι κρινόμαστε και ουδείς είναι αλάνθαστος. Ούτε ο “κυβερνήτης”! (όπως τραγικά έχει αποδειχθεί ιστορικά).

Τον οικονομικό πόλεμο που μας κάνει παντιοτρόπως, τον ομολόγησε απερίφραστα στην συνάντηση που είχαμε μαζί του την 6η Μαρτίου τρέχοντος έτους, ως ύστατη προσπάθεια εξομάλυνσης των αναγκαίων σχέσεων που πρέπει να υφίστανται μεταξύ εξουσίας και Τύπου. Κι ενώ μας έδωσε την εντύπωση - μετά τις εξηγήσεις που αμοιβαία δόθηκαν, ώστε να αρθούν οι παρεξηγήσεις - ότι θα σταματήσει τον οικονομικό πόλεμο, που ασκεί επιμόνως και παρανόμως, κατά της καταξιωμένης και βραβευμένης εφημερίδας μας, εκείνος τον συνεχίζει προκλητικά με σκοπό την εξόντωσή μας και την απαλλαγή του από την κριτική την οποία επ’ ουδενί δέχεται, καθ’ ότιNobodys perfect, exept the CAPTAIN (Κανένας τέλειος, πλην του κυβερνήτη)! “Απόφθεγμα” που προτάσσει και προβάλει αυτάρεσκα και εγχάρακτα στο δημαρχιακό γραφείο, με περίσσεια έπαρση, ως διακριτικό του γνώρισμα, προφανώς.

Μας πολεμάει παρανομώντας

Και οι εκόντες - άκοντες συνεργοί

Μας πολεμάει παραλείποντας προκλητικά να δημοσιεύει, ό,τι υποχρεούται ως Δήμος να δημοσιεύει, (διαγωνισμοί, προμήθειες, έργα) κατά “δέσμια αρμοδιότητα” και κατά προτεραιότητα στην ΕΒΔΟΜΗ ως έχουσα έδρα το Δήμο ΒΒΒ, όπως ορίζουν οι σχετικές νομικές διατάξεις και Υπουργικές αποφάσεις, και τις οποίες προκλητικά δημοσιεύει σε εφημερίδες άλλων περιοχών (πολλάκις και εκτός Περιφερειακής Ενότητας), τις οποίες βεβαίως αγνοούν οι κάτοικοι των 3Β, αδιαφορώντας επί πλέον για την ενημέρωση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

Την επισήμανση των υποχρεώσεών του έκανε προσφάτως, μετά από σχετικές ενστάσεις μας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (87658-21756/2020), την οποία προκλητικά αγνοεί και συνεχίζει αδιαφορόντας παντελώς για την νομιμότητα.

Συνεργοί στην παρανομία και κατ’ εντολήν του Δημάρχου, είναι οι διευθυντές και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, που πραγματοποιούν τις εν λόγω δημοσιεύσεις, είτε με τη θέλησή τους, είτε όχι.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι οφείλουν να γνωρίζουν, και το έχουμε επισημάνει σε δημοσιεύματά μας, πού και σε ποια εφημερίδα πρέπει, σύμφωνα με τους νόμους, να προωθούν τις δημοσιεύσεις των υπηρεσιών τους, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και της επίσημης διαπίστευσης που κάθε χρόνο ανακοινώνει η Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης.

Κι αν ο δήμαρχος, αήθως και κατά παράβαση της νομιμότητας τούς δίνει εντολή, καθ’ υπέρβαση της εξουσίας του, να μη δημοσιεύουν πρωτίστως στην ΕΒΔΟΜΗ, αλλά στη ...Ν. Σμύρνη, οι υπάλληλοι οφείλουν να του επισημάνουν ότι αυτό δεν είναι σύννομο. Κι αν ο δήμαρχος επιμένει, οφείλουν σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα, να του ζητήσουν γραπτή εντολή.

Τις σχετικές επισημάνσεις, φανταζόμαστε, θα τις έχουν κάνει και οι Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου, προτάσσοντας τις επιστημονικές τους γνώσεις και όχι την ικανοποίηση των επιθυμιών τού πολιτικού προσταμένου τους.

ΕΜΕΙΣ δεν κάνουμε “πόλεμο”

Εμείς δεν κάνουμε “πόλεμο”, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ν’ αμυνθούμε σθεναρά, χάριν τουν Δικαίου, των δικαιωμάτων μας, της Νομιμότητας, που πρώτοι οι δημόσιοι πολίτες πρέπει να σέβονται και να διαφυλάσσουν, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Θα αμυνθούμε πλέον σθεναρά χάριν της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ του Τύπου.

Πρότυπό μας ο Ιωάννης Πρόδρομος-αυτόν που αποκεφάλισαν- οι δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν, που σάπισαν στις φυλακές, που πέθαναν φτωχοί γιατί κράτησαν την αξιοπρέπειά τους αντιμαχόμενοι σε διμέτωποι αγώνα, αφενός την μικροπρέπεια και την κακότητα των ηγεμόνων και την ηγεμονίσκων κι αφετέρου το θηρίο των αντεκδικήσεων.

Και οι ΑΔΙΑΦ(Θ)ΟΡΟΙ

Τέλος, δεν θ’ ασχοληθώ βεβαίως με τους συμπράττοντες και οφελούμενους “δημοσιογράφους” αλλά με τους αδιάφορους συμβούλους της Αντιπολίτευσης. Καλά, δεν έχουν πάρει είδηση τί γίνεται με τη διαχείριση της εξουσίας του δημάρχου; Πώς ελπίζουν να διακριθούν ώστε να τους εμπιστευθεί ο λαός τη διαχείριση της εξουσίας κάποτε;

Το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, οι θάνατοι από “σκασμό”, η ύβρις προς τους νεκρούς, η βέβαιη απόπειρα αυτοκτονίας πρόσφατα, δεν τους προβληματίζουν, δε τους ευαισθητοποιούν, δεν τους συγκινούν;

Θα χαρούμε να μην επανέλθουμε άκοντες στα “μικρά”. Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι, όσο σοβαρό πλήγμα κι αν μας επιφέρει, με τον ακήρυχτο αλλά ομολογημένο και καταφανή πόλεμο, ΔΕΝ περιμένομε να επιβιώσουμε από τις δημοσιεύσεις του Δήμου, ούτε τις πιθανές κατευθυνόμενες “διαφημίσεις” των επιχειρηματιών που συναλλάσσονται και συμπλέκονται ούτω πως, με το Δήμο και το Δήμαρχο. Χρηματοδότες μας είναι οι ασυμβίβαστοι και αγνοί αναγνώστες μας.

                                             Κώστας Βενετσάνος


* Ο Κ. Βενετσάνος είναι σύμβουλος έκδοσης της Εβδόμης, αρθρογράφος - πολιτικός αναλυτής και πρώτος, ιστορικά, Αντιδήμαρχος της Βούλας (1983-1986) με κύρια αρμοδιότητα την εκπροσώπηση τού Δήμου.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος