Δημοπρατήθηκε το δημοτικό ακίνητο στον κόλπο της Βουλιαγμένης με το όνομα “ΑΚΤΗ” (20.10.20) με ένα ιδιαίτερα ακριβό τίμημα. Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι και γνωστοί στα ΒΒΒ (Αφοί Αγιοστρατίτη, Δράγνης, Κουσαθανάς, Μωράκης και Ρέστης) αλλά τελικός πλειοδότης αναδείχθηκαν οι Αφοί Αγιοστρατίτη*.

Μεγάλα, δυσθεώρητα τα ποσά για ένα κατάστημα εστίασης και σε εποχές δύσκολες! Με τιμή εκκίνησης τις 100.000 €, τα “χτυπήματα” των συμμετεχόντων ανέβασαν το ετήσιο μίσθωμα στις 305.000€!!!

Το λέμε αυτό γιατί έχουμε το προηγούμενο με το “ΑΚΤΗ” το οποίο άφησε τεράστιες οφειλές στο Δήμο όπως και άλλα ακίνητα, παράδειγμα οι καντίνες Καβουρίου. Ποσά εκατοντάδεων χιλιάδων ευρώ που τελικά πληρώνει ο δημότης, o οποίος με μαθητικά “βήματα” εξωβελίζεται από τις παραλίες με τις υπέρογκες χρεώσεις στις ομπρελοξαπλώστες και την επέκταση των επιχειρηματιών.

Οσο για το αν θα παραμείνει ελεύθερη η πρόσβαση στην παραλία και τα γραφικά βαρκάκια στις δέστρες τους μένει να το δούμε, γιατί ο δήμαρχος το έχει δηλώσει σαφώς και πολλάκις ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης, της ακραίας ανάπτυξης θα λέγαμε, αφού μέχρι και το μώλο μίσθωσε.

Για το καθεστώς αυτό των χρεών, όσον αφορά το “Ακτή” η δημοτική παράταξη μειοψηφίας του Δήμου ΒΒΒ, “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Κώστα Πασακυριάκο, θυμίζει μόνο ορισμένα στοιχεία από τα πολλά που έχουν (όπως σημειώνουν) στη διάθεσή τους, τα οποία παρουσιάζουμε παρακάτω:


 

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

Πολλά χρέη και ανείσπρατα

- Το 2011 τα χρέη του ΑΚΤΗ από την μη πληρωμή των ετήσιων μισθωμάτων των ετών 2009 - 2010 και 2010 - 2011, ήταν 144.000 ευρώ.

- Τα συνολικά χρέη όσων εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά το ΑΚΤΗ μέχρι και το 2014, φτάνουν το ποσό των 197.000 ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις. Μέχρι το Νοέμβρη του 2019 αυτό το ποσό με τις προσαυξήσεις έφτασε το ποσό των 304.000 ευρώ.

- Από τα στοιχεία προκύπτει πως το ΑΚΤΗ, εμφανίζεται να πληρώνει κάποια μισθώματα και μάλιστα σεβαστών ποσών, την περίοδο 2011- 2014, όταν και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ είναι ο κ. Γιάννης Νιτερόπουλος, υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες εκλογές.

- Σε συνεδρίαση του ΟΑΠΠΑ, το Νοέμβριο του 2019, όταν η εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Έφη Λαγωνίκα, έθεσε το θέμα των χρεών του ΑΚΤΗ, ο κύριος Δήμαρχος απάντησε με τη φράση «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», προσθέτοντας πως οι εταιρείες που ήταν μέτοχοι, είναι υπό εκκαθάριση. Το ίδιο θέμα έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το Σεπτέμβρη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος.

Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της Διοίκησης για το ποσό των χρεών προς το δήμο και κατά συνέπεια τους δημότες.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις παραχωρήσεις δημοτικών ακινήτων, παραλιών και αιγιαλού είναι γνωστή και έχει διατυπωθεί στο παρελθόν, με αφορμή τέτοιες παραχωρήσεις ή δημοπρασίες όπως του ΑΚΤΗ. Θεωρούμε ότι η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας θα έπρεπε να γίνεται από τον ίδιο το δήμο, με κριτήριο τις ανάγκες των δημοτών και επισκεπτών για αναψυχή, να είναι προσβάσιμες στο κοινό και να μην αποκλείεται η πρόσβαση στη θάλασσα που είναι αποτέλεσμα του ιδιαίτερα υψηλού κόστους για τη χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών, να είναι προσβάσιμες για τα ΑμεΑ, να λειτουργούν με εργαζόμενους και εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσλαμβάνεται από το δήμο με χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση, και, τέλος, με ένα αντίτιμο, όπου αυτό χρειάζεται, για τη χρήση και την απαραίτητη συντήρηση των υποδομών.


* Οι “Αφοί Αγιοστρατίτη” είναι επιχειρηματίες με δραστηριότητα στη Βουλιαγμένη, (ξενοδοχείο Μάρτζι) και πολύ πρόσφατα τον κόλπο Ζώσκα, όπου έχουν φτιάξει το κατάστημα “Κάρμπο”, με πολλαπλή επέκταση βεβαίως της προηγούμενης επιχείρησης.

Aννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος