«Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού
χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού,
αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα
που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια,
μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί,
χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί.
Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα.
Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του,
προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι».

ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ


 

Το δικαστικό και πολιτικό ρεπορτάζ της υπόθεσης, σάς είναι ήδη γνωστό.

Ο φυσικός αυτουργός και 15 για συνέργεια καταδικάστηκαν δίνοντας την ικανοποίηση της νίκης στη μάνα, τους οικείους, τους φίλους, τους άγνωστους συμπάσχοντες και στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα για την απόδοση δικαιοσύνης έστω μετά από έξι χρόνια, αφού αυτή τη μέθοδο, του «πακέτου» εγκλημάτων επέλεξε η δικαιοσύνη και η πολιτική ηγεσία.

Δεν κατάλαβα αλήθεια, ποια λογική υπαγορεύει, να αποσιωπώνται ήσσονος σημασίας αλλά όχι αμελητέες εγκληματικές ενέργειες, δίνοντας την εντύπωση αν όχι της αποδοχής, πάντως της παρασιώπησης ή της ανοχής, σε μια οργάνωση, σε ένα κόμμα που πολλές υπηρεσίες, φορείς ή πρόσωπα του δημοσίου παράγονταν και του πολιτικού κόσμου «μισόκλειναν το μάτι» για διάφορους λόγους είτε ιδεολογικής συγγένειας είτε διαφόρων και συγκρουόμενων ακόμη συμφερόντων. (Η Ν.Δ. ν’ απαλλαγεί από την ακροδεξιά της ώστε να προσεταιριστεί τον κεντρώο χώρο και η κεντροαριστερά να μειωθεί η εκλογική δύναμη της Ν.Δ., με τη διαρροή της ακροδεξιάς της πτέρυγας προς τη Χ.Α., ώστε να την υπερακοντίσει και να τη νικήσει εκλογικά).

Αποτέλεσμα; Η αποθράσυνση της «εγκληματικής οργάνωσης», η πύκνωση και η αναβάθμιση των εγκληματικών πράξεων με θλιβερή κατάληξη τη δολοφονία, το σφαγιασμό ενός ευαίσθητου νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα.

Πιθανότατα να μη φτάναμε στο τραγικό αυτό συμβάν, αν είχαν στηλιτευθεί και τιμωρηθεί αυστηρά οι προγενέστερες μικρότερης διαβάθμισης εγκληματικές πράξεις και ενέργειες βίας, απειλών, αυθαιρεσίας και παραδειγματικών ενεργειών «ταγμάτων εφόδου» και εκφοβισμού κοινωνικών και πολιτικών ομάδων.

Εξάλλου, σκοπός του ποινικού δικαίου δεν είναι η εκδίκηση και η μισαλλοδοξία. Είναι ο σωφρονισμός των παραβατικών ατόμων και ο παραδειγματισμός όσων ρέπουν προς την εγκληματικότητα.

Η πολιτική ηγεσία τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον, και η υποκείμενη – παρ’ όλη την «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης δεν συντάχθηκαν, δεν ακολούθησαν τη βασική αυτή αρχή, του ποινικού Δικαίου, τη γενικά παραδεκτή στην εποχή μας.

Δεν επιχαίρω

θλίβομαι και προβληματίζομαι

Ναι, η επίθεση κατά των αλλοδαπών αλιεργατών στο Κερατσίνι είναι φασιστική πράξη (την αφήσανε να «κρυώσει»).

Ναι, η επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα είναι φασιστική μισαλλόδοξη πράξη βίας (την άφησαν κι αυτή να «κρυώσει»). Το δικαστήριο μετέτρεψε το κατηγορητήριο από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ναι, η αυτοδικία, η αντιποίηση αρχής, η βάναυση βιαιοπραγία στη Λαϊκή Αγορά της Ραφήνας, το 2012 από το Γερμενή, Ηλιόπουλο κ.ά. ήταν πράξη «ταγμάτων εφόδου» της ΝΑΖΙστικής ιδεολογίας!

Όπως, ναι, ήταν πράξη επίσης «ταγμάτων εφόδου» η στρατιωτική παράταξη χρυσαυγιτών, το 2013 στην εκδήλωση του Μελιγαλά, και η βιαιοπραγία του Παναγιώταρου και του Κασιδιάρη κατά του Δημάρχου (τα ξεχνάμε, έ;). Το τελευταίο δεν έφτασε στο δικαστήριο, από ό,τι ξέρουμε.

Αυτό λέγεται ανοχή· υπόθαλψη και επώαση του «αυγού του φιδιού». Του ΝΑΖΙσμού.

Ναι, λοιπόν, «εγκληματική οργάνωση» το αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, κόμμα της Χ.Α., το ψηφισμένο από 500 περίπου χιλιάδες λαού αγανακτισμένου από τη μνημονιακή υποδούλωση της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη των «δημοκρατικών αξιών» που υποδουλώνει με «αόρατα» νήματα εκβιασμών και πιέσεων τους μικρούς κυρίως εταίρους και αποφεύγει να θίξει την Τουρκία των νεο-Οθωμανών, επειδή η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν τεράστια εμπορικά συμφέροντα με τη χώρα αυτή, επωάζοντας το φασιστικό «αυγό του φιδιού» της νεο-Οθωμανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύεται ο Ερντογάν και οι συν αυτώ, μαζί με το 30% περίπου του λαού τους.

Μη λέμε λοιπόν πως «νίκησε η Δημοκρατία»... Και δεν δέχομαι πως 500.000 Έλληνες συν τους συμπαθούντες, δεν δέχομαι πως είναι φασίστες.

Γιατί αν αυτό συμβαίνει και εν μέρει φαίνεται ότι συμβαίνει, τότε πραγματικά θλίβομαι και προβληματίζομαι. Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό και γιατί;

 

Είναι ορατή η μισαλλοδοξία* και η βία απέναντι σ’ αυτούς που έχουν διαφορετικές απόψεις· ακόμη και επιλογή διαφορετικής... ποδοσφαιρικής ομάδας! Ακόμα και σ’ εκείνους που «τολμούν» να αμφισβητήσουν την «αυθεντία» τους ή να τους κρίνουν.

Η αντίδρασή τους είναι να τους εξοντώσουν παντιοτρόπως με όποια αρχή ή το υποκοριστικό της, διαθέτουν γιατί, ως γνωστόν «Αρχή Άνδρα δείκνυσι· (Βίας ο Πριηνεύς).

Η μισαλλοδοξία λοιπόν και η συνακόλουθη ποικιλόμορφη βία γεννούν εγκληματικότητα!

Κι όταν αυτή διογκώνεται και από την κατά φυσική συνέπεια αναμενόμενη αντίδραση, τότε οδηγούμαστε αναπόφευκτα στη «μαύρη τρύπα» του χάους.

Οφείλω ν’ αναγνωρίσω για να ’μαι δίκαιος, ως ελαφρυντικό στη Χ.Α. ότι δεν αντέδρασε εκδικητικά όταν εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, από επαγγελματία δολοφόνο μοτοσυκλετιστή οι δυο φρουροί της, σε συγκέντρωση τοπικής ομάδας της. Η εγκληματική αυτή ενέργεια, του διαφυγόντα ξενοκίνητου και ξενόφερτου, προφανώς, εκτελεστή, αποσκοπούσε ασφαλώς στην ακολουθία αντιποίνων από πλευράς Χ.Α. και συνακόλουθου ντόμινο αντιποίνων, ώστε να οδηγηθούμε γι ακόμη μια φορά σ’ εμφύλια τουλάχιστον ανωμαλία, αν όχι πόλεμο και την συνακόλουθη αποδυνάμωση της Ελλάδος, ώστε να καταστεί πλέον ευάλωτη στις ορέξεις των διαφόρων «φίλων» της, «συμμάχων» της, και «εταίρων»!

Είμαι μήπως ευφάνταστος;


• Μισαλλοδοξία: (Μίσος + δόξα(σία), άποψη, γνώμη, πολιτική ή άλλη επιλογή, ιδεολογία. Αυτό δυστυχώς παρατηρείται ακόμη και σ’ εκείνους που υποστηρίζουν, κατά τα άλλα, δημοκρατικές ιδεολογίες – όπως αυτή του «δημοκρατικού τόξου».

• To σκίτσο είναι απο τα "Κουραφέλκηθρα"

Κώστας Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος