η νέα σηματοδότηση της περιοχής αποκλείει ολόκληρες γειτονιές

Kυκλοφοριακές ανατροπές  έχουν γίνει στη Βούλα, στην συνοικία Ευρυάλη, που σε πολλές περιπτώσεις κάνεις το γύρο της Βούλας τρεις φορές για να φτάσεις στο σπίτι σου.

Μονοδρομήσεις που διπλασίασαν τις ταχύτητες μέσα στα στενά, και κατεύθυνση της κίνησης στην πολυαίματη οδό Πρ. Πέτρου, που παρά τα θύματα και τους καθημερινούς τραυματισμούς, κανείς δεν πτοείται. Ούτε ο Δήμος ΒΒΒ ούτε ο Δήμος Γλυφάδας, μια που βρίσκεται στα όρια.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή αναγνώστριας που μας απέστειλε και δημοσιεύουμε παρακάτω.

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, πριν λίγες ημέρες, και χωρίς καμμία πρότερη ενημέρωση, προχωρήσατε σε σοβαρές κυκλοφοριακές αλλαγές στην περιοχή Ευριάλης. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εμάς, τους περιοίκους, και γι’ αυτό σας παρακαλώ να επισκεφθείτε ο ίδιος τον χώρο (με αυτοκίνητο) και βασιζόμενος στο παρακάτω σημείωμα περιοίκων να σχηματίσετε ο ίδιος γνώμη για το θέμα και να αποφασίσετε ανάλογα για τυχόν διορθώσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΙΑΛΗ

 Ερχόμενοι από παραλιακή Βούλας για να μπούμε στην Ι. Μεταξά πρέπει ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ 4 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ για να μπορέσουμε να στρίψουμε δεξιά (στην Σολωμού) και ξανά δεξιά για να φτάσουμε στην κατοικία μας, Λ. Κατσώνη και Κανάρη. Σε όλες τις ανάλογες μονοδρομήσεις οι απαγορεύσεις ισχύουν κάθε δεύτερο στενό, όχι στο…. τέταρτο!

Κατεβαίνοντας ή ανεβαίνοντας από παραλία Γλυφάδας στην Πρ. Πέτρου για να έρθουμε στην Ι. Μεταξά και Κανάρη (στην κατοικία μας) πρέπει να ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ Λ. ΚΑΤΣΩΝΗ, ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΡΗ, ώστε να φθάσουμε σπίτι μας.

Καταβαίνοντας την ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΟΛΩΜΟΥ, έτσι ώστε να ανέβουμε την Ι. Μεταξά, προς Κανάρη.

Επειδή η Ι. Μεταξά έγινε μονόδρομος, τα αυτοκίνητα οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα, παρόλο που υπάρχουν παιδιά στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου και στον Παιδότοπο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ “ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΑΙΔΙΑ”.

Σε πολλά σημεία οι πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων μας είναι είτε πίσω από τσιμεντένιους στύλους της ΔΕΗ, είτε πίσω από φυλλώματα δένδρων.

Ο Δήμος πρέπει να φροντίσει και για την ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ γιατί, μέχρι σήμερα, πάρα πολλοί οδηγοί δεν σέβονται τις πινακίδες κυκλοφορίας και η οδήγηση γίνεται πολύ επικίνδυνη

Επίσης, να δείτε ο ίδιος το πρόβλημα με το πεζοδρόμιο της Ι. Μεταξά 10, το οποίο έχει μετατραπεί τα τελευταία 2 χρόνια σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο μεταχειρισμένης ξυλείας της μάντρας οικοδομών που στεγάζεται πίσω από την περίφραξη. Το υπ’ αριθ ΙΒΕ 8336 ασημί ΝΙSSAN CARAVAN ασχολείται με τις …μεταφορές υλικών. Σας είχαμε ενημερώσει (και με φωτογραφίες) προ ενός έτους, αλλά δεν είδαμε κάποια διορθωτική κίνηση εκ μέρους σας.

Ευχαριστώ Τ. Τσιρακοπούλου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 259 guests και κανένα μέλος