Εν μέσω μιας μάλλον μεταβατικής περιόδου, ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ταλανίζεται από μία σειρά ζητημάτων, τα οποία είτε χρονίζουν, είτε αναζητούν την επίλυσή τους άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, τα απολύτως αναγκαία έργα που έχουν εγκριθεί, έχουν μεν αρχίσει να εκπονούνται έστω τμηματικά, για ανεξήγητους όμως λόγους δεν προχωρούν, πόσο δε μάλλον δεν ολοκληρώνονται κι αυτό τα καθιστά προβληματικά. Σημειωτέον ότι από την Οικονομική Επιτροπή έχουν περάσει δαπάνες 5.000.000 για νέο έργο οδοποιΐας και άλλο ένα νέο 2.000.000, για πεζοδρόμια.

Ενα άλλο θέμα που τείνει να πάρει επιδημική διάσταση είναι οι διαδοχικές καταλήψεις σχολείων και ειδικότερα λυκείων. Στην τελευταία, που σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Βούλας, είχαμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία... Ο δήμος είχε ειδοποιηθεί αποβραδύς (και όχι πάντως από τους καθηγητές) ότι την επομένη θα γινόταν κατάληψη και την επομένη, όλοι στον δήμο ήταν απασχολημένοι, οπότε κανείς δεν μπορούσε να πάει να συνδράμει τους καθηγητές στην προσπάθειά τους ν' αποκαταστήσουν την τάξη, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Επίσης μία πρωτοτυπία σημειώθηκε όταν ειδοποιηθήκαμε κατόπιν εορτής για τις κοπές πίτας στα ΚΑΠΗ, θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε σκόπιμα.

Η άσχημη επικαιρότητα κλείνει με το εξαιρετικά δυσάρεστο περιστατικό της μαφιόζικης επίθεσης που κατέληξε σε δολοφονία σε μία οικογενειακή ταβέρνα της περιοχής και που ξεπέρασε σε αγριότητα άλλες παρόμοιες επιθέσεις, καθώς υπήρχαν εν δυνάμει θύματα ανάμεσα στους υπόλοιπους πελάτες. Πώς θα περιφρουρήσουμε τον δήμο μας;

Στα της Οικονομικής Επιτροπής της εβδομάδας και στο προκαθορισμένο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των θεμάτων, (απολύτως αντιληπτό έτσι;) αξίζει να σημειωθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση παραλιακού χώρου με μία και μόνη πλειοδοσία!

Χρόνος μίσθωσης 6 χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλα 3 και φυσικά η προκήρυξη οφείλετο να γίνει σε ημερήσια και εβδομαδιαία εφημερίδα, είδατε εσείς κάτι;...

Η πρώτη δομική αναμόρφωση του προυπολογισμού είναι, ως αναμενόμενο, γεγονός αλλά με τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και νέες εγγραφές λίαν υψηλού κόστους.

Στα προ ημερησίας ήταν και η αποδοχή της δωρεάν μελέτης ανάπτυξης πεζοδρομικών διαδρομών για λογαριασμό του συλλογου Αρχέδημος. Μέλος όμως της πλειοψηφίας παρατήρησε ότι δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου.

Προς ενημέρωσή σας το Δ.Σ. αυτού του μήνα, προφανώς γίνεται μόνο ένα κάθε μήνα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, το απόγευμα (συνήθως γίνεται 7 μ.μ.) και ο Θεός βοηθός πάντα.

Επίσης γίνεται Τοπικό Συμβούλιο στη Βάρη τη Δευτέρα 27/1, στις 8μ.μ. και ανάμεσα στα θέματα είναι και η μελετη του κόμβου Βασ. Κων/νου Λεύκης και Αρτέμιδος καθώς και διευκρινίσεις για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος του Ribas.

Εις το επανιδείν κ επαναγράφειν
Ι.Δόγκα

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 290 guests και κανένα μέλος