Δεν σχολιάζω τον τρόπο λήψης της απόφασης και την ελαφρότητα της υπευθυνότητας ενός «ναι» απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην οικονομία και την ηθική! (την τελευταία ας την παραλείψω, γιατί θα κατηγορηθώ πάλι για «ρομαντικός». Εξ’ άλλου η περίοδος της αθωότητας έχει παρέλθει)...

Η «ευελιξία» είναι νομιμοφανής παρανομία


Δεν σχολιάζω τον τρόπο λήψης της απόφασης και την ελαφρότητα της υπευθυνότητας ενός «ναι» απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην οικονομία και την ηθική! (την τελευταία ας την παραλείψω, γιατί θα κατηγορηθώ πάλι για «ρομαντικός». Εξ’ άλλου η περίοδος της αθωότητας έχει παρέλθει).

Κανένας εκ των συμβούλων της πλειοψηφίας ΔΕΝ προβληματίστηκε και δεν απάντησε, εν τοις πράγμασι, στο ερώτημα της προ - περασμένης εβδομάδας:

«…θα άνοιγαν μια (δικιά του) επιχείρηση «τόσο μεγάλης εντάσεως εργασίας», ώστε να πλήρωναν μόνο σε αμοιβές προσωπικού το 90% των εσόδων της;» (το 10% είναι άλλες δαπάνες).

Γιατί την άνοιξαν;

– Για ν’ απορροφήσουν τα προγράμματα της Ε.Ε.;

Καλώς, αλλά να τα επενδύσουν παραγωγικά, όχι για αμοιβές «ημετέρων» golden boys. Γιατί οι αμοιβές των 4.500 ευρώ που προβλέπουν για ιδιωτικοποιημένους ή ιδιωτικοφανείς δημοτικούς υπαλλήλους, χρυσές είναι, όταν άλλοι κυνηγάνε τα 700 και τα 500 ευρώ!

– Και παραγωγική επένδυση για παράδειγμα θα ήταν ένας δημοτικός αποτεφρωτήρας καύσης νεκρών, με συμμετοχή και ιδιωτών, που διατηρούν γραφεία τελετών, αντί να πηγαίνουν στη Βουλγαρία.

– Μήπως την «έστησαν» χάριν της «ευελιξίας» στην οποία επιχειρηματολογώντας, αναφέρθηκαν κατά κόρον;

Το δημόσιο όντως πολλές φορές είναι δυσκίνητο και δύσκαμπτο – όχι μόνο λόγω νοοτροπίας (που δεν αλλάζει με φορεσιές Α.Ε. «αναπτυξιακές»), αλλά και λόγω θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Αυτές έπρεπε να βελτιωθούν και κυρίως η νοοτροπία! Η λεγόμενη «ευελιξία» είναι νομιμοφανής παρανομία. Είναι μασκαρεμένο παραπόρτι. Είναι τούνελ των τρωκτικών, που οδηγεί παρακαμπτηρίως στην εδεσματοθήκη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τοιουτοτρόπως συσκευασμένων, ώστε να καταναλώνονται ακόπως και ευπέπτως από τους επιτήδειους, την ώρα που οι νομιμόφρονες, αλλά αγαθοί κι ακέραιοι, συνωθούνται στην «κύρια είσοδο» για μια θέση στον «ήλιο» του δημοσίου.

Η «Ευελιξία» λοιπόν, μάλλον ευφημισμό άλλης επιδίωξης χαρακτηρίζει.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ στα Κύρια Θέματα: "Συστήθηκε τρίΔημος Α.Ε."

 


Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος