«δεν έχω ούτε σήμα, ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου»!!!

Η άποψη που ντε και καλά θέλουν να μας περάσουν, κάποιοι ότι στο Δήμο ΒΒΒ έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, μόνο γέλιο μπορεί να φέρει.

Μέσα σε τρεις ημέρες έχει γίνει μπαράζ διαρρήξεων, κάτι βέβαια που γίνεται καθημερινά, στις γειτονιές, αλλά δεν μαθαίνεται στο ευρύ κοινό.


Τώρα όμως χτύπησαν ...συλλογικά, αφού σε μια νύχτα 9  Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα διέρρηξαν τρία καταστήμαστα στην εμπορική αγορά της οδού Σωκράτους στη Βούλα. Την επομένη με ξυλοδαρμό στη Βάρκιζα, Αρχές της εβδομάδας επίσης, τρεις ναυτιλιακές, στη Βούλα και ουκ έστι αριθμός, αν πιάσουμε να καταγράφουμε στην κάθε γειτονιά τι συμβαίνει.
Γεωμετρικά όμως αυξάνεται και η βία. Βία των διαρρηκτών, βία των οδηγών, βία των αστυνομικών οργάνων. Σκοτώνουν για ένα ευρώ, πατάνε με το όχημά τους και εγκαταλείπουν το θύμα, ενώ τα ΜΑΤ δέρνουν (νόμιμα), ξεβρακώνουν και απειλούν. Χαρακτηριστική η περίπτωση καταγγελίας φοιτητή, που του είπε ο ΜΑΤατζής: «δεν έχω ούτε σήμα, ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου»!!! (Ημεροδρόμος)

Αυτή είναι η πιο άγρια βία, θεωρώ, γιατί γίνεται με το γράμμα του νόμου και με την προτροπή της κυβέρνησης για νόμο και τάξη... 

Μας γυρίζει πίσω σε πολύ σκοτεινές και άγριες εποχές της χούντας...


* Διαβάστε τι είχε πει ο Ι. Ζίγδης στην Ελληνική Βουλή για τα ΜΑΤ:

ΜΑΤ: ένα Σώμα που αποτελεί ντροπή

«Η βασική αιτία του κακού είναι ότι η κυβέρνηση διατηρεί ένα Σώμα που αποτελεί ντροπή, τα ΜΑΤ. Δεν είναι αστυνομία αυτό, αυτό είναι Σώμα ΕΣ-ΕΣ, είναι χειρότερο από την ΕΣΑ, τα μέλη του είναι κακούργοι, όχι ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν κακούργοι, αλλά εκπαιδεύονται για να γίνουν κακούργοι.
Τους είδα στη Ρόδο, όπου επετέθηκαν εναντίον ενός λαού που έκανε μια ειρηνική παρέλαση. Επετέθηκαν με τέτοια λύσσα, που δεν έχω δεί ούτε στους Ιταλούς φασίστες, όταν ήμουν παιδί στη Ρόδο...
Ας έχουμε μια ειδική συνεδρίαση για το αν μπορεί μια Δημοκρατία να διατηρεί κρατικά όργανα, τύπου ΜΑΤ. Αυτά είναι μόνο για τους "Χίτλερ", μόνο για τους "Μουσολίνι". Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σε μια δημοκρατική Πολιτεία».

Ιωάννης Ζίγδης, βουλευτής, Πρόεδρος της ΕΔΗΚ, στην Ελληνική Βουλή το 1980, λίγο μετά την δολοφονία του Ια. Κουμή (Κύπριου φοιτητή) και Σταμ. Κανελλοπούλου (εργάτρια) απο τα ΜΑΤ, στην πορεία του Πολυτεχνείου, το 1980

 

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 295 επισκέπτες και κανένα μέλος