για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωσή σας, μεταφέρουμε τα ειπωθέντα...

γράφει η Ιωάννα Δόγκα*

Ευχαριστούμε, αγαπητοί αναγνώστες, για τη μεγάλη απήχηση της Εβδόμης και είναι τόσο μεγάλη πράγματι ώστε απόσπασμα του άρθρου μου της περασμένης εβδομάδας διαβάστηκε από τον αντιδήμαρχο (με σκοπό βέβαια εκ μέρους της διοίκησης να “χτυπήσει” την εγκυρότητα του κειμένου) κατά τη διάρκεια αυτής της ανεκδιήγητης ομολογουμένως ολομέλειας της Δευτέρας 2/12/2019.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα θέματα στην εβδομαδιαία Οικονομική Επιτροπή είναι αρκετά και βάσει διαδικασίας τα περισσότερα σχεδόν περνούν ακολούθως από το Δ.Σ. Κατά την πάγια τακτική και προκειμένου για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωσή σας, μεταφέρονται σ’ εσάς όσο το δυνατόν πιο πιστά και με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τα ειπωθέντα, καθώς δεν υπάρχει απομαγνητοφώνηση, όπως έγινε και την προηγούμενη φορά.

Ο εντεταλμένος δήμαρχος λοιπόν στα προ ημερησίας θέματα (σαν να μην έφταναν τα 39 της ημερήσιας) διάβασε αποσπάσματα από το συγκεκριμένο άρθρο που αναφερόταν στα πεπραγμένα της Επιτροπής και στο τοπικό συμβούλιο Βουλιαγμένης, όπου είχαμε παραβρεθεί. Επομένως τονίζω πως ό,τι γράφηκε είναι ό,τι ειπώθηκε και στις δύο περιπτώσεις, εάν παραστεί ανάγκη όμως θα επικαλεστώ την μαρτυρία των παραβρεθέντων.

Σε ό,τι αφορά την ολομέλεια γενικότερα της περασμένης Δευτέρας, πέραν της ατυχούς αυτής αναφοράς, κατηγορηθήκαμε και πάλι δια στόματος δημάρχου (γεγονός που επίσης δεν επιδέχεται αμφισβήτησης) για “μνημείο υποκρισίας ή λαϊκισμού”!

Κατά τη συνήθη πρακτική του ο δήμαρχος έδωσε αυτήν την απαράδεκτη απάντηση στον αρχηγό της παράταξής μας, Δ. Δαβάκη, μην έχοντας κάτι άλλο να πει στις ερωτήσεις μας για:

― το εγκαταλελειμένο κτίριο, προς ίδρυση κάποια στιγμή, Γηροκομείου δωρεά Διαμαντοπούλου στη Βούλα

― τις παιδικές χαρές “γιοφύρια της Άρτας”

― την κατάσταση των σχολείων της περιοχής και πιο συγκεκριμένα των αύλειων χώρων που μετατρέπονται σε λίμνες (ήταν και θέμα του Δ.Σ. άλλωστε).

Ήταν τόσο το μένος μάλιστα, ώστε έφτασε σε σημείο να πει πως η δημοσιοποίηση αυτής της κατάστασης θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, μιας και εκείνος, ως τιμωρός, θα ξεκινήσει τις ανακατασκευές από άλλα σχολεία, έτσι για να μάθουμε να μην αντιμιλάμε... Ε, λοιπόν αν δεν είναι αυτό ολοκληρωτισμός, δεν ξέρω πώς άλλως θα μπορούσε να οριστεί...

Σε αυτό το σημείο οφείλω να ενημερώσω και πάλι πως σε ό,τι έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, και βέβαια υπερψηφίζουμε. Όπου όμως υπάρχει αντίρρηση, είτε λόγω ενδεχόμενου δόλου είτε λόγω της έξωθεν κακής μαρτυρίας πλέον, τότε και μόνο τότε καταψηφίζουμε ή επιφυλλασσόμεθα (λευκό) κατά περίπτωση γιατί απλώς αυτή είναι η δουλειά μας. Αν επρόκειτο να συμφωνούμε σε όλα, τότε δεν θα ήμασταν αντιπολίτευση... αυτονόητο δεν είναι;!

Στις υπόλοιπες ερωτήσεις του αρχηγού μας, ο οποίος αναφέρθηκε στα σκοτεινά σημεία της διοίκησης όπως (ναι, με συγχωρείτε, επανέρχομαι γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον) στη δαπάνη για τα αδέσποτα, ακούσαμε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έγινε προσπάθεια προσέγγισης για βοήθεια στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, αλλά οι φιλοζωικές ομάδες της περιοχής είχαν αντίρρηση. Μήπως αυτό εξηγεί πολλά;

Θα επανέλθω την επόμενη εβδομάδα ελπίζοντας σε ευοίωνα νέα γιατί άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μην ξεχάσετε την Επιτροπή Διαβούλευσης την ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα της πεζογέφυρας, υψηλότατου κόστους, με αμφίβολη αναγκαιότητα. Η αναγκαιότητα της ασφαλούς διέλευσης πεζών δεν χωρά αμφισβήτηση· ο τρόπος όμως εκπόνησης του έργου επιδέχεται μεγάλης συζήτησης, καθώς το κόστος είναι δυσθεώρητο και η αισθητική της κατασκευής αμφίβολη.

Τέλος, είναι ακατανόητο γιατί πρώτα πέρασε το θέμα από το Δ.Σ. και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία πάντως είναι για τη Δευτέρα 9/12/2019 στις 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, Κ. Καραμανλή 18 – Βούλα.

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν,

* Η Ι. Δόγκα είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο ΒΒΒ

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 297 guests και κανένα μέλος