Μας συνέλαβαν κοντά στο σπίτι μας...

Η Ειρήνη Εμινίδου και ο Ζήσης Σούρλας το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο “Ξεκίνημα” περιγράφουν την «αναίτια» όπως τονίζουν σύλληψή τους και την αγριότητα με την οποία τους αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ.

Παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα, για να καταλάβουμε αυτό που και στο προηγούμενο φύλλο μας γράψαμε. Ότι τρέφεται ένα αστυνομικό κράτος, που θυμίζει αυταρχισμό χούντας.

«Αφότου τελείωσε η ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι μιας φίλης μας που βρίσκεται κοντά στο σημείο που συλληφθήκαμε. Περνούσαμε από την οδό Θεμιστοκλέους και ενώ τα πράγματα ήταν αρκετά ήρεμα, ξαφνικά τα ΜΑΤ ρίξανε δακρυγόνα και άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μας. Από την άλλη μεριά της Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε μια άλλη διμοιρία και μας περικύκλωσε. Δεν βλέπαμε από τα δακρυγόνα και είχαμε πανικοβληθεί.

Ζήσης: Κατά τη σύλληψή μου δέχτηκα χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι παρόλο που δεν αντιστάθηκα. Οι ΜΑΤατζήδες μας έβρισαν χυδαία με σεξιστικά σχόλια και μας είπαν χαρακτηριστικά “Θα βλέπετε ΜΑΤ και θα προσκυνάτε!”. Έπειτα μας πήγαν σε ένα γκαράζ πάνω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Όταν ήμασταν στο γκαράζ ακούσαμε έναν ΜΑΤατζή να λέει “Δεν είναι αυτοί ρε” με τον επικεφαλής να απαντάει: “Αυτοί είναι, αλλάξαν τα πράματα”.

Ειρήνη: Ούτε εγώ αντιστάθηκα. Παρόλα αυτά μαζεύτηκαν από πάνω μου αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι με χτύπησαν πολύ, με έριξαν κάτω και άρχισαν να με κλωτσάνε και να με πατάνε κυρίως στο κεφάλι. Αντανακλαστικά κάλυψα το κεφάλι μου με τα χέρια μου, φωνάζοντας να με αφήσουν και ζητώντας βοήθεια. Σε κάποια φάση το χέρι μου δεν άντεχε άλλο έτσι “έπεσε” στο έδαφος και άρχισαν να μου το πατάνε.

...Μας μετέφεραν στην ΓΑΔΑ με χειροπέδες, μας έγδυσαν εντελώς, μας κατέβασαν ακόμα και τα εσώρουχα, για να μας κάνουν σωματικό έλεγχο με ανοιχτές τις πόρτες, που σήμαινε ότι οποίος ήθελε έμπαινε και έβλεπε όποτε ήθελε ότι ήθελε». Δεν μας αφήσαν να επικοινωνήσουμε μέχρι κάποια ώρα με κανένα πρόσωπο και δεν μας δίνανε ούτε νερό. Στην αρχή δεν μου επέτρεψαν να έχω πάνω μου το φάρμακό μου – έχω άσθμα και θα μπορούσα να πάθω οτιδήποτε...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος