Ο ...ΑΝΤΡΑΣ θα πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά...

Παγκόσμια ημέρα του άντρα, 19 Νοεμβρίου

3 Αν είσαι άντρας...

3 Ένας αληθινός άντρας...

3 Πρέπει να φανείς άντρας...

Ποιoς τελικά είναι ο ορισμός του ΑΝΤΡΑ σ’ αυτές τις φράσεις που τόσο συχνά ακούμε από γυναίκες αλλά και από άντρες;

Άντρα, σαν λέξη ορίζουμε τον άνθρωπο που ανήκει στο αρσενικό φύλο.

Για τον άντρα σαν έννοια, δεν φτάνει αυτό...

Ο ...ΑΝΤΡΑΣ θα πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά για να τον θαυμάζουν οι γυναίκες και να τον σέβονται οι υπόλοιποι άντρες.

Θα ξεκινήσω με το τι ζητάνε οι άντρες, από τους ΑΝΤΡΕΣ, γιατί είναι πιο εύκολο. Συνοψίζεται σε μια φράση. Ζητάνε, να μην έχουν «γυναικεία» χαρακτηριστικά στην συμπεριφορά τους. Να είναι ντόμπροι, σταράτοι και να σέβονται. Γι’ αυτό το τελευταίο, έχουν ειδικό κώδικα μεταξύ τους.

Τα «γυναικεία» χαρακτηριστικά τα βάζω σε εισαγωγικά γιατί φυσικά δεν αναφέρομαι στην ΓΥΝΑΙΚΑ, αλλά στις γυναίκες, σαν έννοια που έχει αποδοθεί λόγω, ίσως, της πλειοψηφίας αυτών, στην εποχή μας.

Τι θέλει όμως η γυναίκα από έναν ΑΝΤΡΑ; Κι εδώ θα καταφέρω να το συνοψίσω σε μία πρόταση. Να την έχει “πριγκίπισσα”.

Κάθε γυναίκα έχει στο μυαλό της τον άντρα – κατά βάση – διαμορφωμένο από τα οικογενειακά της πρότυπα. Από τον μπαμπά της. Και θα ήθελε να «απολαμβάνει» από τον άντρα της, ό,τι απολάμβανε κι από τον μπαμπά της.

Όσο δυναμική και να είναι μια γυναίκα, πάντα θα θέλει να μπορεί να νιώσει το κοριτσάκι, του ΑΝΤΡΑ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τότε που η γυναίκα φρόντιζε να μαγειρεύει στην σπηλιά αυτά που κυνηγούσε και έφερνε ο άντρας.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι καταγεγραμμένα στο υποσυνείδητό* μας τα χαρακτηριστικά αυτά και το μόνο που συμβαίνει είναι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της εκάστοτε κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις κουζίνες μας. Όχι βέβαια.

Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να φροντίζουμε και οι δύο, ο ένας τον άλλον. Πρέπει να βρει τρόπους ο άντρας να κάνει την γυναίκα να νιώθει ασφαλής. Να νιώθει ότι έχει δίπλα της κάποιον πιο δυναμικό από εκείνη, που ενώ μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της, να μην την αφήνει. Να την κάνει να χαμογελάει, να νιώθει ξεχωριστή. Και τότε. Α...! Τότε θα απολαύσει ο ΑΝΤΡΑΣ την φροντίδα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Της γυναίκας που θα είναι εφαλτήριο σε κάθε του κίνηση και θα είναι στήριγμα σε κάθε εμπόδιό του...

Τρεις είναι οι μαγικές λεξούλες που κάνουν μια γυναίκα να μην αποχωρίζεται τον άντρα και το αντίστροφο.

ΘΕΛΩ – ΘΑΥΜΑΖΩ – ΣΕΒΟΜΑΙ

Ηλέκτρα Βενετσάνου

Όταν υπάρχουν και συντηρούνται στο πέρασμα του χρόνου και οι 3 αυτές έννοιες, δημιουργείται η μαγεία, η μια αυτή λέξη που τους κρατάει για πάντα μαζί, η ΑΓΑΠΗ.

Σας φαίνονται ρομαντικά όλα αυτά; Μα η έννοια του ΑΝΤΡΑ από μόνη της είναι ρομαντική, αλλά συνάμα και πραγματική – σπάνια ίσως.

Ψάξτε αυτούς τους άντρες λοιπόν. Ή ακόμα καλύτερα – μανούλες – φτιάξτε τους.

―――――

* υποσυνείδητο: Οι βασικές αρχές του υποσυνείδητου είναι η αυτοσυντήρηση, η προστασία και η αναπαραγωγή. Η ταχύτητα με την οποία «τρέχει» το υποσυνείδητο, είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 390 guests και κανένα μέλος