Εγραφα στο προηγούμενο φύλλο μας, ότι “πενθώ, δεν γιορτάζω..., γιατί δεν κρατήσαμε ζωντανά στη μνήμη μας τις θυσίες, το αίμα, που χύθηκε για την ελευθερία”. Και ήρθε η 28η Οκτωβρίου για να δούμε θίασο (ερασιτεχνικό) να παρουσιάζει ένα δρώμενο μέσα στο χώρο της παρέλασης, παρελαύνοντας, κρατώντας μάλιστα και την ελληνική σημαία!

Ό,τι και αν ήθελαν να δείξουν, όποιο μήνυμα ήθελαν να στείλουν, διάλεξαν πολύ κακό τρόπο και τόπο.

Η παρέλαση γίνεται εις μνήμην, της εκατόμβης των νεκρών, που έβαλαν τα κορμιά τους μπροστά, για να μην μπουν μέσα οι βάρβαροι. Για να είμαστε ελεύθεροι!

Αλλά δεν ρίχνω το μεγάλο βάρος στους νέους θεατρίνους. Το μεγάλο βάρος το έχουν οι δάσκαλοι που διδάσκουν τα παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι κυβερνώντες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα καταλάβουν την εξουσία. Κανείς και τίποτα για τη νεολαία, για τον αυριανό πολίτη.

Τρανό παράδειγμα ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας που βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και είπε ανερυθρίαστα: «Από το να είναι κάποιος άνεργος στην Ελλάδα, είναι ενδεχομένως καλύτερο να φύγει στο εξωτερικό, όσο κι αν αυτό ακούγεται σε κάποιους παράξενο» (webtv).

Να θυμηθούμε τον Κίσινγκερ, που είπε ότι αν θέλεις να κατακτήσεις τους Έλληνες, χτύπα τους στην ιστορία τους, στη γλώσσα τους και στον πολιτισμό τους. Ακριβώς αυτό, συμβαίνει σήμερα. Την ιστορία την ...ξαναγράφουμε όπως μας βολεύει, τη γλώσσα την αλλοιώσαμε παντελώς και τον πολιτισμό μας τον απαξιώνουμε με ξενόφερτα πρότυπα.

γράφει η: Αννα Μπουζιάνη

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος