Από τούτη εδώ την ευγενικώς παραχωρηθείσα στήλη εκ μέρους της έγκριτης εφημερίδας Εβδόμη, θα αποπειραθούμε και πάλι να ιχνηλατήσουμε στα ολοένα και πιο δύσβατα μονοπάτια του δήμου μας. Αυτή την εβδομάδα η συγκομιδή είναι πλούσια σε πεπραγμένα, κυρίως κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Δευτέρας 14/10, και λιγότερο κατά την οικονομική επιτροπή της.

Στην ολομέλεια παρακολουθήσαμε στο «θέατρο της Δευτέρας» το θέατρο του παραλόγου, μονόπρακτο σχεδόν, ως συνήθως, ή αλλιώς «Ο Ηγεμόνας» (πώς τα κατάφερε ο εκδότης του να είναι τόσο επίκαιρος!) – που μέσα στην έπαρσή του βλέπει την διαφαινόμενη πτώση του, αλλά επωχούμενος στο άρμα της αλαζονείας που καλπάζει ξέφρενα, δεν δύναται να αποβιβαστεί… Φυσικά «Ο Ηγεμόνας» του Μακιαβέλλι είναι ένα εγχειρίδιο πολιτικής αγωγής που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, όμως αλίμονο οι ηγεμόνες του παρελθόντος κατά την άσκηση εξουσίας επέπεσαν και εξέπεσαν σε τόσα σφάλματα, οπόταν με την πάροδο των ετών στη λέξη προσεδόθη αρνητική σημασία. Στα καθ’ ημάς λοιπόν, ανάμεσα στα προ ημερησίας θέματα όπως τέθηκαν και από τον αρχηγό μας Δημήτρη Δαβάκη και ένα μέρος αυτών από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, ήταν το χρονίζον πρόβλημα της επισκευής στα σχολεία της περιοχής μας, το ακανθώδες θέμα του «Αρη Βούλας» όπως αναλύθηκε από τον κ.Πέτροβιτς, πολιτικό μηχανικό και αντιπρόεδρο από την παράταξη μας στο Δ.Σ. του δήμου μας και η αναφορά που δεν διαβάστηκε, ως όφειλε, της κοπέλας η οποία τραυματίστηκε από πτώση κλαδιού στην Β.Παύλου (4 Σεπτεμβρίου) και αυτό αναφέρθηκε από τον Δ. Δαβάκη. Πολλές σωστές παρατηρήσεις έγιναν και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όμως η αντιμετώπιση σε όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα εκ μέρους της πλειοψηφίας και του επικεφαλής της έπληξε βάναυσα κάθε έννοια δικαίου, αλλά κυρίως κατέδειξε το σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας.

Εργασίες στον “Αρη” χωρίς άδεια!

 

Αγαπητοί αναγνώστες, αφου ακούσαμε, κατά την συνήθη πρακτική του, τον δήμαρχο να μακρυγορεί επί παντός, έκπληκτοι γιατί δεn σταματά να μας εκπλήσει δυσάρεστα, πήραμε τις εξής απαντήσεις: Σε ότι αφορά τις εργασίες στον «Αρη Βούλας», για τις οποίες μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία άδεια, λόγω ...”γραφειοκρατίας”, όπως υποστήριξε. Και δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη του, κανένα θέμα γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Αποδύθηκε δε στη συνέχεια να μας περιγράφει διεξοδικά πώς κατασκευάστηκε το γήπεδο στη Βάρη. Δηλαδή για να καταλάβουμε, όταν ο δήμος κάνει εργασίες χωρίς άδεια, μολονότι υπάρχουν κίνδυνοι για τους ίδιους τους εργαζομένους και τους δημότες, δεν υπάρχει πρόβλημα! Φτάνει οι εργασίες να είναι της αρεσκείας του δημάρχου! Εύγε! Ευτυχώς τουλάχιστον την επομένη, στην Oικονομική Eπιτροπή, ανακοινώθηκε ότι έβγαλαν άδεια για κατάληψη πεζοδρομίου και για τους κοινόχρηστους χώρους!!

Σε ότι αφορά την επισκευή των σχολείων και πιο συγκεκριμένα τους φθαρμένους αύλειους χώρους τους, όπως επισημάνθηκε από τον Δ.Δαβάκη, αλλά και από τον Κ. Πασακυριάκο για το ζήτημα του ελέγχου τους, ακούσαμε ακόμη πιο έκπληκτοι, εμμέσως πλην σαφώς ότι “κάνουμε ψηφοθηρία!”

Υψιστε Κύριε! Αυτή είναι η δουλειά μας, να ρωτάμε, να θέτουμε τα προβλήματα και να παίρνουμε, αν γίνεται απαντήσεις… Αυτό είναι ψηφοθηρία; Και η πραγματικότητα είναι ότι οι πληροφορίες δόθηκαν από τους ίδιους τους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου και 2ου Δημοτικού Βούλας, σημειωτέον υπάρχουν επιστολές σχεδόν 9 χρόνια πίσω για την επισκευή αυτών των σχολείων. Εξάλλου κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, επομένως καταλύονται τα νομικά πλαίσια και εμείς είμαστε ψηφοθήρες…!!! Κανείς από την παράταξη μας, πόσο δε μάλλον ο αρχηγός μας, θα έμπαινε ποτέ σε αυτή την διαδικασία 3,5 χρόνια πριν τις προγραμματισμένες εκλογές… άστοχο να συζητάμε οτιδήποτε.

Στο θέμα της κοπέλας που τραυματίστηκε, η αιτιολόγησή του (γιατί δεν διαβάστηκε η αναφορά της από 10 Σεπτεμβρίου), ήταν πως δεν γίνεται η ολομέλεια να απασχολείται με τέτοια ασήμαντα θέματα. Εξοργιστικό! Ειπώθηκε ότι αυτό δεν είναι αμεσο θέμα, αλήθεια; Δηλαδή ο δήμος δεν άπτεται των προβλημάτων των δημοτών και τελικά δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους κατοίκους; Υστερα όμως από το ατυχές συμβάν άρχισε η αθρόα κοπή δέντρων, κυρίως πεύκων, είτε έπρεπε είτε όχι, όπως συνέβη πολύ πρόσφατα στην οδό Αφροδίτης στη Βαρκιζα προκειμένου να γίνεται ανεμπόδιστα η διέλευση των φορτηγών και όχι για την προστασία των κατοίκων και διερχομένων. Εν ολίγοις όλα με δύα μέτρα και δύο σταθμά. Αλλωστε ένας ηγεμόνας, δεν μπορεί να σπαταλά χρόνο διαβάζοντας επιστολές και αναφορές! Και έρχομαι να ρωτήσω, τί άλλο δείχνει αυτή η στάση εξόν από έλλειμμα δημοκρατίας;

Aλλαγής χρήσης γης στα Βλάχικα

Σταχυολογώντας τα ημερησίας διατάξεως θέματα έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω: για την αναγκαστική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας βάσει νομοθεσίας πλέον, το θέμα ανεβλήθη, ως δυσάρεστο λέω εγώ, αν και ένας δημοτικός σύμβουλος της Βουλιαγμένης με βεβαιότητα είπε πως θα τον βρούμε τον τρόπο εμείς! Στο θέμα που προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις των μικρών επιχειρήσεων στη Βάρη, περί αλλαγής χρήσης γης στα Βλάχικα, ακούσαμε αντικρουόμενες θέσεις από το ίδιο λαλίστατο στόμα, ένας δήμος Καλλικρατικός, σε λίγο ένας δήμος με μεγάλες διαφορές, μεμονωμένος κ.α. Ευτυχώς το θέμα είχε περάσει πρώτα από Επιτροπή και είχα ήδη διαπιστώσει και τον λάκκο και την φάβα και το είχα ήδη καταψηφίσει.Το ίδιο έκανε και η αντιπολίτευση σύσσωμη πλην του Μ. Δασκαλάκη. Διότι το θέμα δεν είναι να απομακρυνθούν οι οχλούσες επιχειρήσεις, όπως ειπώθηκε ως επιχείρημα, γι’ αυτό άλλωστε κατηγορήθηκα πως δεν ξέρω τί μου γίνεται. Όχι αγαπητοί αναγνώστες δεν βρίσκεται εκεί το ζήτημα. Το φλέγον είναι να απομακρυνθούν αυτές για να έρθει τί; Και για ποιο λόγο δεν ερωτήθηκαν οι κάτοικοι; (αυτή η επιτροπή διαβούλευσης τί ακριβώς κάνει;) Ο αρμόδιος να αποφασίσει για την περιουσία του είναι ο κάτοικος, ο επιχειρηματίας, ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Πρίν κλείσω με τα θέματα της ολομέλειας πρέπει να αναφερθώ στα στέγαστρα στάσεων, τα οποία εγείρουν κάποια ζητήματα, όπως εξήγησε ο κ.Πέτροβιτς, καθ' ύλην αρμόδιος ως μηχανικός, ο οποίος σημειωτέον έχει πραγματοποιήσει αρκετές δωρεάν μελέτες προς όφελος του δήμου μας, για να εισπράξει τον χαρακτηρισμό του “αποτυχημένου”, τον οποίο αναγκάστηκε να ανακαλέσει ο δήμαρχος στην ολομέλεια της Δευτέρας. Το πρόβλημα με τα σκέπαστρα των στάσεων είναι οτι στα στενά σημεία δεν χωρούν οι ΑΜΕΑ (το καροτσάκι), διότι πρέπει να κατέβουν στο δρόμο για να εισέλθουν από το φαρδύ κομμάτι κάτω από το στέγαστρο. Εννοείτε και αυτό ήταν ένα τρωτό που ο δήμαρχος κατά τη συνήθη πρακτική του, δεν αποδέχτηκε.

Επιγραμματικά, στα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) κύρια αρχή η προμήθεια τροφίμων (περίπου 221.000) για τις ανάγκες του δήμου και νομικών προσώπων, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη προμηθευτής φρέσκου κρέατος για τους παιδικούς σταθμούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Άλλο θέμα, η έγκριση δαπάνης εορταστικού διάκοσμου, καταψήφισα, το ποσό είναι υπέρογκο (69.200 €)

− Η παράταση εκτέλεσης της σύμβασης για το Benefit as you Save με αμφίβολα αποτελέσματα, κατά τη γνώμη μου, λόγω μη συνεργασίας όλων των κατοίκων, όπου εφαρμόζεται.

− Την έγκριση μετακίνησης της Δημ. Συμβούλου Δ. Σουτόγλου στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, με διαβεβαίωσαν πως το κόστος δεν θα υπερβεί τα 60 ευρώ την ημέρα, μένει να το δούμε κι αυτό.

Και κάπως έτσι τελειώνει αυτή η εβδομάδα των δημοτικών περιπετειών. Ως την επόμενη φορά.

 

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν
Ι. Δόγκα

 

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 guests και κανένα μέλος