Τα δύο κυρίαρχα θέματα είχαν να κάνουν με τη «συντήρηση παιδικών χαρών» και με την «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων του Δήμου» και ήταν κυρίαρχα και τα δύο κυρίως λόγω των υψηλότατων δαπανών που προϋπολογίζουν.
 
Το πρώτο με συνολική δαπάνη 333.705 ευρώ, το δε δεύτερο 370.000. Εννοείται, όπως πάντα, ότι όλα τα θέματα υπερψηφίζονται ακόμη και όταν υπάρχει η δική μας καταψήφιση ή το λευκό ως ψήφος. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να ενημερώσουμε ό,τι η δική μας ανάληψη ευθύνης συντελείται μόνο με το ΝΑΙ. Επομένως η ισχνή πράγματι μειοψηφία του ενός (δηλ. της μίας) δεν αρκεί παρά μόνο για την άσκηση ελέγχου και αυτό γίνεται με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, διευκρινίσεις κ.λπ.
 
Υπήρξε, πάντως, αναπάντεχα ομολογώ και η δυσφορία από πλευράς ενός αντιδημάρχου* για το ότι από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό προκρίθηκε ο ένας με 10.000 περίπου λιγότερα στο συνολικό ποσό, κι εκείνος είπε «Τα ξέρουμε αυτά…». Τι άραγε ήθελε να πει; Τι εννοούσε;
 
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού προκειμένου για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων μετέφερα την εξειδικευμένη άποψη λόγω επαγγελματικής ιδιότητας του κ. Πέτροβιτς, πολιτικού μηχανικού και αντιπροέδρου του Δ.Σ., ότι το στέγαστρο στον «Άρη Βούλας» είναι σαθρό με ελλειπή στήριξη και είτε θα πρέπει να γίνει εξαρχής ανακατασκευή είτε θα πρέπει να αφαιρεθεί· γιατί όταν διατίθεται ένα κονδύλι αυτής της τάξης μεγέθους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν νοείται να παραμένει ήδη από το ’14 σαθρό, ένα υπόστεγο επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών μας!
 
Εμβρόντητη όμως άκουσα έναν άλλον αντιδήμαρχο** να απαντά επί του ζητήματος «αυτά είναι αερολογίες» … Δηλαδή αν γίνουν «αεροπραξίες» και ένας δυνατός αέρας το συμπαρασύρει με φευ αλίμονο δυσάρεστα αποτελέσματα, πώς θα δικαιολογηθεί η «αερολογία» του θέματος; Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις, μου κάνει μεγάλη εντύπωση ομολογώ, προσέρχονται κάποια αναπληρωματικά μέλη αντί των τακτικών και στη διάρκεια έρχονται και τα τακτικά. Περιμένω τα πρακτικά για να δω αν σημειώνεται η ψήφος όλων. Αυτό θα πρέπει να αποδοθεί στην έλλειψη συνεννόησης μεταξύ τους ή γίνεται επί τούτου; Κι αν υπάρχει σκοπιμότητα, τι εξυπηρετεί; Μήπως δεν υπάρχει πλειοψηφία ούτως ή άλλως ή μήπως συντρέχει άλλος λόγος;
 
Εν αναμονή της ολομέλειας της ερχόμενης Δευτέρας ελπίζωœ είναι επιτέλους καιρός…
 
 
Εις το επανιδείν και επαναγράφειν
Ι. Δόγκα
 
 

 
* και ** επιφυλάσσομαι για την αποκάλυψη των
 
 

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 guests και κανένα μέλος