Ο Γιάννης Νιτερόπουλος απαντά στη Δημοτική Αρχή ΒΒΒ και τους στρατευμένους της

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας για την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ στο Δήμο ΒΒΒ και την άρνηση του δημάρχου να συμμετέχει στη διοίκηση ο Γιάννης Νιτερόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ με την παράταξη του Δημάρχου!

Ο Γ. Νιτερόπουλος απαντά, όπως γράφει, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί.

«Δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να ασχοληθώ με όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούν το πρόσωπο μου, με αφορμή την πρόταση του κύριου Κώστα ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΥ να είμαι μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ.

Όποιος παρακολούθησε την διαδικασία μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Εκ των πραγμάτων όμως, με αφορμή δημοσιεύματα αλλά κυρίως ανακριβή και αναλυθεί σχόλια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω μερικά δεδομένα για να μάθαινουν οι νεότεροι (και δημοσιογράφοι) και να θυμούνται οι παλιοί.

Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου γνωρίζουν τις δύο σοβαρές μου ασθένειες. Την απέχθεια μου στο ρουσφέτι και στο λάδωμα. Οι ασθένειές αυτές, όταν ασχολείσαι με τα κοινά, σου δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και πολλές αντιπάθειες.

Αξίζει να αναφέρω ότι ο κύριος δήμαρχος, όταν με πρότασή του, εντάχθηκα στο παρελθόν στο συνδυασμό του, με παρουσίαζε λέγοντας ότι ο κύριος ΝΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Είναι το ISO της εντιμότητας του συνδυασμού.

Κάποιοι ξεχνούν ότι ο ΟΑΠΠΑ, δεν είναι μονοπρόσωπή εταιρεία, αλλά Οργανισμός με Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος εκτελεί τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και ελέγχεται και απολογείται όχι στο Δήμαρχο, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο.

Επί θητείας μου οι περισσότερες των αποφάσεων ήταν με συντριπτική πλειοψηφία.

Πράγματι αφήσαμε πάνω από 1 εκατομμύριο € αποθεματικό, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος δεν επιχορηγούσε τον ΟΑΠΠΑ με το ποσόν που είχε υποχρέωση.

Κάναμε έναν τιτάνειο αγώνα να εισπράξουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές ετών και να κινήσουμε δικαστικούς αγώνες κατά των οφειλετών. Σημειώστε, ότι ουδείς μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δείξει κάποιο ενδιαφέρον.

ΣΠΑΣΑΜΕ ΑΥΓΑ και κάποιοι είχαν πρόβλημα. Εισπράξαμε, και με προσωπικούς αγώνες, χιλιάδες ευρώ και αναγκάσαμε κακοπληρωτές, ενοικιαστές δημοτικών χωρών, να μας παραδώσουν κλειδιά. Στην περίπτωση μάλιστα των γηπέδων ΤΕΝΝΙΣ στο ΚΑΒΟΥΡΙ κινδύνευσα να συλληφθώ επειδή τα κλείδωσα. Τα δημοπρατήσαμε δύο φορές μάλιστα διότι ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος και δεν ήθελα να κάνω χρήση του δικαιώματος απευθείας ανάθεσης.

Το τίμημα της προσφοράς το αποφάσισε η επιτροπή με πρόεδρο τον κύριο Γιώργο Μαυρωτά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ.

Σήμερα τα γήπεδα αποφέρουν έσοδα στον ΟΑΠΠΑ ο δε ενοικιαστής τα ανακαίνισε πλήρως.

Αλήθεια από την ημέρα που παραιτήθηκα, τι πόσον έχει εισπραχθεί από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές;

Το αποθεματικό αποτελούσε μαξιλάρι για την μελλοντική λειτουργία και άλλων παιδικών σταθμών και την ανακαίνιση των αθλητικών χωρών.

Στα αρνητικά μας βέβαια είναι ότι δεν κάναμε εκδηλώσεις με φίρμες, πληρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ αλλά ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέρος των εξόδων μάλιστα εκαλύπτοντο με χορηγίες. Μου καταμαρτυρούν ότι έκανα αντιπολίτευση στον κύριο Πανά και αποσιωπούν το γεγονός, ότι ο κύριος Πανάς, κατόρθωσε να έχει απέναντί του τα τρία πέμπτα των συμβούλων του συνδυασμού του.

Το 2014, όταν παραιτήθηκα από τον ΟΑΠΠΑ για λόγους που υποψιάζεστε, προστατεύοντας την αξιοπρέπειά μου, στην επιστολή παραίτησής μου προς τον σημερινό δήμαρχο, ζητούσα να μην προταθώ ούτε για απλό μέλος στη νέα διαδικασία εκλογής μελών του ΟΑΠΠΑ.

Στην διαδικασία εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη, με πήρε τηλέφωνο ο κύριος δήμαρχος την ημέρα της συνεδρίασης στις 2.30 το μεσημέρι προκειμένου έμμεσα να με πείσει να αποσύρω την υποψηφιότητά μου και μου είπε επί λέξει: «Κύριε Γιάννη ξέρετε, η υπερβολική εντιμότητα δημιουργεί προβλήματα».

Του απάντησα: «Τι λες ρε Γρηγόρη, να ντρέπομαι που είμαι έντιμος; Ας μην προχωρήσουμε, δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου».

Ο κύριος δήμαρχος έχοντας προφανώς τύψεις, μου έστειλε στη συνέχεια σχετική ευχαριστήρια επιστολή την οποία του επέστρεψα σαν απαράδεκτη. Τελειώνοντας δεν μετανιώνω που δυσάρεστησα αρκετούς διότι ειδικά σαν πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ δεν έκανα ρουσφέτια ούτε υπέκυψα σε πιέσεις δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, πολιτικών προσώπων, συγγενών και φίλων.

Προσπάθησα κατά το δυνατόν να είμαι δίκαιος, να τιμώ τον όρκο που έδωσα, να διαχειρίζομαι με σεβασμό τα χρήματα των δημοτών και ειμαι υπερήφανος που κέρδισα την εκτίμηση και την αγάπη των συνεργατών μου και των δημοτών».

Γιάννης

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος