Τον Ιούλιο του 2018 επικοινωνήσαμε με την Πολιτική προστασία και ενημερώσαμε για τον κίνδυνο πυρκαϊάς από δύο πανύψηλα πεύκα που βρίσκονται σε διπλανό από την οικία μας οικόπεδο, (Άγγελου Τερζάκη 20 Βάρη) αγνώστου ιδιοκτήτη και που ακουμπούν στον τοίχο άλλης οικίας, ενώ τα φυλλώματά τους έχουν πλησιάσει στο ένα περίπου μέτρο τα καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας (κος Χαμαλέτσος Κωνσταντίνος) δήλωσε αναρμοδιότητα και μας παρέπεμψε στον Δήμο 3Β.

Ακολούθησε αίτησή μας με αρ. πρωτ. 27420 και ημερ. 30/7/2018 όπου επισημάναμε τα προαναφερόμενα και ζητήσαμε την σχετική επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με την αναγκαιότητα κλαδέματος των επικίνδυνων πεύκων. Επίσης στις 28/8/2018, μεταβήκαμε στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, όπου η κα Δουρίδα μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ωστόσο την επομένη 29-8-2018 λάβαμε από τον Δήμο έγγραφο του οποίου το περιεχόμενο μας εξέπληξε διότι μας λέει να ψάξουμε εμείς να βρούμε τον ιδιοκτήτη πηγαίνοντας στο Εθνικό κτηματολόγιο. Φυσικά και δεν πράξαμε κάτι τέτοιο διότι δεν σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε την δουλειά των ανεπαρκών υπηρεσιών του Δήμου ή της Πολιτικής Προστασίας ή όποιου άλλου υπευθύνου.

Ας μείνουν έτσι τα επικίνδυνα φυλλώματα των δέντρων κι αν συμβεί κάτι, τότε θα δούμε ποιος είχε την ευθύνη να αναζητήσει στο κτηματολόγιο τα στοιχεία του άγνωστου ιδιοκτήτη.

Σας ευχαριστούμε και σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα αίτησή μας και απάντηση του Δήμου.

pefka epistoli dimou

 

Χρυσή-Θεώνη Δεληγιάννη
Λεωνίδας Μπίλλης

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 επισκέπτες και κανένα μέλος