Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.), δημοτική παράταξη στο Δήμο ΒΒΒ, γεννήθηκε το 2013 μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, όπου και ανέδειξαν τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Θάνο - Ματόπουλο, που εξελέγη και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Θ. Ματόπουλος λειτούργησε με μόνιμη παρουσία στα δημοτικά συμβούλια και πάντα μελετημένος επί των θεμάτων.

Πολλές φορές κατέθεσε σοβαρές προτάσεις, έκανε παρεμβάσεις ωφέλιμες για το Δήμο, αλλά ως άνθρωπος χαμηλών τόνων δεν προσπάθησε να προβληθεί.

Οι άνθρωποι της ΡΙ.ΚΙ.Π. λοιπόν τον επιβράβευσαν, επιλέγοντάς τον και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου που διεκδικεί τη Δημοτική Αρχή στη ΒΒΒ.

Τα θέματα που τρέχουν στο Δήμο ΒΒΒ, που κινδυνεύει να χάσει το χαρακτήρα του, ζητήσαμε να μας αναλύσει ο Θ. Ματόπουλος, με τις προτάσεις και τις θέσεις του για την επόμενη ημέρα.

Ας παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη ουσίας, που πήρε η Αννα Μπουζιάνη.


 

- Κύριε Ματόπουλε, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήδη από την ίδρυσή της κινήθηκε σε βασικές αρχές και άξονες. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια επ’ αυτού;

Ετσι είναι. Η ΡΙ.ΚΙ.Π. από τον Οκτώβριο του 2013 μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές συνελεύσεις ενεργών πολιτών που συμμετείχαν δραστήρια σε συλλογικότητες και κινήματα της περιοχής, διαμόρφωσε την διακήρυξη αρχών και τον κανονισμό λειτουργίας της.

Είναι η μόνη δημοτική κίνηση πολιτών που πρεσβεύει και εφαρμόζει πιστά την τακτική και δημόσια ενημέρωση – διαβούλευση – λήψη επίκαιρων αποφάσεων σε ανοικτές για όλους του πολίτες συνελεύσεις και διεκδικεί και εφαρμόζει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2014 αλλά και στο προεκλογικό της πρόγραμμα – δέσμευση για το 2019-2023.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 με ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες καταρτίσθηκε το πρόγραμμα. Στις εκλογές εξελέγην εγώ και δύο ακόμη σύμβουλοι στα τοπικά συμβούλια της Βούλας και της Βάρης. Ο Μανώλης Βαρδαβάς στη Βούλα, ο οποίος μετέχει και στο συμβούλιο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) και στη δευτεροβάθμιας σχολική επιτροπή. Ιδιαίτερη και κοινά αποδεκτή είναι η ενεργή συμμετοχή του στα προγράμματα Αθλητισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Ο.Α.Π.Π.Α., τιμώντας έτσι την θέση που του δόθηκε από τους πολίτες.

Επίσης είμαστε η μόνη δημοτική κίνηση, η οποία μετέχει ενεργά σε όλα τα όργανα του δήμου, με απόλυτα συγκεκριμένες και αναλυμένες θέσεις και απόψεις που κοινοποιούνται έγκαιρα και δημόσια.

Θεωρούμε ότι οφείλουμε να προσεγγίζουμε με την ίδια επιμέλεια και αφοσίωση όλα ανεξαιρέτως τα θέματα και αιτήματα των συμπολιτών μας που συζητούνται στο Δημοτικό συμβούλιο, υπηρετώντας και τιμώντας την εμπιστοσύνη των Δημοτών που μας ψήφισαν για να εκλεγούμε.

Από τη στιγμή που αναλάβαμε τη σημαντική θέση στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, είμαστε στη διάθεση και την υπηρεσία όλων των συμπολιτών μας, χωρίς καμιά διάκριση, διαθέτοντας όλο τον χρόνο που απαιτείται γι’ αυτό.

- Ποιες θεωρείτε τις πιο σημαντικές προτάσεις που έχετε καταθέσει στο Δημοτικό συμβούλιο;

Η συνεπής και μαχητική μας στάση, μας διέκρινε σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου (Δ.Σ.). Αυτό αναδεικνύει την πάγια θέση μας, ότι με την ενεργή συμμετοχή μας μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της ζωής μας, επηρεάζοντας στη λήψη αποφάσεων, αλλά ακόμη και προτείνοντας θέματα προς ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Έχουμε απόλυτα επεξεργασμένες και υλοποιήσιμες θέσεις και τις καταθέτουμε σε όλα τα όργανα του δήμου έγκαιρα. Έχουμε καταθέσει προτάσεις ενδεικτικά για: Κανονισμό λειτουργίας Δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών του δήμου-Κανονισμό καθαριότητας και Διαχείριση απορριμμάτων – Κανονισμό Κοιμητηρίων – Κανονισμό υπαίθριου εμπορίου – Κανονισμό για άδειες μουσικής και χρήσης βεγγαλικών Προτάσεις για τα Ετήσια Δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού – Μειώσεις τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα - Λειτουργία κοινωνικών δομών –μη Επιβολή τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς – Αντικατάσταση φωτιστικών οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας LED, κλπ.

Οι τεκμηριωμένες έγγραφες και δημόσιες προτάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. συζητήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο και κάποιες από αυτές υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση και καταγράφονται στις αποφάσεις του Δ.Σ.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. κατέθεσε με δική της πρωτοβουλία, ως κίνηση πολιτών, προτάσεις ψηφισμάτων που αφορούν δημοτικά θέματα, τους πολίτες και διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους, και έγιναν ομόφωνα δεκτά από το Δημοτικό συμβούλιο όπως: Ψήφισμα στήριξης στον διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας από τη Χρυσή Αυγή - Ψήφισμα εναντίον των συμφωνιών ΤΤΙΡ-CETA-TiSA, δράσεων και στήριξης  για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

 

Φυλακίζονται” τα Αρχαία στη Χερσόνησο του Αστέρα

- Έχετε δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δράση για το φυσικό περιβάλλον και τα Δημόσια αγαθά. Σε τι επικεντρώσατε το ενδιαφέρον σας και σε τι στοχεύετε στην νέα εποχή που ανοίγει;

Το φυσικό περιβάλλον, εκ του Συντάγματος αποτελεί δημόσιο κοινόχρηστο αγαθό και γι’ αυτό ασχολούμαστε ιδιαίτερα. Θα χρειαζόταν μακρύς κατάλογος να αναφέρω, γι’ αυτό θα απομονώσω τις παραλίες, που σήμερα είναι μείζον θέμα για την περιοχή μας.

Πιστεύουμε και διεκδικούμε μαζί με τους πολίτες το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις παραλίες και ακτές, αλλά και της προστασίας τους ως φυσικό οικοσύστημα.

Οι παραλίες και οι ακτές ειδικά αυτές της Αττικής, λόγω των εντατικών ανθρωπογενών χρήσεων και παρεμβάσεων, βρίσκονται μόνιμα σε οριακό σημείο και κινδυνεύουν με μη αναστρέψιμη υποβάθμιση.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. πιστεύει ότι ο καλύτερος σύμμαχος για την προστασία του παρακτίου οικοσυστήματος είναι ο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος πολίτης.

Οι μεγάλες διεκδικήσεις αφορούσαν την διακηρυγμένη αντίθεση μας στην εκποίηση της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου – Αστέρα Βουλιαγμένης, που έγινε χωρίς σημαντικό Εθνικό και Δημοτικό όφελος και μάλιστα με διαδικασίες που βρίσκονται ακόμη υπό εισαγγελική διερεύνηση, μετά την προσφυγή μας στο ΣτΕ. Η πολεοδομική εφαρμογή ενός ενιαίου οικοδομικού τετραγώνου με όριο τον αιγιαλό, ενέχει σαφείς κινδύνους επέκτασης των αστικών χρήσεων με χωροθέτηση και άλλων υπερπολυτελών κατοικιών και χρήσεων.

Τα αρχαία στις ζώνες προστασίας εγκλωβίζονται για πάντα και δεν έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν. Η πρόσβαση στην παραλία δεν διασφαλίζεται.

Επίσης από την επέκταση της Μαρίνας Βουλιαγμένης υπάρχει σαφής κίνδυνος για υποβάθμιση όλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. εκπόνησε μελέτη επικαιροποίησης και αποτύπωσης όλου του παράκτιου μετώπου του Δήμου μας, για να καθοριστούν νέα σημεία δειγματοληψίας για τον έλεγχο καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης. Η μελέτη έγινε αποδεκτή από το δήμο και διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπου ο δήμος μας κατόρθωσε να αυξήσει τα σημεία αυτά από 9 σε 13.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. ανέλαβε επίσης τη δημοσιοποίηση των επίσημων μετρήσεων της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης για δύο συνεχόμενες χρονιές. Αυτό γιατί η επίσημη ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΝ για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων δεν λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου 2016.

Η μελέτη αυτή που όφειλε να γίνει με πρωτοβουλία του Δημάρχου, όπως και η ενημέρωση για τις μηνιαίες μετρήσεις, αλλά δεν έγινε και η ΡΙ.ΚΙ.Π. αντί μόνο να καταγγέλλει, ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες.

 

Καταγγείλαμε τις πρακτικές επιχειρήσεων με την ανοχή του Δημάρχου

Μένοντας στη πολύπαθη και πανέμορφη Βουλιαγμένη, στην οποία κάνοντας κάθε εβδομάδα περιοδεία όλο το χρόνο, όπως και σε όλο το Δήμο, καταγράψαμε και καταγγείλαμε δημόσια στο Δημοτικό συμβούλιο τις πρακτικές των επιχειρηματιών, οι οποίοι με την αμέριστη ανοχή του Δήμαρχου μετέτρεψαν τους πανέμορφους όρμους Μαλτσινιώτη και Ζώσκα σε πανάκριβες παραλίες, που τείνουν να γίνουν prive παραλίες για λίγους.

Επίσης στην παραλία του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι, εκεί που κατά την προεκλογική περίοδο του 2014 ο κ. Κωνσταντέλλος κατήγγειλε ότι «ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ την ΔΙΑΠΛΟΚΗ» όταν επιχείρησε η απερχόμενη διοίκηση να βάλει κάγκελα στην παραλία, σήμερα μας εισηγείται στο Δημοτικό συμβούλιο ότι αυτή η παράκτια ζώνη είναι ιδιωτική, συμφερόντων των off shore, που κατέχουν και το τερατούργημα βίλα που βρέχεται από το κύμα και εγκρίνει την μελέτη διαμόρφωσης της “ιδιωτικής παραλίας”, γεγονός το οποίο καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε.

 

- Πώς κρίνετε την πρόσφατη απόφαση του Δήμου, για ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις παραλίες της Βούλας;

Πιστεύουμε ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα αλλαγής χρήσης των ακτών κολύμβησης σε κλειστές αγορές αναψυχής όσων έχουν υψηλά εισοδήματα και απώλεια για την πλειονότητα των πολιτών. Η παράδοση των ακτών του Δήμου μας ξεκινά από τις παραλίες της Βούλας, και όλα δείχνουν ότι αυτή είναι μεθοδευμένη απόφαση του κ. Κωναταντέλλου να τις παραδώσει σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Η τοπική κοινωνία της Βούλας, αγωνιζόταν σχεδόν μισό αιώνα για να μπορεί να διαχειρίζεται τις παραλίες. Όλοι ως πολίτες στηρίξαμε αυτές τις δράσεις διεκδίκησης των παραλιών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρωτοβουλία της ΡΙ.ΚΙ.Π. συστήθηκαν δύο διαδημοτικές Επιτροπές με φορείς και συλλόγους για τη διαφύλαξη του παράκτιου μετώπου όλου του Σαρωνικού.

Θυμίζω ότι ο κ. Κωνταντέλλος είχε δεσμευτεί δημόσια να διαχειριστεί τις παραλίες με συγκεκριμένα κριτήρια στη διημερίδα που έγινε στις 13-14 Δεκεμβρίου 2014, σε κοινή δήλωση με την περιφερειάρχη. Σας διαβάζω τι ακριβώς δήλωσαν: ‘‘Προκρίνουμε λογικές ήπιας αξιοποίησης που διασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση, που ενοποιούν τον αστικό ιστό των πόλεων με τις ακτές, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Για το σχεδιασμό, την υλοποίηση των αναπλάσεων και τη διαχείριση των ακτών και των δημοσίων ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο, είναι αδήριτη ανάγκη τον πρώτο λόγο να έχουν οι τοπικές κοινωνίες με τους αιρετούς εκπροσώπους τους, τους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.’’

Πιστεύοντας ότι θα τηρήσει τις Δημόσιες δεσμεύσεις του, επισπεύσαμε συνάντηση για το θέμα της παραχώρησης των παραλιών στους Δήμους, κλείνοντας συνάντηση τον Μάρτιο του 2015 με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας τον Δημήτρη Κλούρα, πολίτη με μακρόχρονη αγωνιστική δράση για τα Δημόσια αγαθά και τις ελεύθερες παραλίες.

 

Ο Δήμος μας πήρε τις παραλίες για εμπορικές χρήσεις

 

Στην εισήγησή μου διατύπωσα ξεκάθαρα την πάγια θέση μας για απόδοση των παραλιών σε όλους τους Δήμους, με πολιτική απόφαση, με νόμο και χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα, όπως ακριβώς συνέβη και σε πολλούς άλλους Δήμους (ν.4049 ΦΕΚ 35 Α 2012), αλλά και πρόσφατα στο Δήμο Πάτρας. Ζητήσαμε να γίνει άμεσα επικαιροποίηση – αυστηροποίηση του νόμου για τον αιγιαλό για πληρέστερη προστασία του και διασφάλισή του σαν δημόσιο κοινόχρηστο αγαθό. Διεκδικήσαμε επίσης την απόδοση των παραλιών σε όλους τους Δήμους του Σαρωνικού, πρόταση που εισακούστηκε.

Όμως ο Γρ. Κωνσταντέλλος συνέχισε μόνος του, τη διεκδίκηση με κύριο συνομιλητή την ΕΤ.Α.Δ. τη διαχειρίστρια εταιρεία του Δημοσίου, επιδιώκοντας παραχώρηση με σύμβαση και όχι με νόμο. Μετά δύο χρόνια δόθηκαν οι παραλίες στους Δήμους Β.Β.Β. - Γλυφάδας - Αλίμου με συμβάσεις με την ΕΤ.Α.Δ. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας δεν απεδέχθη στη σύμβαση υφιστάμενες εμπορικές χρήσεις και δεν καταβάλλει ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα και οι παραλίες είναι ελεύθερες για όλους αναλαμβάνοντας το κόστος προστασίας και φροντίδας τους. Απεναντίας ο Γρ. Κωνσταντέλλος συμφώνησε και πήρε τις παράκτιες ζώνες με όλες τις υφιστάμενες και εν δυνάμει εμπορικές χρήσεις και γι’ αυτό υπάρχει και το ανάλογο μίσθωμα.

 

Kαθολική εμπορευματοποίηση των ακτών

Η πρόθεση του Δημάρχου για καθολική εμπορευματοποίηση των παραλιών φανερώθηκε μετά το 2017. Αγνόησε παντελώς τους πολίτες και προχώρησε σε έρευνα αγοράς για να τις παραδώσει αμέσως σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό στερεί για ακόμη μια γενιά τις ακτές από τους πολίτες και δεν θα σταματήσει εκτός εάν δράσουμε.

Εμείς, με την συνεπή στάση μας διεκδικήσαμε να πάρει τη διαχείριση των παραλιών ο Δήμος, και το πετύχαμε. Πλέον ο υπεύθυνος και υπόλογος για την διαχείριση είναι ο Δήμαρχος. Οι πολίτες μπορούν να διαμαρτύρονται, ζητώντας ευθύνες για τις παραλίες, όχι σε ένα απρόσωπο κεντρικό κράτος, αλλά δίπλα τους και καθημερινά στο δημαρχείο. Οι παραλίες, κυρίως της Βούλας έχουν σαφή σημάδια της ακόρεστης επιθυμίας για το κέρδος. Η Β΄ πλαζ κακοποιημένη και κλειστή για χρόνια, το ίδιο και το πρώην κάμπινγκ Βούλας.

Εμείς ήδη ξεκινήσαμε εκστρατεία ενημέρωσης και συστράτευσης των πολιτών για να αποτρέψουμε την απώλεια των παραλιών και την παράδοση σε επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζω ότι το δικαίωμα ελεύθερης και ισότιμης πρόσβασης στις παραλίες αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δημότες ενός δήμου.

 

Κινδυνεύουν άμεσα ο λόφος και η Φασκομηλιά

Ο Δήμος μας διατρέχει και άλλον έναν κίνδυνο υποβάθμισης· τα δασικά, κυρίως στη Βουλιαγμένη, και αφορά την προσπάθεια της εκκλησίας για καθολική εκμετάλλευση της “περιουσίας” της. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εμείς διαγνώσαμε έγκαιρα, μέσα από την λεπτομερή παρακολούθηση των ανακοινώσεων, αλλά και των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την εκκλησία τον διακαή πόθο της να χτίσει!

Ενημερώσαμε το Δημοτικό συμβούλιο για τις αποφάσεις του ΣτΕ για το π. Κάμπινγκ Βάρκιζας και την προσπάθεια για αστικοποίηση του λόφου του ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. Στον λόφο του ορφανοτροφείου, ξεκίνησαν το 2014 και αποπερατώθηκαν πολυτελέστατες βίλες σε χώρο προστατευόμενο και αρχαιολογικό. Με το πρόσχημα της δωρεάς στο ίδρυμα, οι τουαλέτες και οι βοηθητικοί χώροι έγιναν υπερπολυτελείς διώροφες βίλες με πισίνα, πίσω από ψηλές μάντρες, χωρίς να παρέμβει καθοριστικά ο Δήμος και το κράτος για να τους σταματήσει.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. από το 2014 ενημερώνει και καταγγέλλει το γεγονός αλλά οι θεματοφύλακες κωφεύουν.

Τώρα η εκκλησία διατυπώνει κάθε μέρα και εντονότερα την πρόθεση της για άμεση εκμετάλλευση των ευαίσθητων δασικών περιοχών εντός και εκτός αστικού ιστού.

Κινδυνεύουν άμεσα τόσο ο λόφος του ορφανοτροφείου, όσο και η Φασκομηλιά από την προσπάθεια αστικοποίησης. Όμως και τα εντός αστικού ιστού ακίνητα με δασικό χαρακτήρα της εκκλησίας εάν δομηθούν, η Βουλιαγμένη θα χάσει αυτή την μοναδική ομορφιά που έχει.

Οι δασικοί χάρτες για τον δήμο μας έτοιμοι από το 2014, για ευνόητους λόγους καθυστερούν να αναρτηθούν, να θεωρηθούν και να καθορίσουν οριστικά τις δασικές περιοχές και να τις διασφαλίσουν.

 

- Πώς κρίνετε την σημερινή κατάσταση όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο και τι θα επιδιώκετε ως δημοτική κίνηση για το επόμενο διάστημα;

Για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο σε επίπεδο δήμου – τοπικά, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας έχουμε σαφείς και δημόσια διατυπωμένες θέσεις, οι οποίες εναρμονίζονται με τον Ευρωπαϊκό – Εθνικό – Περιφερειακό σχεδιασμό. Βέβαια θέτουν ως σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή επίτευξη του στόχου την διαρκή ενημέρωση και την συστράτευση των πολιτών. Πρωταρχικός στόχος η αποφυγή δημιουργίας αποβλήτων και ακολουθεί η απομείωση του όγκου και βάρους με την επανάχρηση προϊόντων. Η θέση μας περιλαμβάνει την άμεση εφαρμογή της διαλογής στην πηγή των ανακυκλούμενων και την εκτροπή των οργανικών αποβλήτων και κλαδεμάτων από την ταφή με εφαρμογή της δημοτικής και οικιακής κομποστοποίησης.

Η διαδικασία αυτή οφείλει να γίνει συνολικά και χωρίς να εξαιρεί κανένα στάδιο για αν έχει το αναμενόμενο τελικό αποτέλεσμα.

Και σαφώς αυτή η διαδικασία χωροθετείται και ολοκληρώνεται εντός των ορίων του Δήμου, αποτελώντας τον κορμό του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Τα επόμενα στάδια της ενεργειακής αξιοποίησης και της τελικής διάθεσης του ελάχιστου υπολείμματος είναι σαφώς αρμοδιότητα του περιφερειακού σχεδιασμού και δεν μπορεί να τα επωμιστεί ο δήμος μας.

 

- Πείτε μας επιγραμματικά ποιά θέματα θα σας απασχολήσουν την επομένη των εκλογών;

Θα αναφερθώ τηλεγραφικά:

Χρήσεις Γης, έλεγχος για να μην υπάρξει καμία αύξηση τους που θα επιφέρει υποβάθμιση ζωής μας.

Οικισμός Χέρωμα να αναγνωριστεί και να ενταχτεί στο σχέδιο πόλης.

Αστικές υποδομές και δημοτικά κτήρια – σχολεία, συνεχής ενδελεχής προληπτικός έλεγχος και εκσυγχρονισμός τους.

Απελευθέρωση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων για να αποκαταστήσουμε την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση όλων των πεζών, με έμφαση στα εμποδιζόμενα άτομα. Απελευθερώνουμε τις πλατείες από τις υπερβολικές εμπορικές χρήσεις.

Αθλητικό κέντρο στην Βούλα, δημιουργία νέου στην εκτός σχεδίου περιοχή Λ. Βουλιαγμένης-Προόδου – Βουτυρά – Δερβενακίων.

Ασκληπιείο Νοσοκομείο, στηρίζουμε αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του και δεν ρυμοτομούμε τα πέντε στρέμματα που θα αποτελέσουν ζωτικό χώρο στην αναβάθμισή του, για την οποία αγωνιζόμαστε. Στηρίζουμε επίσης και το ΚΑΑΠ (ΠΙΚΠΑ) Βούλας, στην πανέμορφη χερσόνησο Πούντα, όπου η δαγκάνα των δύο τουριστικών εγκαταστάσεων, των ΑΣΤΕΡΙΩΝ Γλυφάδας και της νέας που επιχειρεί να μας φέρει ο κ. Κωνσταντέλλος δηλαδή το κλειστό ιδιωτικό πεντάστερο κάμπινγκ πλουσίων, ξεκάθαρα δείχνει το επικίνδυνο σφιχτό της δάγκωμα.

rikip logoΚλείνοντας δηλώνω ότι θα είμαστε, όπως τα πέντε αυτά χρόνια, σταθερά δίπλα στους πολίτες να τους ενημερώνουμε και να διαβουλευόμαστε μαζί τους για την επίλυση όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, δημιουργώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για ένα Δήμο χωρίς διακρίσεις και με το Δημότη πρωταγωνιστή.

Σας καλώ να διαβάσετε το αναλυτικό μας πρόγραμμα – δέσμευση στο http://vvv.blogspot.gr

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 467 επισκέπτες και κανένα μέλος