Σχολιασμένα αποσπάσματα της Ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητηριο της 4/2/2018 στο σύνταγμα

 

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, και τα βαποράκια τους που μας κυβερνούν μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ», ήταν η έναρξη ομιλίας του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, για να καταδείξει πόσο ανόητα και υποβολιμιαία ήταν όλα αυτά τα ...κοσμητικά επίθετα που χαρακτήριζαν τους πολίτες, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και στο συλλαλητήριο της Αθήνας, όπου και μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Όλα αυτά που επί εβδομάδες πιπίλαγαν στα γυάλινα παράθυρα οι εκπρόσωποι των «Εθνομηδενιστών που μας κυβερνούν», όπως τους αποκάλεσε για να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό να μη συμμετέχει στο συλλαλητήριο.

Ο λαός όμως δεν “τσίμπησε”. Κατέβηκε και πλημμύρισε την Αθήνα και αυτό πόνεσε ιδιαίτερα τους “κυβερνώντες”, που έσπευσαν να επισημάνουν από τα γυάλινα παράθυρα ότι δεν αλλάζει την πολιτική της κυβέρνησης το συλλαλητήριο. Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου, δηλαδή. Του λαού που τους ψήφισε και τους έδωσε αυτές τις θεσμικές “καρέκλες”.

Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι άλλο να ακούσουμε. Εχουμε το προηγούμενο που πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων το περήφανο δημοψήφισμα του 61,3% και άφησε άφωνους όλους τους Ευρωπαίους.

Και επεσήμανε ιδιαίτερα ο Μίκης Θεοδωράκης:

«Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο. Είναι κουτοπονηρίες που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων. Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία το όποιου αεροδρόμιου είναι στη δική τους ευχέρια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας; Και ζητάω συγγνώμη γι' αυτή την έκφραση μας από όλους αυτούς τους ξένους και τους δικούς μας, που πιστεύουν ότι επειδή μας έχουν οδηγήσει στα Μνημόνια, ότι μας έχουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γύρω πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μετατραπεί σε ραγιά».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και κανένα μέλος