Δεν είμαστε παράρτημα των ισχυρών χωρών του Βορρά, ούτε αποικία τους. Είμαστε απέναντι στην πατριδοκαπηλία αλλά και στην πλήρη υποταγή στα Κέντρα των Βρυξελλών.
Γράφει ο: Βασίλης Βαλασόπουλος

 

Στο πλαίσιο της συμβολής μας για τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Σοσιαλιστικού Κόμματος, διατυπώνουμε ένα πλαίσιο βασικών αρχών για τον διάλογο. Επιμένουμε στην άποψη για την αναγκαιότητα ενός Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κόμματος.

  1. Ο πυρήνας του πλαισίου Αρχών είναι ο Σοσιαλισμός.

Η σοσιαλδημοκρατία των χωρών του Βορρά της Ε.Ε. και η Κεντροαριστερά της συμμαχίας Μπλερ – Κλίντον δεν έχει καμμιά σχέση με το περιεχόμενο της σοσιαλιστικής αλλαγής στις χώρες του Νότου της Ε.Ε. Εδώ οι αντιθέσεις στη Κοινωνία, την Οικονομία και την Πολιτική είναι πιο οξυμένες και απαιτούν διαφορετικές μορφές αγώνα και διαφορετικές στρατηγικές συμμαχιών.

  1. Βασικό στοιχείο του Σοσιαλισμού είναι η Δημοκρατία.  

Δημοκρατία και συμμετοχή των κοινωνικών ομάδων σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

  1. Αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των ασθενέστερων Κοινωνικών ομάδων που θα στηρίζεται σε ένα σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μετά από έναν ευρύτατο διάλογο με του ς παραγωγικούς φορείς της χώρας.
  1. Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση – λέξεις κλειδιά στον σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό της Κοινωνίας.

Το Κράτος έχει στα χέρια του μόνο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα Υπουργεία Οικονομικών - Εξωτερικών – Εθνικής Άμυνας – Πολιτισμού και Μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο α΄ και β΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες.

  1. Οικονομική – Φορολογική Αποκέντρωση σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων με την δημιουργία εισπρακτικών μηχανισμών σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου και Αναδιανομή των φόρων σε κεντρικό επίπεδο για την κάλυψη των αναγκών του Κεντρικού Κράτους και την μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών.
  1. Βαθιά Συνταγματική Μεταρρύθμιση με την μετατροπή του Πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία με άμεση εκλογή του Προέδρου από το λαό και δημιουργία δυο Σωμάτων νομοθετικού και εκτελεστικού.

Το νομοθετικό σώμα θα αποτελείται από εκπροσώπους εκ των «αρίστων» της Κοινωνίας για να προωθεί και να ελέγχει το εκτελεστικό σώμα (Κυβέρνηση – Κοινοβούλιο).

Παράλληλη ενίσχυση των σωμάτων της Δικαστικής Εξουσίας με κατάργηση του Συμβουλίου Επικρατείας.

  1. Στήριξη της Οικονομίας της Αγοράς και δημιουργία Κανόνων λειτουργίας για να μην είναι ανεξέλεγκτη. Το Κράτος δεν παρεμβαίνει στην Άμεση Παραγωγή. Ο ρυθμιστικός του ρόλος είναι κυρίαρχος.
  1. Αναγνώριση και στήριξη του Ιδιωτικού τομέα σε όλα τα επίπεδα:

Της Οικονομίας, της Παιδείας, της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης, με παράλληλη ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα ειδικά στην Παιδεία και την Υγεία, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός με τον ιδιωτικό.

  1. Εθνική Πατριωτική Συνείδηση στα πλαίσια της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση και ρόλο στον Κόσμο.

Δεν είμαστε παράρτημα των ισχυρών χωρών του Βορρά, ούτε αποικία τους. Είμαστε απέναντι στην πατριδοκαπηλία αλλά και στην πλήρη υποταγή στα Κέντρα των Βρυξελλών. Αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνισμού, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών θεσμών.

  1. Στο σοσιαλιστικό κόμμα δεν έχει θέση η Οικογενειοκρατία.

Κόμμα με καταστατικό, Αποκέντρωση, κατάργηση της κομματικής νομενκλατούρας και προώθηση των ικανών, εντίμων και άξιων στην ηγεσία του.

Ηλιούπολη, 19/10/2017

* Ο Βασίλης Βαλασόπουλος είναι Δήμαρχος Ηλιούπολης


ΥΓ. Σε κάθε βασική αρχή υπάρχει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων – ενεργειών για την υλοποίησή τους.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 guests και κανένα μέλος