Ιδιαίτερη ανησυχία για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας δημιουργεί η λειτουργία μονάδων διαλογής και διακίνησης παλαιών μετάλλων (σκραπατζίδικα) γύρω από την πόλη μας. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν η εγκατάσταση στις αρχές του 2016 παρόμοιας μονάδας στην οδό Αδριανού σε περιοχή γεωργικής γης.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής εξέφρασαν την αγωνία τους και σε σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επαναβεβαιώθηκε η διαχρονική αντίθεση του Δήμου μας στη λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων. Επιπλέον αποφασίστηκαν ενέργειες για την αποτροπή της λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Οι ενέργειες αυτές όμως αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές καθώς η εγκατάσταση με υπεύθυνη δήλωση έναρξης λειτουργίας (ΑΔΑ: ΩΑΒΛ7Λ7-ΙΧΘ ) ξεκίνησε τη δραστηριότητά της.

Εύλογα ερωτηματικά και απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι στην προετοιμασία του φακέλου αδειοδότησης της εγκατάστασης συμμετείχε το τεχνικό γραφείο ΑΠΕΡΓΟΝ Ε.Ε. στο οποίο ήταν εταίρος ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης.

Ο κος Δήμαρχος και η παράταξή του «Νέο Ξεκίνημα» οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις στα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργούνται σε όλους μας. Είναι πραγματικά αντίθετοι στη λειτουργία σκραπατζίδικων ή παρασκηνιακά συνεργάζονται μαζί τους;

 

Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος