Πολλές φορές έχουμε δεχθεί παράπονα και παραινέσεις από πολίτες που κατοικούν στο Κίτσι, για εκείνη την “έρμη” ένταξη στο σχέδιο πόλης που περιμένουν δεκαετίες.

Για να ακριβολογήσουμε η διαδικασία πολεοδόμησης στο Κίτσι έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2004 (αρ. φ. 899/8.10.04). Εγινε το σχέδιο, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγιναν οι αναρτήσεις και οι πρώτες ενστάσεις. Δεύτερη ανάρτηση, ενστάσεις και νέα απόφαση, τρίτη ανάρτηση και νέα απόφαση.

Ετσι με την τρίτη ανάρτηση και εκδίκαση των ενστάσεων (8.12.2012) ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

dipli odos kitsiΤη μελέτη έχει αναλάβει το μελετητικό γραφείο του Εμμ. Λιανάκη Α.Ε. το οποίο έχει κι αυτό ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχει υποβάλλει το σχέδιο στο ΥΠΕΚΑ για υπογραφή γεωλογικής μελέτης. Και εκεί ...κολλήσαμε.

Και να σκεφθεί κανείς ότι μετά το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετά στον αρμόδιο Υπουργό για να γίνει ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως).

Το Κίτσι δεν είναι πλέον το “χωριό” που ήταν πριν δεκαπέντε χρόνια. Σιγά σιγά εξελίσσεται σε αστική περιοχή με απαιτήσεις που δεν υπάρχουν (δρόμοι, κοινόχρηστοι, χώροι κ.λπ.).

Είναι αδήρητη ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο και να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο για να σταματήσει αυτό το άναρχο οικιστικό τοπίο.

Τα πράγματα όμως κατά πως δείχνουν δεν είναι ευχάριστα. Κι αυτό γιατί από την ώρα που πήγε ο φάκελος στο ΥΠΕΚΑ (σήμερα Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων) έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμα βαλτώνει...

Κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του...

Με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γιαννάκο που μιλήσαμε, μας είπε ότι το σχέδιο καθυστερεί γιατί χρειάζεται οριοθέτηση του ρέματος.

Ομως η οριοθέτηση του ρέματος αφορά τη Β’ γειτονιά και όντως έχει πρόβλημα εκεί, γιατί οι οριοθετήσεις ρεμάτων έχουν μακρύ δρόμο... Πόσο μάλλον που αφορά δύο δήμους, αφού μπαίνει και στη Βάρη (Δήμος 3Β).

Η Α’ γειτονιά αφορά το “κέντρο” του Κιτσίου και την περιοχή που χτίζεται το σχολείο.

kitsi apociΣήμερα στο Κίτσι βρίσκεται σε εξέλιξη η ανέγερση ενός υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που όμως για να το προσεγγίσουν γονείς και μαθητές θα πρέπει να ...κάνουν το σταυρό τους κάθε πρωί και μεσημέρι, εφόσον η περιοχή βρίσκεται εκτός σχεδίου και υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα που κλείνουν την ορατότητα της κεντρικής οδού Παπαγιαννοπούλου.

Ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, να πιέσει ασφυκτικά για να επισπευθεί το σχέδιο και να πέσουν και τα αυθαίρετα γιατί, μέχρι σήμερα ευτυχώς έχουν συμβεί μόνο μικρά ατυχήματα...

Και θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα και προς του αρμόδιους, Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου και Περιφεριεάρχη Ρένα Δούρου, το αρμόδιο Υπουργείο και προς τον ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου που επιμένει στις ...διαπραγματεύσεις και δεν το ρίχνει, γιατί σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και θα είναι πολύ βαριές...

Οποιος θέλει να δει ζωντανή ταινία ...τρόμου, δεν έχει παρά να πάει ένα μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο στο Κίτσι, την ώρα που πηγαίνουν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους μέσα σ’ αυτό το στενάκι ούτε τεσσάρων μέτρων, διπλής κατεύθυνσης και τυφλής εξόδου στην κεντρική οδό Παπαγιαννοπούλου...

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος