Περιγράφει ο Βαρουφάκης:

Βρισκόμαστε σε απόλυτη οικονομική ασφυξία. Μέσα σε εκείνο το Γιουρογκρούπ ο κύριος Σόιμπλε διαφώνησε με το τελεσίγραφο και είπε ότι δεν μπορεί να το περάσει από την ομοσπονδιακή Βουλή!

Διαβάζοντας το τελεσίγραφο της τρόικας είδα ότι υπήρχε η πρόβλεψη να αποπληρώσουμε την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παίρνοντας απ’ αυτό το “μαξιλάρι” του ΤΧΣ τα 11 δις. Και τότε έθεσα το ερώτημα: με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών για την οποία είχαμε αυτά τα 11 δις τί θα τα κάνουμε; Η απάντηση ήταν ότι θα τα πάρουμε αργότερα από το ΕSΜ.

Αντέδρασα λέγοντας ότι για να έχεις νέο δάνειο πρέπει να έχεις νέο πρόγραμμα. Οπότε στην επέκταση του δεύτερου μνημονίου, μας εντάσετε ένα τρίτο μνημόνιο χωρίς να έχει συμφωνηθεί;

Και τότε ο Σόιμπλε σηκώθηκε προς τιμήν του και είπε ότι αυτό είναι απαράδεκτο· εγώ αυτό δεν το περνάω από τη Βουλή.

Ή τρόικα είπε: ή το αποδέχεσαι ή κλείνουν οι τράπεζες.

...Κύριε Σόιμπλε μπορούμε να βγάλουμε για μια στιγμή τα καπέλα μας, των Υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας; Είσαι στα πράγματα 40 χρόνια και εγώ 6 μήνες. Θέλω να σου ζητήσω μια προσωπική χάρη. Θέλω να μου δώσεις μια συμβουλή. Αυτό το πράγμα θα το υπέγραφες εσύ με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας; Αν το υπογράψω, έστω ενθουσιωδώς και βγούμε όλοι στην κυβέρνηση και προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε υπάρχει πιθανότητα σε 6 μήνες, 12 μήνες να μη βρεθούμε ξανά στα ίδια;

Και μου είπε κάτι συγκλονιστικό: δεν θα το υπέγραφα, ως Πατριώτης.

Αυτό, όλα τα γυάλινα παράθυρα το ...προσπέρασαν. Ασχολήθηκαν μόνο με τη “σωτηρία μας”, που κατ’ αυτούς επετεύχθη με την μειοδοσία του Τσίπρα!!!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 261 guests και κανένα μέλος