Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πολιτευτής της Περιφέρειας Αττικής, Δημοσθένης Δόγκας, την περασμένη Δευτέρα με θέμα την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Divani στο Καβούρι, με θέμα την επένδυση της χερσονήσου του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Να θυμίσουμε ότι υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του Αστέρα με μία νέα μελέτη, την οποία δεν γνωρίζουμε επί της ουσίας.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι στις εγκαταστάσεις του Αστέρα και στο κομμάτι που πωλείται βρίσκεται ο μοναδικός αρχαίος ναός Απόλλων Ζωστήρ καθώς και άλλα αρχαία διάσπαrτα στη χερσόνησο, τα οποία πάνε ...πακέτο με την πώληση!

Ο Δημοσθένης Δόγκας, στη συνέντευξή του, υπογράμμισε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο φυσικό περιβάλλον και την επιβάρυνση σε όλα τα επίπεδα σε όλο το Δήμο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και των όμορων Δήμων, λόγω της πρόσθετης δόμησης και άλλων δεδομένων, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δημοσιοποιημένα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και των επενδυτών.

Επίσης, τόνισε τους περιορισμούς που θα επέλθουν στην πρόσβαση των πολιτών προς τη χερσόνησο και τις ακτές, αν όχι η πλήρης απαγόρευση, αλλά και την παγκόσμια πρωτοτυπία να συμπεριλαμβάνεται αρχαίος ναός στην πώληση μιας έκτασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αρχαιότητες που βρίσκονται στη χερσόνησο του Αστέρα και περικλείονται από οικόπεδα που ιδιωτικοποιούνται, (απο-εθνικοποιούνται).

Σημείωσε ότι η σημερινή δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποστηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση από την έναρξή της και μάλιστα είχε ταχθεί υπέρ και του προηγούμενου σχεδίου της επένδυσης, το οποίο τελικά απορρίφτηκε ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το 2015.

Αλλωστε ο δήμαρχος των 3Β δεν το κρύβει: «Εγώ δεν είμαι για το “καβουράκι πάνω στο βραχάκι”. Εγώ είμαι μιας άλλης πολιτικής», δήλωσε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου, όταν ρωτήθηκε για την επένδυση.

Ο Δημοσθένης Δόγκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους μη χειρισμούς της δημοτικής αρχής και ειδικότερα του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, γιατί όπως είπε, και στην υπόθεση αξιοποίησης της Υδρούσας δεν ενημέρωνε και στο θέμα της επένδυσης της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης δεν ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους των πόλεων του δήμου για τα σχέδια, τα οποία, όπως έχει ο ίδιος παραδεχτεί δημοσίως, του έχουν εκθέσει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

asterasΟ Δημοσθένης Δόγκας τόνισε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες και να γίνει μία μεγάλη κινητοποίηση για το θέμα. Επίσης σημείωσε ότι είχε ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να συζητηθεί το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση, κάτι που τελικά δεν έγινε. Και δεν έγινε γιατί ο δήμαρχος δεσμεύθηκε, κάτω από την πίεση των συμβούλων (Δόγκα, Ματόπουλου) ότι θα προκαλέσει ειδική συνεδρίαση, αφού προηγηθεί μία συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία έχει ζητήσει.

Ο Δημοσθένης Δόγκας σημείωσε με έμφαση ότι δεν τάσσεται κατά των επενδύσεων και κατά της αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά καταγγέλει το συγκεκριμένο ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων)* και καταφέρεται επ’ αυτού λόγω των ειδικών όρων δόμησης που περιέχει, καθώς και γιατί αντιβαίνει το δημόσιο συμφέρον δημιουργώντας σοβαρές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον. Δεν υπολογίζει τον πολιτισμό και τη σοβαρή σημασία της ιστορίας και των αρχαιοτήτων της περιοχής, ενώ ανοίγει την κερκόπορτα και για άλλες παρόμοιες «πωλήσεις» σε ολόκληρη την επικράτεια. Τόνισε ότι «μια επένδυση που θα ανακαίνιζε τα υπάρχοντα κτίρια και θα διατηρούσε τις σημερινές χρήσεις γης, στο βαθμό που θα έδινε απασχόληση στην τοπική κοινωνία, θα ήταν θετική και καλοδεχούμενη.»


* Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων: είναι τοπικά σχέδια χωρικών ρυθμίσεων που εκπονεί ο ιδιώτης «επενδυτής»!! για να τακτοποιήσει την επένδυσή του με παρεκκλίσεις, εξαιρέσεις και τροποποιήσεις υφιστάμενων ρυθμίσεων και σχεδίων που αποτελούν νόμους του κράτους, τα οποία εγκρίνει το κράτος!!!

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος