Δύο μήνες πριν τον πρόωρο θάνατό της, από ανεύρισμα, μόλις στα σαράντα επτά της χρόνια, η μεγάλη τραγουδίστρια της Γαλλίας, Εντιθ Πιαφ, που αγαπήθηκε από όλο τον πλανήτη για την υπέροχη φωνή της, είχε τραγουδήσει την τελευταία επιτυχία της με τίτλο: «Σε τί χρειάζεται ο έρωτας»!
 
Η Εντίθ Πιαφ είχε γεννηθεί στις 19.12.1915 στο νοσοκομείο Τενόν του Παρισιού, από μια τραγουδίστρια «του δρόμου» της λαϊκής συνοικίας του Περβίλ στο Παρίσι, όπου τραγουδούσε μαζί με τον ζογκλέρ και τραγουδιστή σύντροφό της. Νεογέννητο κοριτσάκι ήταν όταν το εγκατέλειψε η μάνα της στο δρόμο, γι᾽αυτό οι περισσότεροι νομίζουν ότι γεννήθηκε στο δρόμο. Από εκεί την πήρε η γιαγιά της και τη μεγάλωσε μέχρι τα παιδικά της χρόνια. Και πολύ μικρή αναγκάστηκε να τραγουδάει μαζί με τον πατέρα της στο δρόμο για να επιβιώσει.
Κάποτε, το μικρό παιδάκι, που οι Γάλλοι το έλεγαν "La Môme" (το νεαρό κορίτσι), τραγούδησε σ’᾽έναν ιδιοκτήτη καμπαρέ και αυτό στάθηκε μοιραίο για την καριέρα της.
Προσελήφθη στο καμπαρέ ως τραγουδίστρια με το όνομα Εντίθ Πιαφ και άρχισε η ανοδική της πορεία ως την κορυφή, όπως ήταν στην κορυφή της όπερας η Μαρία Κάλλας και στην κορυφή της Τζαζ η Μπίλλι Χολιντέι!
Η μικρόσωπη καλλιτέχνιδα που ήταν μόλις 1,47 μ. στο ύψος και χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, ήταν στερημένη από κάθε οικογενειακή φροντίδα, αγάπη και στοργή και αναζητούσε λίγη ζεστασιά και αγάπη στην αγκαλιά πολλών εραστών. Είχε αποκτήσει μια κορούλα, από έναν σύντομο γάμο της, στην οποία δεν μπόρεσε να προσφέρει τη φροντίδα που δεν γνώρισε, αφού την άφηνε μόνη στο σπίτι για να τραγουδήσει, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή, όταν συμπλήρωσε τα δύο χρόνια της άχαρης ζωής της.
 
Γνώρισε στο Παρίσι τον Έλληνα κομμωτή Θεοφάνη Λαμπούκα, που γρήγορα τον μύησε στο χώρο του τραγουδιού, κατά είκοσι χρόνια νεότερός της! Η διαφορά ηλικίας δεν επηρέασε τον κεραυνοβόλο έρωτά τους. Η Πιαφ άφησε πίσω της την απέραντη θλίψη από τον πρόωρο θάνατο του μεγάλου της έρωτα, πυγμάχου Μαρσέλ Σερντάν, διέγραψε την ταλαιπωρία της από την εξάρτηση ουσιών και τις συνεχείς αποτοξινώσεις και αφέθηκε στον έρωτα του ωραίου Έλληνα που τον φώναζε «Teo Sarapo», (παράφραση του ελληνικού σ’ αγαπώ). Ο χάροντας όμως ζήλεψε την ευτυχία της και ένα χρόνο μετά το γάμο της με τον Τεό την πήρε για πάντα κοντά του (1963). Η επιθυμία του Τεό ήταν να τον θάψουν, όταν πεθάνει στον ίδιο τάφο με την αγαπημένη του. O Teo σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 28 Aυγούστου 1970, και πάνω στο παγερό μάρμαρο του τάφου τους, που ακόμα δέχεται τα φρέσκα λουλούδια των θαυμαστών της, έγραψαν τη φράση: «αυτοί που αγαπήθηκαν»!!!
Τη ζωή και το γάμο της με τον Τεό τα έγραψε η αδελφή του Τεό, η Κρίστι.
Το Σάββατο 19.12.2015, οι Γάλλοι τίμησαν την αγαπημένη τους Πιάφ, με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Ίσως να ήταν και “τα ωραιότερα γενέθλιά της”, αφού χόρτασε την αγάπη εκατομμυρίων θαυμαστών στην αιώνια, γλυκιά αγκαλιά του αγαπημένου της συζύγου και μοναδικού έρωτα της ζωής της, που της χάρισε την ευτυχία ...έστω και για έναν χρόνο.
 

Φαίδρα Φραγκομανώλη - Κοκκόλα

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 378 guests και κανένα μέλος