Συγκλονισμένη και συναισθηματικά φορτισμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καθώς αυτά φτάσανε μέχρι την «διπλανή μας πόρτα», στο Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας δηλαδή, βιώνω μια σύγχυση προσωπικότητας, αφού μέρος του εγώ μου, το επαναστατικό εγώ μου, λέει ναι στις αντιδράσεις των νέων, “ναι” στην απαίτηση σεβασμού της ζωής από τις αστυνομικές αρχές, το άλλο μου εγώ λέει όχι στις ακραίες αντιδράσεις, μπαίνοντας στη θέση των ανθρώπων που αντίκρισαν σπασμένους, καμένους και λεηλατημένους τους κόπους μιας ζωής....

Αναταράξεις...

 

Συγκλονισμένη και συναισθηματικά φορτισμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καθώς αυτά φτάσανε μέχρι την «διπλανή μας πόρτα», στο Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας δηλαδή, βιώνω μια σύγχυση προσωπικότητας, αφού μέρος του εγώ μου, το επαναστατικό εγώ μου, λέει ναι στις αντιδράσεις των νέων, “ναι” στην απαίτηση σεβασμού της ζωής από τις αστυνομικές αρχές, το άλλο μου εγώ λέει όχι στις ακραίες αντιδράσεις, μπαίνοντας στη θέση των ανθρώπων που αντίκρισαν σπασμένους, καμένους και λεηλατημένους τους κόπους μιας ζωής.

Επειδή λοιπόν έχω ακούσει πολλές διαφορετικές γνώμες για την κατάσταση που επικρατεί, πολλές απ’ αυτές αποκαρδιωτικές, αποφάσισα να μη σας εκθέσω άλλη μια και να αρκεστώ στην ρεπορταζιακή καταγραφή των απίστευτων, για να πω την αλήθεια, γεγονότων που συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας τη Δευτέρα 8/12.

Εργαζόμενοι απ’ τις γύρω επιχειρήσεις μας ειδοποίησαν ότι στο Αστυνομικό τμήμα έχουνε πέσει πυροβολισμοί(!), έβαλαν φωτιές σε περιπολικά, και έκαψαν κάδους.

Τρέξαμε να δούμε οι ίδιοι τι συμβαίνει. Πυροσβεστικά, ΜΑΤ και κλούβες είχαν κατακλύσει το σημείο και γύριζαν αλαφιασμένοι να “μαζέψουν” τα αμάζευτα.

Παράθυρα σπασμένα, κάγκελα ξεχαρβαλωμένα, περιπολικά ολοσχερώς καμένα. Αυτός ήταν ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που όπως ακούγεται δέχτηκαν από μαθητές(;) μετά από διαδήλωση των σχολείων της περιφέρειας.

Έγιναν προσαγωγές σε «ύποπτα» παιδιά που βρίσκονταν εκεί γύρω, που απ’ ότι μάθαμε μετά την κράτησή τους  μέχρι αργά το βράδυ και την καταγραφή των στοιχείων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για την ακριβή εικόνα των όσων συνέβησαν μιλήσαμε την επόμενη μέρα με τον διοικητή της Αστυνομίας Σωτήρη Μίαμη, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις μας, μας πληροφόρησε ότι  ομάδα 150 περίπου νεαρών ατόμων, μαθητών και άλλων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. και με πέτρες και καδρόνια έσπασαν τα τζάμια και την ταμπέλα του Α.Τ., αποξήλωσαν κάγκελα και έκαψαν τρία αυτοκίνητα.

Στην ερώτησή μας αν έπεσε πυροβολισμός, (που μας πληροφόρησαν κάποιοι), απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά και υπέθεσε ότι πιθανόν να εξέλαβαν το θόρυβο της θραύσης των υαλοπινάκων ως πυροβολισμό, ή την βομβίδα κρότου-λάμψης που ρίχτηκε για εκφοβισμό.

 

Σ.Σ.: Το περίεργο είναι ότι πριν φθάσουν στο Α.Τ. Βούλας είχαν περάσει από το Α.Τ. Γλυφάδας και το είχαν καταστρέψει. Ακούστηκε μάλιστα από κάποιους εκείνη την ώρα (μία ώρα περίπου πριν την επίθεση), ότι έφυγαν από τη Γλυφάδα και κατευθύνονται προς το Α.Τ. Βούλας. Πώς το Α.Τ. Βούλας βρέθηκε ανοχύρωτο;

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 312 guests και κανένα μέλος