Σε μία δήλωση-ψυχρολουσία για τους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και για όλους τους Έλληνες, προέβη η υπουργός μας των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στο ακριτικό νησί την Πέμπτη, 20/11. Όταν οι εκπρόσωποι της Τ.Α. και των άλλων αρχών της έθεσαν το οξυμμένο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης...

Είμαστε κυρίαρχο κράτος;


Σε μία δήλωση-ψυχρολουσία για τους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και για όλους τους Έλληνες, προέβη η υπουργός μας των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στο ακριτικό νησί την Πέμπτη, 20/11. Όταν οι εκπρόσωποι της Τ.Α. και των άλλων αρχών της έθεσαν το οξυμμένο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης (11.000, μόνο οι καταγραμμένες αφίξεις στη Λέσβο για το 2008), η κ. Υπουργός εξόργισε και απογοήτευσε τους παριστάμενους με μία απάντηση-μνημείο κυνισμού και ψεύδους.

Η κυνική ομολογία, που αποτελεί και συνολική κυβερνητική θέση, εκφρασμένη πλειστάκις από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, αποδεικνύει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ομολογία ανικανότητος, ή απουσίας βουλήσεως προς φύλαξη των εθνικών συνόρων. «Τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό και βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. για τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριακής ακτοφυλακής για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης». Και  αποτελείωσε το άναυδο ακροατήριό της μ’ ένα χοντροκομμένο ψέμα συνοδευόμενο από το γνωστό, θανάσιμο, μητσοτάκειο μειδίαμα: «Άλλωστε οι περισσότεροι προερχόμενοι εκ Τουρκίας λαθρομετανάστες χρησιμοποιούν τη χώρα μας για να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. όπου και καταλήγουν τελικά. (θα μας καταλήξει αυτό το κορίτσι, τελικά). Επομένως είναι πρόβλημα  κυρίως της Ε.Ε.». Μετά το πέρας της ομιλίας της κ. υπουργού στο δημαρχείο της Μυτιλήνης, τα φαρμακεία της πόλης ξεπούλησαν σε λίγες ώρες όλο το διαθέσιμο απόθεμα ηρεμιστικών και αντι-υπερτασικών φαρμάκων.

Το πρόβλημα της Λέσβου είναι κοινό με τα περισσότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που βουλιάζουν από τους λαθρομετανάστες. Και σ’ αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα, η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό κράτος είναι εικόνα διαλύσεως. Επειδή δε, η πολιτική στην Ελλάδα χαράζεται και εφαρμόζεται υπό την έγκριση των επικοινωνιολόγων, καταντήσαμε να μαθαίνουμε κάποιες αλήθειες μόνο από το διαδίκτυο και από ανακοινώσεις ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών. Όπως η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., η Eurostat. Η οποία σε έρευνά της για την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα καταγράφει για την περίοδο 2003-2006 το ποσοστό των λαθρομεταναστών στην Αθήνα στο 25% του συνολικού πληθυσμού. Με την ραγδαία αύξηση του ρυθμού των αφίξεων από τα μικρασιατικά παράλια, που και με στοιχεία των λιμενικών αρχών υπολογίζεται σε 40% επιπλέον λαθρομετανάστες, κατ’ έτος σε σχέση με το προηγούμενο, ήδη οι λαθρομετανάστες υπερβαίνουν το 30% του πληθυσμού της Αθήνας.

Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της ελληνικής-για πόσο ακόμα;-πρωτεύουσας δεν θυμίζει σε τίποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά τριτοκοσμική κακόφημη συνοικία, παρατημένη εντελώς στο έγκλημα. Συμμορίες Νιγηριανών, Σουδανών και Σομαλών ελέγχουν την διακίνηση ναρκωτικών, την πορνεία και το εμπόριο πλαστών CD. Άλλες ομάδες ομοεθνών τους ειδικεύονται στις κλοπές τσαντών και κινητών τηλεφώνων. Οι Κινέζοι κρατούν τα σκήπτρα στο λαθρεμπόριο. Οι πολυπληθέστεροι όλων Αλβανοί κακοποιοί πρωτοπορούν βέβαια στη διακίνηση ναρκωτικών και στη σωματεμπορία, αλλά δρέπουν «δάφνες» και στο «άθλημα» των ληστειών και των κλοπών, όπου αντιμετωπίζουν τον οξύτατο ανταγωνισμό Ρουμάνων και άλλων Βαλκάνιων. Επίσης οι Αλβανοί μαφιόζοι δραστηριοποιούνται με επιτυχία και στην προστασία, αντιμετωπίζοντας όμως και σ’ αυτή την ευγενή δραστηριότητα την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας τους από Ρώσους και Γεωργιανούς ανταγωνιστές τους. Ανάμεσα σε αυτόν τον «πολυ-πολιτισμικό» υπόκοσμο που αφέθηκε από την ελληνική πολιτεία να καταλάβει το κέντρο της πρωτεύουσάς της, όσοι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να περπατούν μετά τις 9 το βράδυ σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου πέριξ του κέντρου της Αθήνας, κάνουν το σταυρό τους και περπατούν πολύ γρήγορα, αποφεύγοντας να σταματήσουν ή να κοιτάξουν οπουδήποτε αλλού εκτός από μπροστά και κάτω. Εξαιρούνται όσοι επισκέπτονται το κέντρο ακόμα και τις μεταμεσονύκτιες ώρες για να γνωρίσουν ...«το διαφορετικό». Παλιά το λέγαμε αλλιώς, αλλά θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.

Η αδιαφορία του πρωθυπουργού και του υπουργού του επί των Εσωτερικών, Προκόπη-μας πρόκοψε-Παυλόπουλου στο πρόβλημα της διαρκώς διογκούμενης λαθρομετανάστευσης, δεν επιδεικνύεται μόνο προς τους διαμαρτυρόμενους ότι «δεν πάει άλλο» πολίτες σε όλη την χώρα (βλέπε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πάτρα, στην Πάτμο, στο Αμύνταιο, στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και αλλού), αλλά και προς δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς Τ.Α. που σηκώνουν τα χέρια ψηλά δηλώνοντας ανίσχυροι να αντιμετωπίσουν τα παντοειδή προβλήματα του ανεξέλεγκτου εποικισμού της χώρας μας. Δραματικές εκκλήσεις προς τον πρωθυπουργό  και τους αρμόδιους υπουργούς απευθύνει εδώ και μήνες ο Νομάρχης Αθήνας Γιάννης Σγουρός, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες της Νομαρχίας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την υπερσυγκέντρωση λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση με πρώτο σε αναγκαιότητα την αυξημένη φύλαξη των ανατολικών μας συνόρων.

Στο κενό έχουν πέσει και οι προειδοποιήσεις του για τους σοβαρότατους κινδύνους επιδημιών που εγκυμονούνται στην περιοχή μεταξύ πλατείας Ομονοίας και Μεταξουργείου από τους κατά δεκάδες στοιβαζόμενους  σε εγκαταλειμμένα ετοιμόροπα κτίρια Ασιάτες και Αφρικανούς λαθρομετανάστες, παρέα με αρουραίους και κατσαρίδες. Είναι εντελώς πρόσφατα τα κρούσματα μεταδόσεως μολυσματικών ασθενειών σε επόπτες της Νομαρχίας που διενεργούσαν αυτοψίες στην περιοχή. Η Ελλάδα γνωρίζει πάλι ξεχασμένες εδώ και δεκαετίες μεταδοτικές ασθένειες και τα συχνότατα κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας στα σχολεία μόνο τυχαία δεν είναι.

Όλες οι χώρες της Ε.Ε.-που ας σημειωθεί δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στην έκταση που το βιώνει η δική μας-λαμβάνουν αυστηρά μέτρα αποτροπής της εισόδου επιπλέον λαθρομεταναστών. Εκτός από την Ελλάδα. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ποσοστά μεταναστών κάθε χώρας επί του συνόλου του πληθυσμού της:

Ιταλία, Ελβετία     3%

Ισπανία     6%

Βέλγιο, Μ. Βρεταννία 6,5%

Γαλλία     7%

Ολλανδία     8,5%

Γερμανία     9%

Ελλάδα         20-25% (κατ’ εκτίμηση

της Eurostat, επειδή η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα-μέλος της Ένωσης που δεν προσκόμισε στοιχεία-γιατί άραγε;-στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Όσο ο πρωθυπουργός μας και ο υπουργός του των Εσωτερικών παίζουν τον ρόλο της μητέρας Τερέζας και του κράχτη των λαθρομεταναστών στο νάϊτ κλαμπ «Η ξέφραγη Ελλάς», δεν διαθέτουν το ηθικό έρεισμα να καυτηριάζουν τις παραβάσεις καθήκοντος κάποιων επίορκων λιμενικών και αστυνομικών που όντες δικαιολογημένα πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση έχει προσφέρει την χώρα σε κατά βούληση εποικισμό αποφάσισαν να κονομήσουν και αυτοί κανά ευρουδάκι από την διακίνηση των λαθρομεταναστών.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 415 guests και κανένα μέλος